Υλικά:
Για το κέικ
- 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. κακάο
- 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 220 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 1/4 κουτ. γλυκού βανιλίνη
- 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά
Για το μπισκότο
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο για τη φόρμα
- 50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
- 1/4 κουτ. γλυκού βανιλίνη
- 1/4 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη
- 125 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr