ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Και μια ντομάτα για κολατσιό…

1-831
exo-831

Τα «ντοµατένια καλοκαίρια» µας τα χρωστάµε στους Αζτέκους.
Αυτοί καλλιέργησαν πρώτοι το πεντανόστιµο, φουλ σε βιταµίνη C και λυκοπένιο 
(µια ουσία που κάνει πολύ καλό στην υγεία µας) φρούτο.  
Φρούτο η ντοµάτα; Μµµµ, δεν είµαι σίγουρος. Μπορεί να είναι και λαχανικό. 
Αφού, για να τη φάµε, συνήθως της ρίχνουµε αλατάκι. Την κάνουµε σαλάτα. Τη µαγειρεύουµε παντρεύοντάς τη µε κάθε λογής συστατικό. Άρα τι σόι φρούτο  είναι αυτό;
∆εν ξέρω να σας πω αν οι Αζτέκοι  είχαν την ίδια απορία, όπως αυτή 
που έχω εγώ και ο Φάνης Θεοφάνους, ο συνεργάτης µας, ο οποίος αναλύει το θέµα πιο διεξοδικά. 

Αυτό που ξέρω είναι ότι η ντοµάτα µ’ αρέσει έτσι κι αλλιώς. Και περισσότερο απ’ όλα στο σηµερινό 
µας θέµα µε συναρπάζει η ιδέα,  εκτός από ντοµατοσαλάτα, ντοµατόζουµο, ντοµατοπελτέ, ντοµατόσουπα, ντοµατοχυµό 
και άλλα πολλά που κάνουµε µε ντοµάτες, ντοµατίνια, ντοµατίτσες  και ντοµατούλες, να φτιάξουµε  και µια ντοµατοϊστορία!


Διαβάστε στο φύλλο των «Ερευνητών» που θα κυκλοφορήσει με την «Καθημερινή» το Σάββατο 8 Αυγούστου.