Μυρτώ Γκίνη: Συνιδιοκτήτρια Ginis Vacances

Μυρτώ Γκίνη: Συνιδιοκτήτρια Ginis Vacances

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος ο ρόλος του ταξιδιωτικού πράκτορα την εποχή του διαδικτύου;

Ο πράκτορας κατ’ αρχάς μπορεί να παρουσιάσει έναν προορισμό στον πελάτη του με τρόπο ελκυστικό, εκμεταλλευόμενος τη σύγχρονη τεχνολογία, όπως για παράδειγμα την τεχνολογία Virtual Reality, που δίνει στον πελάτη μια «πρόγευση» του ταξιδιού, ώστε να μπορεί να κρίνει αν το προτεινόμενο ταξίδι είναι όντως αυτό που θέλει. Ως επαγγελματίας του χώρου έχει επίσης πρόσβαση σε ειδικές πλατφόρμες που του δίνουν τη δυνατότητα να παρέχει στον πελάτη του επιλογές που δεν θα μπορούσε να βρει μόνος του στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, θα προσφέρει ταξιδιωτικά πακέτα σε ανταγωνιστικές τιμές, γιατί έχει μακρόχρονη συνεργασία με προμηθευτές, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία κ.ά., θα πλαισιώσει το ταξίδι με τις απαραίτητες ασφαλιστικές καλύψεις, θα ενημερώσει για προφυλάξεις υγείας (εμβόλια, επιδημίες) και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (ακυρώσεις πτήσεων, κ.λπ.) θα βρίσκεται δίπλα στον ταξιδιώτη για να του προσφέρει άμεσες λύσεις.

Για ποιες ταξιδιωτικές τάσεις μπορούμε να μιλάμε φέτος;

Τα ταξίδια με έμφαση στις δραστηριότητες και στις εμπειρίες είναι σίγουρα ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, όπως επίσης και τα ταξίδια σε πιο αργούς ρυθμούς, με έμφαση στη χαλάρωση και προτεραιότητα την ποιότητα. Πολλοί ταξιδιώτες αναζητούν λιγότερο γνωστούς προορισμούς και φαίνεται να αποφεύγουν τα μαζικά ταξιδιωτικά προγράμματα, ενώ πολλές είναι και οι μικρο-αποδράσεις, σύντομα δηλαδή ταξίδια που προσφέρουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και πολλές φορές κλείνονται την τελευταία στιγμή. Αύξηση παρουσιάζουν, τέλος, τα αειφόρα ταξίδια που δίνουν έμφαση σε τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται το περιβάλλον.

Τι είναι για σας ένα καλό ταξίδι;

Τα ταξίδια είναι μικρές ζωές μέσα στη ζωή μας. Μέσα σε ένα μικρό παραθυράκι χρόνου μπορείς να χωρέσεις αμέτρητες νέες εμπειρίες, να ενθουσιαστείς, να μάθεις, να εκτιμήσεις αυτά που έχεις, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.  Κατά τη διάρκεια ενός καλού ταξιδιού, ο ταξιδιώτης γεμίζει το μυαλό και την ψυχή του με όμορφες εικόνες, περνά ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους του χτίζοντας αναμνήσεις ζωής, ζει την πραγματική κουλτούρα του προορισμού, αποδρά από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα και δίνει στον χρόνο που περνά πραγματική αξία.


Με την Ginis Vacances στο Παρίσι

Μυρτώ Γκίνη: Συνιδιοκτήτρια Ginis Vacances-1

Ηλιοθεραπεία και καφές στις όχθες του Σηκουάνα. © AP Photo/Michel Euler

Είμαστε από τους πρωτοπόρους που άνοιξαν τον δρόμο στους  Έλληνες για να γνωρίσουν τη γοητεία του Παρισιού. Είναι ο απόλυτος προορισμός της μόδας, της γαστρονομίας, της τέχνης, αλλά και ένας προορισμός ρομαντικός, παιχνιδιάρικος, μυστικιστικός, που εξάπτει τη φαντασία του ταξιδιώτη και τον καλεί να ανακαλύψει όλες τις κρυφές γωνιές του. Ο Πύργος του Άιφελ, τα αμέτρητα μουσεία με «βασιλιά» το Λούβρο με τα 35.000 εκθέματα, τα χρυσοποίκιλτα Ανάκτορα των Βερσαλλιών με τους πολύχρωμους κήπους, η γραφική Μονμάρτρη, ο πολυτραγουδισμένος Σηκουάνας, η έντονη νυχτερινή διασκέδαση, αλλά και η μαγική παιχνιδούπολη της Ντίσνεϊλαντ, συνθέτουν το απόλυτο ταξίδι εμπειριών και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή