Στις Γλυκές Ιστορίες: Κορμός κάστανο

Στις Γλυκές Ιστορίες: Κορμός κάστανο

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Υλικά:

Για το μπισκότο σοκολάτας

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, λιωμένη
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρόκοι αυγών (από περίπου 10 αυγά)
  • 330 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 11 αυγά)
  • 120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο

Για τη μους κάστανο

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
  • 240 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 400 γρ. πάστα κάστανου

Για την επικάλυψη καραμέλας

  • 240 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 180 γρ. νερό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά, ζεστή (όχι καυτή)
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα μαρόν γλασέ για γαρνίρισμα

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή