Καθαρίζω με λεμόνι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα καθαριστικό με λεμόνι γενικής χρήσης: Βάλε φλούδες λεμονιού σε μια γυάλα, κάλυψέ τες με ξίδι και άφησέ τες δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, πέταξε τις φλούδες και άδειασε το περιεχόμενο της γυάλας σε ένα μπουκάλι-σπρέι. Το «απορρυπαντικό» σου καθαρίζει τέλεια επιφάνειες με κεραμικό, πέτρα, πορσελάνη, μάρμαρο, γρανίτη και λαμινάτε. Προσοχή μόνο στις ξύλινες επιφάνειες, ξεβάφουν!

Για ένα πιο γρήγορο καθαριστικό: Γεμίζεις απευθείας το μπουκάλι-σπρέι με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ξίδι και νερό.

Για το πλύσιμο των ρούχων:

• Αν υπάρχουν λεκέδες από μελάνι, βάζεις επάνω χυμό λεμονιού και μετά το ξεπλένεις με κρύο νερό.

• Για λεκέδες από ιδρώτα, ανακατεύεις λεμονοχυμό με νερό (ίσα μέρη) και καλύπτεις τον λεκέ.

• Αν έχεις λερωθεί με σκουριά ή υπάρχει μούχλα στα ρούχα σου, ανακατεύεις χυμό λεμονιού με αλάτι, μέχρι να φτιάξεις μια πηχτή «πάστα». Τη βάζεις επάνω στο λεκέ και αφήνεις να στεγνώσει στον ήλιο. Επαναλαμβάνεις, αν χρειαστεί, μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

• Για λαμπερά λευκά ρούχα, προσθέτεις χυμό λεμονιού στην πλύση του πλυντηρίου μαζί με το απορρυπαντικό – είναι ένα φυσικό λευκαντικό.

• Για λευκά και ευαίσθητα ρούχα, ανακατεύεις ίσα μέρη χυμού λεμονιού και μαγειρικής σόδας, για να δημιουργήσεις ένα είδος απαλής χλωρίνης. Αφήνεις τα ρούχα να μουλιάσουν σε αυτό το μείγμα και μετά ξεπλένεις.

Για το καθάρισμα των πιάτων:

• Εξασφαλίζεις τέλεια καθαριότητα στα πιάτα αν τοποθετήσεις μισό λεμόνι στο πλυντήριο πιάτων.

• Τρίβεις μισό λεμόνι απευθείας στα χάλκινα είδη της κουζίνας και στη συνέχεια τα σκουπίζεις με στεγνό πανί για να γυαλίσουν. Εναλλακτικά, βρέχεις ένα πανάκι σε χυμό λεμονιού και τρίβεις το σκεύος.

• Για σούπερ ενισχυμένη επίθεση στο λίπος, προσθέτεις μία κουταλιά χυμό λεμονιού στο υγρό καθαριστικό πιάτων.

Για το γυάλισμα των επίπλων: Ανακατεύεις 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού με 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Για ένα φυσικό αποσμητικό χώρου: Σε ένα μπουκάλι-σπρέι ανακατεύεις φρέσκο χυμό λεμονιού και νερό. Εμείς οι μεγαλύτεροι είχαμε παλιά την κολόνια Μυρτώ, με υπέροχη λεμονομυρωδιά! Η μαμά έριχνε με το μπουκάλι μερικές σταγόνες στον αέρα…

Για το φούρνο μικροκυμάτων: Βάζεις σε ένα μπολ με νερό μισό λεμόνι. Το «μαγειρεύεις» σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά, σκουπίζεις το φούρνο και μοσχοβολάει!

Για το ψυγείο: 1/2 λεμόνι μέσα στο ψυγείο εξασφαλίζει φρεσκάδα και όμορφη μυρωδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT