Γαστρονόμος

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλη η Θεσσαλονίκη σε ένα τεύχος;

Το γαστρονομικό παρασκήνιο της πόλης σε 145 σελίδες. Καταξιωμένοι αλλά και νέοι δραστήριοι σεφ άνοιξαν τις κουζίνες τους στον «γ» και αποκάλυψαν τα μυστικά των συνταγών τους.


Γαστρονόμος-1

8+1 νέα εστιατόρια

Μαγείρεψαν για τους αναγνώστες μας τα πιο νόστιμα και πολυσυζητημένα πιάτα τους, όπως το γεμιστό κανταΐφι του εστιατορίου Οψοποιών Μαγγανείαι, το χταπόδι στιφάδο με νιόκι από ρεβίθια του εστιατορίου Μαίτρ και Μαργαρίτα αλλά και το κοκκινιστό χταπόδι του εστιατορίου ΝΑΜΑ.


Γαστρονόμος-2

Τα θαλασσινά: οι σπεσιαλιτέ της πόλης

Φημίζεται για τα εστιατόρια με ψάρια και θαλασσινά και για τη μαεστρία των μαγείρων της. Ο Αλέξανδρος Τοκίδης μάς έστρωσε το τραπέζι στη «Μαύρη Θάλασσα». Ακόμα, οι σεφ από το Duck Private Cheffing και τον Γλυκάνισο μας εντυπωσιάζουν με το ψαροφαγικό μενού τους.


Γαστρονόμος-3

25η Μαρτίου made in Thessaloniki

Τα μπακλιαράκια του Αρίστου τα ξέρετε. Καιρός να τα φτιάξετε και στο σπίτι με αφορμή την εθνική γιορτή.


Γαστρονόμος-4

Το ξενύχτι είναι μόνο η αφορμή…

Ο πατσάς του Τσαρούχα είναι ο καλύτερος της πόλης. Μαθαίνουμε τα μυστικά από τον μάστορα.


Γαστρονόμος-5

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου ανοίγει φύλλο

Παρέα με τον Θεσσαλονικιό σεφ ξεφουρνίσαμε τυρόπιτα με βουτυράτη κρέμα, πρασόπιτα με 4 μυρωδικά και κιμαδόπιτα με 2 λογιών κιμά.


Γαστρονόμος-6

Οι μεζέδες του Αστέριου Κουστούδη

Ο πολύ καθώς πρέπει σεφ της Μεγάλης Βρετανίας μάς ετοίμασε λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, σουτζουκάκια γιαουρτλού και τόσες άλλες νοστιμιές.


Γαστρονόμος-7

Ανακαλύπτουμε τη σεφαραδίτικη γαστρονομία

Ξέρουμε τόσα πολλά για την ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης αλλά τόσα λίγα για τη γαστρονομία τους. Γευτήκαμε για πρώτη φορά παραδοσιακές συνταγές, όπως τα πράσα με ξερά φρούτα, το πικάντικο ψάρι με ντομάτα και πιπεριές και τα γεμιστά με κιμά και τραγανή κρούστα.


Γαστρονόμος-8

Πρωινό για ενέργεια

Η Νένα Ισμυρλόγλου εμπνέεται από τις γεύσεις και τα αρώματα της Θεσσαλονίκης για να ετοιμάσει ένα πλούσιο και χορταστικό δεκατιανό με εμβληματικά προϊόντα. Κρέμα μπουγάτσας του δεκαλέπτου, κουλούρι-σάντουιτς και σαλέπι με μέλι και πορτοκάλι.


Γαστρονόμος-9

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας βάζει σε δίλημμα…

Μπουγάτσα με τυρί ή με κρέμα; Αυτές και άλλες 4 γλυκές συνταγές από την πρωτεύουσα του γλυκού.


Γαστρονόμος-10

Foodie guide

Μια γαστρονομική βόλτα στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πόλης. Ακόμα, επισκεφτήκαμε τις σημαντικότερες αγορές της Θεσσαλονίκης για να προμηθευτούμε φρέσκα ψάρια και κρέατα αλλά και τα πιο νόστιμα φρούτα και λαχανικά.

Κυκλοφορεί την Κυριακή, 11/03, με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή