Το μέλλον του τουρισμού: Ένα υβριδικό μοντέλο συνεδρίων

Το μέλλον του τουρισμού: Ένα υβριδικό μοντέλο συνεδρίων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιάννης Θωμάτος*

Όσο η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο τομέας των συνεδρίων θα πρέπει να προσαρμοστεί στις τρέχουσες συνθήκες και ανάγκες. Θεωρώ πολύ πιθανό να δούμε την εμφάνιση ενός νέου, υβριδικού μοντέλου συνεδρίων, το οποίο στη βάση του θα είναι μια ζωντανή, μικρής κλίμακας εκδήλωση, που όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα απευθύνεται σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. Εκτός από το παραπάνω υβριδικό μοντέλο, πιθανότατα θα αυξηθούν οι εκδηλώσεις με εξειδικευμένο περιεχόμενο για μικρές, κλειστές ομάδες. Επιπλέον, οι χώροι εκδηλώσεων θα πρέπει και αυτοί να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις: μεγαλύτεροι χώροι για λιγότερα άτομα.

Το τελευταίο ισχύει και για τα ξενοδοχεία, ειδικά τα πολυτελή. Πιστεύω ότι οι ξενοδόχοι θα πρέπει να επενδύσουν σε ένα «COVID-safe» μοντέλο, που θα περιλαμβάνει συνεχείς απολυμάνσεις, εξετάσεις για υπαλλήλους και επισκέπτες, on-site ιατρικές υπηρεσίες και άφθονο προσωπικό χώρο για τους πελάτες τους.

Θα ενισχυθεί η ανάγκη για τη δημιουργία εμπειριών ζωής και ταυτόχρονα η ανάγκη για μεγαλύτερο προσωπικό χώρο. Από εδώ και πέρα, ο προσωπικός χώρος θα γίνει πολύ σημαντικός και θα επηρεάσει τις επιλογές μας σχετικά με τον τρόπο που ταξιδεύουμε, τη διαμονή μας, τον προορισμό, τον προϋπολογισμό μας. Το μόνο που θα παραμείνει το ίδιο είναι η έμφυτη ανάγκη μας για νέες εμπειρίες και ο τρόπος που αποφασίζουμε να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας μόνοι ή με τους αγαπημένους μας.

* Ο Γιάννης Θωμάτος είναι Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών

Διαβάστε ακόμη: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΕΞΟΧΙΚΑ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή