Ώρα για Aperitivo

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…και όχι μόνο, σε μερικά από τα πιο όμορφα και διαχρονικά μπαρ της Βενετίας.

Bar Longhi

Κλασικό μπαρ, με διαχρονική αξία, καλά κρασιά και διάσημα κοκτέιλ. Στην μπάρα του ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ απολάμβανε κάποια από τις δέκα παραλλαγές του Martini ή ένα από τα διάσημα specialty cocktails, όπως το Basil-Ica, καθώς ολοκλήρωνε εκεί το βιβλίο του «Μέσα απ’ το ποτάμι και τα δέντρα». Στη βεράντα του ξενοδοχείου Gritti Palace, όπου στεγάζεται το μπαρ, η θρυλική Peggy Guggenheim έπαιρνε ένα απεριτίφ με θέα το Grand Canal. Aν είναι να κλείσετε το ταξίδι σας με ένα ηλιοβασίλεμα, το Bar Longhi είναι το καλύτερο σημείο για να δείτε το πιο όμορφο.

www.marriott.com


Il Mercante

Ώρα για Aperitivo-1

«Ο έμπορος της Βενετίας» είναι ένα από τα πιο κλασικά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αλλά το μπαρ Il Mercante –που στα ιταλικά σημαίνει «ο έμπορος»– φημίζεται για τις καινοτόμες προτάσεις του σε μερικά από τα πιο διαχρονικά κοκτέιλ! Με θέα τη γέφυρα Ponte dei Frari ή σε ένα από τα τραπέζια στον μικρό ημιώροφο, που προσφέρεται για ρομαντικά ραντεβού, μπορείτε να κάνετε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη βραδιά σας, δοκιμάζοντας τα ευφάνταστα κοκτέιλ που σερβίρονται σε ποτήρια-κρανία, διακοσμημένα με πολύχρωμα σχέδια, όπως το «Captain’s Death». Αν θέλετε να δημιουργήσετε κι εσείς κάτι με τη σειρά σας, κοντά στο Il Mercante βρίσκεται το διάσημο Atelier Marega, που παραδίδει workshops για να δημιουργήσετε βενετσιάνικες μάσκες.

ilmercantevenezia.com


Al Timon Bragozzo

Ώρα για Aperitivo-2

(Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Από το «ιερό» Aperol Spritz μέχρι τα τοπικά ιταλικά κρασιά, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε σε πολύ λογικές τιμές, τα Cicchetti –τα διάσημα tapas της Βενετίας με παστά κρέατα– και τα φιλέτα βενετσιάνα, το Al Timon Bragozzo είναι γεμάτο από επιλογές και γέλια από τους ντόπιους, που γεμίζουν τα τραπέζια του δίπλα στο κανάλι Ormesini όλες τις ώρες της ημέρας. Μια κλασική osteria για μια αυθεντική εμπειρία, το Al Timon Bragozzo είναι η συμβουλή μας για τη Βενετία που χάνουν οι πολλοί και θα θέλουν να ξαναεπισκεφθούν οι λίγοι που γνωρίζουν.

altimon.it


Enoteca Mascareta

Ώρα για Aperitivo-3

(Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Ένας υβριδικός συνδυασμός dive και wine bar, το Enoteca Mascareta έχει γίνει θεσμός για τα gin & tonic του, τη συναρπαστική περσόνα του ιδιοκτήτη, Mauro Lorenzon, και τους πληθωρικούς χαρακτήρες που το επισκέπτονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε μια πόλη που συνήθως κοιμάται νωρίς. Από το απλό ιταλικό finger food που ξεκίνησε να σερβίρει αρχικά, πλέον το μενού έχει διευρυνθεί προκειμένου να περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα με θαλασσινά, όπως μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς ή αχηβάδες, καθώς και χειροποίητα ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού.

ostemaurolorenzon.com


Osteria al Squero

Ώρα για Aperitivo-4

(Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Οι φοιτητές από το διπλανό πανεπιστήμιο που γεμίζουν όρθιοι αυτό το μικρό ξύλινο μπαρ, καθώς και η ευρεία γκάμα από Grappa, Spritzes και Prosecco στον κατάλογό του εξασφαλίζουν μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα και μια ανεκτίμητη πρόσβαση στην καθημερινότητα και στην ξέγνοιαστη ζωή των νέων της Βενετίας. Ένα ακόμη κρυμμένο μυστικό που προσφέρει μια κλεφτή ματιά στην αθέατη πλευρά της πόλης, καθώς δίπλα από την osteria βρίσκεται ένα παραδοσιακό Squero, δηλαδή μια μαρίνα όπου κατασκευάζονται γόνδολες.

osteriaalsquero.wordpress.com


The Skyline Rooftop_@Hilton Molino Stucky Hotel

Ώρα για Aperitivo-5

Το καλύτερο πανοραμικό βενετσιάνικο τοπίο βρίσκεται στο νησί Giudecca, σε έναν παλιό αλευρόμυλο που ανακαινίστηκε και μετατράπηκε στο πολυτελές Hilton Molino Stucky Venice. Η θέα εκτείνεται μέχρι την Piazza San Marco, ενώ ο κατάλογος με τα κοκτέιλ σε 48 σελίδες εμπνέεται από την Πόλη των Καναλιών και περιέχει τo signature «Smokey Old Fashioned». Μη διστάσετε να το δοκιμάσετε – θα δυσκολευτείτε να αποφασίσετε αν είναι περισσότερο εντυπωσιακή η εκτέλεση της συνταγής, που φτάνει στα όρια του performance, ή η γεύση του. Κάντε κράτηση εγκαίρως!

skylinebarvenice.it


Wine Bar 5000

Ώρα για Aperitivo-6

© Andrea Wyner/The New York Times

Στο εξωτερικό ο ήλιος λούζει τα λιγοστά τραπέζια μπροστά σε ένα κανάλι στην περιοχή Castello, ενώ στο εσωτερικό ο πολυέλαιος από τον μετρ του φυσητού γυαλιού, Fabio Fornasier, δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε την πλούσια λίστα με περισσότερα από 100 βιολογικά, βιοδυναμικά και vegan κρασιά. Το μενού συμπληρώνεται από μια μικρή και προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία Cicchetti, η οποία ανανεώνεται καθημερινά ανάλογα με τις πρώτες ύλες που είναι διαθέσιμες, καθώς το Bar 5000 δεν διαθέτει ψυγείο, το ψωμί ζυμώνεται στην κουζίνα του και τα λαχανικά έρχονται απευθείας από το νησί Sant’Erasmo.

lunasentada.it

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή