Εργαστήρια και πειράματα: Πασχαλινά παιχνίδια… Φυσικής

Εργαστήρια και πειράματα: Πασχαλινά παιχνίδια… Φυσικής

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το PLANET PHYSICS είναι ένας επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος, με περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα, όπου η Φυσική γίνεται…παιχνίδι. Μόνο εκεί φέτος το Πάσχα τα κεριά και τα αυγά γίνονται υλικά για τρομερά και πολύχρωμα πειράματα! 

Η φυσική της σαπουνόφουσκας: Τα χρώματα της Ίριδας, ο ήχος και οι ηλεκτροστατικές δυνάμεις που «παλεύουν» με τη βαρύτητα του Νεύτωνα. Ποιος θα φανταζόταν ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε τόσα φυσικά φαινόμενα, χρησιμοποιώντας μόνο… σαπουνόφουσκες; • 6, 7, 14 και 15/4 • 10-11.30 π.μ.

 Μικροί μηχανικοί: Κατασκευάζουμε ένα Μηχανικό χέρι από καλαμάκια, πνευματικές και υδραυλικές συσκευές ανύψωσης και μετάδοσης της κίνησης, μελέτη δομικής στατικής… με marshmallows! • 6, 8, 14 και 16/4 • 11.30 π.μ.-1 μ.μ.

 Πίεση: Ατμοσφαιρική πίεση, υδροστατική πίεση και μαθαίνουμε Φυσική… χωρίς πίεση! Ο Αρχιμήδης και ο Πυθαγόρας συναντούν τον Pascal και συζητούν για τον Torricelli. • 7, 9, 15 και 17/4 • 10 π.μ.-1 μ.μ.

 Πειράματα ηλεκτρομαγνητισμού: Ανακαλύπτουμε βιωματικά το άτομο, με τα πρωτόνια, νετρόνια και τα ηλεκτρόνια που το αποτελούν. Ανακαλύπτουμε τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και φτιάχνουμε κυκλώματα. Συζητάμε για τους μαγνήτες και ανακαλύπτουμε τη… φιλική σχέση του ηλεκτρισμού με το μαγνητισμό: πηνία, πυξίδες, μαγνήτες και άλλα επιστρατεύονται και μας αποκαλύπτουν πώς από τον ένα φτάνουμε στον άλλο. • 7, 9, 15 και 17/4 • 11.30 π.μ.-1 μ.μ.

 Θα δούμε την ανατολή και τη δύση του Ηλίου στο πάτο ενός ποτηριού. Θα μάθουμε για τους πυραύλους και θα δοκιμάσουμε να απογειωθούμε από τη Γη. Ύστερα θα επισκεφτούμε τη το δορυφόρο μας τη Σελήνη, θα δοκιμάσουμε να προσεδαφισθούμε με ασφάλεια στον Άρη. Από εκεί  θα κοιτάξουμε ψηλά και θα φτιάξουμε τον προσωπικό μας χάρτη του ουρανού. Θα μάθουμε για τους αστερισμούς, δηλαδή τα σχήματα που κάνουν τα αστέρια και θα κάνουμε τους δικούς μας αστερισμούς. Μπορεί και να δημιουργήσουμε τον παγωμένο πυρήνα ενός κομήτη! Όμως τι αξία έχει ένα βράδυ αφιερωμένο στην αστρονομία αν δεν  απολαύσουμε το νυχτερινό ουρανό και  τα ουράνια σώματα  μέσα από το τηλεσκόπιο του PLANET PHYSICS; • καθημερινά 7-10 μ.μ. • 7 έως 12 χρόνων

Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια τηλ. 210-8033984, www.planetphysics.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή