Γαστρονόμος

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαστρονόμος-1

Οι γεύσεις της Ζάκυνθος

Το ξέρατε ότι εδώ η σούπα αυγολέμονο τρώγεται με άφθονο τριμμένο τυρί, ότι το σκόρδο μπαίνει σχεδόν σε κάθε συνταγή και ότι οι σάλτσες φτιάχνονται σχεδόν δίχως νερό; Ότι η κατσικίσια σπλήνα και η χοιρινή πανσέτα γίνονται παραγιομιστές και το λαδοτύρι είναι τόσο πικάντικο, που πίνεις το κρασί σαν νερό; Ανακαλύψαμε τα μυστικά νοστιμιάς της ζακυνθινής κουζίνας σε ένα απολαυστικό γαστρονομικό οδοιπορικό στο νησί.


Γαστρονόμος-2

Χορτομαγειρίες του θέρους

Βλίτα, αλμύρα, κρίταμα, κολοκυθοανθοί και κολοκυθοκορφάδες ανταλλάσσουν μυρωδιές και γεύσεις με ψάρια, κρεατικά, μανιτάρια ή χρησιμοποιούνται ως γέμιση σε λαχταριστές πίτες της… σχάρας. Mαγειρεύει ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης.


Γαστρονόμος-3

Φρούτα στην κατσαρόλα;

Βεβαίως! Η Νένα Ισμυρνόγλου κάνει γεμιστά τα ροδάκινα, σούπα το πεπόνι, φτιάχνει αρνί με φρέσκα βερίκοκα και δαμάσκηνα στη γάστρα και ταλιάτα με ψιλοκομμένα φρούτα. Τα νέα γλυκόξινα είναι εδώ!


Γαστρονόμος-4

Γιορτινό μενού από τη Νάξο

Ο σεφ Νίκος Κωστιδάκης μας προτείνει ένα μενού 4 πιάτων με ναξιώτικες αναφορές: ρολάκια με αρσενικό και γραβιέρα Νάξου, μουσακά με κατσικάκι και μπεσαμέλ με μελιτζάνα, τηγανητή πατατοσαλάτα και κυκλαδίτικη σαλάτα με ξινομυζήθρα.


Γαστρονόμος-5

Έθνικ καγιανάς

Στο πι&φι ετοιμάζουμε αυγά με σύγλινο και σφέλα, με garam masala και με βασιλικό και παρμεζάνα. Το καλύτερο γεύμα μετά τη θάλασσα.


Γαστρονόμος-6

Οι πίτσες του Χριστόφορου

Μαργαρίτα, με γαύρο μαρινάτο, κρεμμύδι και θυμάρι και με κολοκυθοανθούς και τυριά. Οι απόλυτες πίτσες του καλοκαιριού από έναν σπουδαίο σεφ.


Γαστρονόμος-7

Νέα ελληνική κουζίνα

Με μελιτζάνες που καπνίζονται στον φούρνο, πιπεριές και κουσκούς μαγειρεμένα σε ζωμό φτιάχνουμε ένα εύκολο, αν και χρονοβόρο, μοσχοβολιστό αρνί, ό,τι πρέπει για κυριακάτικα τραπέζια και γιορτές.


Γαστρονόμος-8

Καλοκαιρινές σαλάτες με κολοκύθι

Ωμά η ελαφρά βρασμένα τα κολοκύθια αποθεώνονται στις σαλάτες που ετοίμασε η Νένα Ισμυρνόγλου.


Γαστρονόμος-9

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έπιασε λαβράκι!

Με μαντζουράνα και λεμονόφυλλα στην κοιλιά του, και φρέσκα φασολάκια ολόγυρά του, αυτό το φουρνιστό λαβράκι μας εντυπωσίασε με τη νοστιμιά του.


Γαστρονόμος-10

Η εποχή του καρπουζιού έφτασε

Ετοιμάσαμε πρωτότυπες συνταγές με τον πρωταγωνιστή των καλοκαιρινών φρούτων: σούπα καρπουζιού με τζίντζερ, λαδολέμονο καρπουζιού για τις πράσινες σαλάτες μας και ψητό καρπούζι για μπρουσκέτες με τυριά!


Γαστρονόμος-11

Η σάλτσα ντομάτας, σε νέα βερσιόν

Ο νέος συνεργάτης μας Θοδωρής Παπανικολάου μάς δείχνει βήμα βήμα πώς φτιάχνει τη δική του έξοχη σάλτσα ντομάτας. Εμείς θα τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μακαρονάδες, ως βάση για την πίτσα μας, στα κοκκινιστά και στα λαδερά μας.


Γαστρονόμος-12

Αφράτα ψωμάκια στο πρωινό

Αλλά και για χορταστικά σάντουιτς για την παραλία.


Γαστρονόμος-13

Κοκτέιλ αλά ελληνικά

H Ντένη Καλλιβωκά, δημοσιογράφος γεύσης, οίνου και αποσταγμάτων και εκδότρια του Difford’s Guide, μοιράζεται μαζί μας συνταγές για κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα που έφτιαξαν κορυφαίοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο του 2ου Aegean Cocktails & Spirits Workshop, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην Τήνο.


Γαστρονόμος-14

Καθημερινά και εύκολα

Οι σεφ του Γαστρονόμου κάθε μήνα ετοιμάζουν εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για το καθημερινό μας τραπέζι. Όσπρια, κρεατικά, μακαρονάδες, ρύζια, λαχανικά και ψαρικά στο πιάτο μας.


Γαστρονόμος-15

Δίπλα στα τυριά

Κράκερ για κρεμώδη τυριά. Πουγκιά με μπρί και σμέουρα. Πολύσπορο ψωμί με σύκα για γραβιέρα και μπισκότα σαμπλέ για τα πλατό τυριών και αλλαντικών. Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για τα τυριά.


Γαστρονόμος-16

Foodie Guide: Σύρος

Οι καλύτερες διευθύνσεις για να φάμε ποιοτικά και νόστιμα στο όμορφο κυκλαδονήσι.

Το νέο τεύχος κυκλοφορεί την Κυριακή, 08/07, με την Καθημερινή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή