Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα σχολική χρονιά κάνει τα πρώτα της βήματα κι εμείς ψάχνουμε μαζί της να βρούμε τον σωστό βηματισμό.

Γιατί θέλουμε να τη συνοδεύσουμε με όρεξη στα μονοπάτια της γνώσης. Και ακόμη περισσότερο, να πορευτούμε μαζί της σε μονοπάτια χαράς και δημιουργίας.  

Από τη μια, απαιτεί από μας βήμα σταθερό, κοφτό, γρήγορο, συντονισμένο, αδιάκοπο, με ρυθμό. Ε, πώς να το κάνουμε, στα μονοπάτια της γνώσης οι βόλτες θέλουν μια κάποια πειθαρχία, συγκέντρωση και προγραμματισμό.

Φαίνεται δύσκολο; Δεν είναι. Μόνο κάποιες φορές κουραστικό. Αρκεί τώρα, που είναι ακόμα αρχή, να βαδίσουμε στα μονοπάτια αυτά ήρεμα και προσεκτικά. Χωρίς περιττό άγχος και εκνευρισμό. Η γνώση κατακτιέται αργά αργά, δεν καταπίνεται μεμιάς!

Από την άλλη, η νέα σχολική χρονιά απαιτεί βήμα ελαφρύ, θέλει σύμμαχο τη φαντασία και την επινοητικότητα, τρέφεται με μικρές «ασυνταξίες» στον καθημερινό προγραμματισμό, κλείνει το μάτι στα πετάγματα του νου, στις προτροπές της παρέας, στα ονειροπολήματα και στα παιχνίδια.

Δικό σας είναι το βήμα. Και από τη μια, και από την άλλη… Πότε έτσι, πότε αλλιώς. Πότε μπροστά, πότε επιτόπου. Το βηματισμό μη χάσετε κι όλα θα πάνε καλά.  

 

Διαβάστε στο φύλλο των «Ερευνητών» που θα κυκλοφορήσει με την «Καθημερινή» το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή