Ήρθε η ώρα να γράψουμε κώδικα

Ήρθε η ώρα να γράψουμε κώδικα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσοχή καθώς θα ανοίγετε τις σελίδες των «Ερευνητών» αυτό το Σάββατο. Κρύβονται τέρατα! Όμως μόνο θα σας ξαφνιάσουν -λίγο μόνο-, επικίνδυνα δεν είναι, μια και, όταν κάνουν διακοπές στο «Ξενοδοχείο Τεράτων» του Κόμη Δράκουλα, χαλαρώνουν. Αφήστε που ετοιμάζουν ένα μεγάλο πάρτι όπου είστε προσκαλεσμένοι κι εσείς.

Θα βρείτε τη… διεύθυνση στις σελίδες 6-7.

Μετά, ετοιμαστείτε, φεύγουμε για Πορτογαλία! Με τη χρονομηχανή αυτήν τη φορά, γιατί θα επισκεφτούμε τη χώρα σχεδόν 500 χρόνια πριν από το σήμερα. Κι εκεί διοργανώνουν πάρτι. Ένα παιδί, ο Αντόνιο, κλείνει τα 10 του χρόνια. Όμως τα γενέθλιά του κινδυνεύουν να χαθούν ή, μάλλον, η σωστή λέξη είναι να «εξαφανιστούν»! Αλλά πού πάνε τα γενέθλια όταν εξαφανίζονται; Πάμε να το «ερευνήσουμε» από κοντά.  

Επιστρέφοντας στην πόλη, έχουμε πολλά να κάνουμε αυτή την εβδομάδα. Και πρώτα απ’ όλα να προγραμματίσουμε τους υπολογιστές μας. Δεν είναι δύσκολο. Εσείς είστε πιο έξυπνοι από αυτούς! Εσείς θα τους «διατάξετε» να κάνουν αυτά που θέλετε να κάνουν. Την ευκαιρία για να αποκρυπτογραφήσετε τη γλώσσα τους, ώστε οι «διαταγές» σας να γίνονται κατανοητές, σας τη δίνει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Δείτε πού και πώς θα τη «γιορτάσετε», μαζί με χιλιάδες άλλα παιδιά στην Ευρώπη, στις σελίδες 12-15! 

 

Διαβάστε στο φύλλο των «Ερευνητών» που θα κυκλοφορήσει με την «Καθημερινή» το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή