H Kυόκο στο Κέντρο της Γης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, χορό, προβολές, ένα ταξίδι φαντασίας και χιούμορ είναι η ιστορία της Κυόκο που, ψάχνοντας τον Κιόκο, θα ανακαλύψει τον ίδιο της τον εαυτό και πολλά σημαντικά πράγματα για τον κόσμο. Που είναι, μην ξεχνάτε, και δικός μας κόσμος! 

Η Κυόκο και ο Κιόκο ζουν στη Νέα Υόρκη. Βάτραχοι και οι δύο. Σπίτι τους είναι μια γυάλα σε ένα διαμέρισμα. Το πώς θα καταφέρει ο Κιόκο να εξαφανιστεί από μια γυάλα, από ένα διαμέρισμα, από το λαβύ-ρινθο της μεγάλης πολυκατοικίας τους παραμένει μέγα μυστήριο για την

Κυόκο, που το μόνο που θέλει πια είναι να ξαναβρεί τον χαμένο της σύντροφο. Στο πλευρό της θα σταθούν η Μπέλα το ποντίκι και το Κουνούπι 1.

Πριν φύγουμε για τη…  Νέα Υόρκη, συναντήσαμε τη Νάντια Δρακούλα, συγγραφέα και σκηνοθέτιδα του έργου. Να τι μας είπε. 

Μπορούν δύο πλάσματα, όπως η Κυόκο και ο Κιόκο, που ζουν τόσο προστατευμένα, σε μια γυάλα, να επιβιώσουν ελεύθερα;

Δε φοβάται ο Κιόκο όταν ονειρεύεται την ελευθερία του; 

Nάντια Δρακούλα: Αν η ερώτηση ήταν ρεαλιστική, την απάντηση θα μας την έδινε ίσως ένας βιολόγος. Ζουν τα βατραχάκια έξω από τη γυάλα τους, το πουλί έξω από το κλουβί του, ο σκύλος μακριά από το αφεντικό του; Στη «μεταφορική διάσταση» της «Κυόκο» έχω να πω ότι ο φόβος μάς κρατάει καθηλωμένους στο να μη διεκδικούμε τα όνειρά μας. Ο Κιόκο τολμά να ονειρεύεται και να πράξει. Η επιθυμία του για την ελευθερία είναι πιο δυνατή από το φόβο του. Το δικό του θάρρος θα παρασύρει και τα υπόλοιπα ζώα. Ας τον αποκαλέσουμε ένα βάτραχο-οραματιστή…

Όμως, είναι δυνατόν να συνεργαστούν μια βατραχίνα, όπως η Κυόκο, και το… μεζεδάκι της, όπως το Κουνούπι 1; 

N. Δ.: Έλα ντε! «Εδώ σε θέλω, βάτραχε», που λέει και το έργο. Η υπέρβαση των ορίων μας, το να κάνω στην άκρη τον εγωισμό μου και να «περπατήσω στα παπούτσια του άλλου», το να συγχωρέσω και να διώξω το θυμό μου δεν είναι πράγματα εύκολα, συμφωνώ μαζί σας. Η ιστορία όμως μας διδάσκει ότι, όποτε επιλέξαμε τη συνεργασία και υπερασπιστήκαμε το συλλογικό έναντι της μονάδας, βγήκαμε κερδισμένοι. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το Κουνούπι 1 μάς έρχεται από την Ινδία, με έμπνευση από τα εκεί φιλοσοφικά διδάγματα.

Εσείς, αλήθεια, τι θέλετε να μας πείτε με αυτή την ιστορία; 

N. Δ.: Θα σας απαντήσω με μια φράση που λέει η Μπέλλα στην Κυόκο, προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του Κιόκο στη Νέα Υόρκη: «Αυτός είναι ο μεγάλος γρίφος που θα σε βοηθήσει να βρεις εσένα, αλλά για να δούμε, μήπως βρίσκοντας εσένα βρεις και τον Κιόκο;».

Κείμενο-σκηνοθεσία: Νάντια Δρακούλα Μουσική σύνθεση: Ιάκωβος Παυλόπουλος Σκηνικά-κοστούμια: Αγγέλα Δρακούλα Παίζουν: Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Βίκυ Τσίρου, Βασίλης Παναγιωτίδης Παραγωγή: Η Τρελλή Ροδιά

info

Κυριακή 11.30 π.μ.

Καθημερινά για οργανωμένες παραστάσεις

ΔΑΝΑΟΣ (Λ. Κηφισίας 109, τηλ. 210-6922655)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή