Το αγαπημένο μας ραβανί υποκύπτει στη γοητεία της εθιστικής σοκολάτας.
Υλικά για 12 μερίδες:
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. κακάο
- 2,5 γρ. σόδα μαγειρικής
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
- 50 γρ. κουβερτούρα 50% – 55%, ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
- 180 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr