Βόλος: Όλη η πόλη μια γιορτή

Βόλος: Όλη η πόλη μια γιορτή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο προορισμό, φιλοξενώντας πληθώρα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Ένα θεματικό πάρκο εμπνευσμένο από την Εποχή των Παγετώνων, μια «κινητή» μουσική σκηνή, το πιο ψηλό έλατο της Ελλάδας και, βέβαια, η βραδιά της 26ης Δεκεμβρίου με τα 5.000 φαναράκια που αφήνονται ν’ ανέβουν στον ουρανό. Σε κορυφαίο προορισμό μετατρέπεται για άλλη μία χρονιά ο Βόλος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μέσα από μια μεγάλη γκάμα δράσεων.

«Η φιλοσοφία μας είναι κάθε σημείο της πόλης να βρίσκεται σε ρυθμούς Χριστουγέννων», εξηγεί ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. «Εκτός από τον εντυπωσιακό στολισμό, έχουμε προγραμματίσει και 148 εκδηλώσεις σε διάστημα 40 ημερών. Το σκεπτικό μας είναι να φέρουμε ανάπτυξη, να τονώσουμε τουριστικά και επιχειρηματικά τον Βόλο, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας και σε μια δύσκολη εποχή.

»Απευθυνόμαστε σε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, γιατί, όπως λέμε από την πρώτη χρονιά που ξεκινήσαμε τις συγκεκριμένες δράσεις, ο Βόλος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους –αλλά ιδιαίτερα τις γιορτές– μας μαγεύει!»

Το πλούσιο εορταστικό μενού που έχει ετοιμάσει η δημοτική αρχή προτρέπει τόσο τους ίδιους τους Βολιώτες να χαρούν την πόλη τους όσο και τους ταξιδιώτες να την ανακαλύψουν, απολαμβάνοντάς τη στην πιο λαμπερή εκδοχή της. «Ο Βόλος φοράει τα χριστουγεννιάτικά του και παντού υπάρχει μια μαγική ατμόσφαιρα που αφήνει άναυδους και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Βόλος: Όλη η πόλη μια γιορτή-1

»Η πόλη είναι στολισμένη απ’ άκρη σ’ άκρη και προσφέρει πλήθος χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων, ακολουθώντας το πνεύμα των ημερών», σημειώνει ο κ. Μπέος. «Αν ήμουν παιδί, θα πήγαινα στο θεματικό πάρκο “Εποχή των Παγετώνων” και στους “Μαγικούς Επιστήμονες”. Θα ακολουθούσε το Χωριό του Άη Βασίλη, όπου τα παιδιά μπορούν να επισκεφθούν το σπίτι του, να παίξουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

»Σε όλη την πόλη υπάρχει κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, από θεατρικές παραστάσεις και σινεμά μέχρι Καραγκιόζης κ.ά. Πολύ σημαντικό θεωρώ επίσης το “Τραπέζι Αγάπης” που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της πόλης: στην οδό Ερμού, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στήνεται ένα τεράστιο τραπέζι με φαγητό και ποτό, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι και εγώ σερβίρουμε και εξυπηρετούμε στις 23 Δεκεμβρίου χιλιάδες κόσμου, υπό τους ήχους μουσικής από τοπικά συγκροτήματα. Έχει γίνει θεσμός και μου αρέσει, λόγω της άμεσης επαφής με τον κόσμο…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή