Η τέχνη του Μποτερό πάει παραλία

Η τέχνη του Μποτερό πάει παραλία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τέχνη του Μποτερό πάει παραλία 

 

Ουφ! Έχει ζέστη! Όµως είναι καλοκαίρι και υπάρχουν τόσο πολλά να κάνουµε. Παιχνίδι, διαβάσµατα χαλαρά και εξωσχολικά, βόλτες στην πόλη, στο χωριό, στη θάλασσα ή στο βουνό.

Μπορούµε, βέβαια, και να διαβάσουµε για:

Τις δίνες που κάνουν βόλτα στους ωκεανούς του κόσµου και είναι γεµάτες πλαστικό! Άραγε υπάρχει τρόπος να αποτρέψουµε τη ρύπανση της θάλασσας;

Το «χρυσό» τσακάλι, ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που υπάρχουν στη Γη, το ξέρατε πως βρίσκεται στη Σάµο; Μάλιστα θεωρείται από τα πιο σπάνια σαρκοφάγα της Ελλάδας.

Την Εθνική Ηµέρα των Υπναράδων που γιορτάζεται στη Φινλανδία κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου.

Το Bollywood, τον ινδικό κινηµατογράφο. Έναν κινηµατογράφο που δε µοιάζει µε κανέναν άλλο στον κόσµο και είναι πολύ, µα πάρα πολύ φανταχτερός!

Τον Χαβιέ, έναν πίνακα του Κολοµβιανού καλλιτέχνη Φερνάντο Μποτερό, που έχει γίνει γνωστός από τις ευτραφείς, ιδιότυπες φιγούρες του.

Τις προτάσεις των «Ερευνητών» για τα καλοκαιρινά αναγνωστικά µας ταξίδια. Σε αυτό το φύλλο επιλέγει η συνεργάτιδά µας και συγγραφέας Μαρία Καζάντη. Ποια από τα αγαπηµένα της βιβλία θα γίνουν τα αγαπηµένα σας;


Διαβάστε στο φύλλο των «Ερευνητών» που θα κυκλοφορήσει με την «Καθημερινή» το Σάββατο 25 Ιουλίου.


Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή