Γαστρονόμος Ιανουαρίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο αφιέρωμα

«H Ελλάδα της Εύης Βουτσινά»

Όλο το τεύχος είναι αφιερωμένο στη μαγείρισσα και συγγραφέα Εύη Βουτσινά, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο. Σε αυτό το τεύχος θυμόμαστε το σημαντικό έργο της που επηρέασε όσο τίποτε άλλο την ελληνική γαστρονομία. Όλες οι συνταγές του τεύχους είναι δικές της.

  • Best of: μια επιλογή από τις καλύτερες συνταγές της. Oι περισσότερες είναι σπάνιες τοπικές συνταγές που μας συστήνουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα. Συνταγές παραδοσιακές αλλά εκμοντερνισμένες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αστικών νοικοκυριών. Επίσης, το best of περιέχει συνταγές για ψωμί και για σπιτικές κονσέρβες λαχανικών (π.χ. πελτές, τουρσιά, τσάτνι κ.λπ.) και αλίπαστα. Το αφιέρωμα κλείνει με 2 αδημοσίευτες συνταγές από το ανέκδοτο βιβλίο της για τις ελληνικές πίτες. 

     

  • Οι σεφ μαγειρεύουν για την Εύη: Οι σεφ του «Γ» μας δίνουν από μια συνταγή αφιερωμένη στην Εύη Βουτσινά.

     

  • Πιάτα ημέρας: Η λαϊκή μαγειρική στα καλύτερά της. Εκπληκτικής νοστιμιάς φαγητά από την Εύη Βουτσινά για το καθημερινό τραπέζι.

     

  • Γιορτινό τραπέζι: Ενα ολοκληρωμένο χειμωνιάτικο μενού από την Εύη Βουτσινά.

     

  • Ζαχαροπλαστείο: Φρούτα με το κουτάλι – θεσπέσια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες που μάθαμε να φτιάχνουμε με τις οδηγίες της Εύης Βουτσινά.

     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή