Το μέλλον του τουρισμού: Δεν νοείται απόλαυση με απαγορεύσεις

Το μέλλον του τουρισμού: Δεν νοείται απόλαυση με απαγορεύσεις

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημήτρης Καραμπατάκης*

Όταν τίθενται σε εφαρμογή υπερβολικά πολλά προστατευτικά μέτρα, οι διακοπές είναι δύσκολο να είναι ευχάριστες. Το πρώτο πράγμα που λαμβάνουμε υπόψη, εξάλλου, όταν σχεδιάζουμε καταλύματα στα οποία οι άνθρωποι πηγαίνουν για να περάσουν καλά, είναι η πληθώρα των επιλογών που θέτουμε στη διάθεσή τους, ώστε να μην αισθάνονται περιορισμένοι. Ειδικά στα ξενοδοχεία, προσφέρουμε πολλές διαφορετικές διεξόδους σε διαφορετικούς χώρους εντός της ίδιας μέρας, ακριβώς επειδή θέλουμε να προσφέρουμε ένα αίσθημα ελευθερίας. Αυτή είναι η έννοια της πολυτέλειας τελικά: η ελευθερία επιλογής.

Όταν οι προοπτικές περιορίζονται με απαγορεύσεις του τύπου «μην πηγαίνεις εκεί, μην κάνεις αυτό», η απόλαυση μειώνεται ή και χάνεται. Φέτος, πολλοί θα προτιμήσουν έναν ιδιωτικό χώρο για τις διακοπές τους, ώστε να έχουν λιγότερους περιορισμούς. Συνεπώς, σε αυτή τη φάση είναι πιο σημαντικό να εστιάσουμε την προσοχή μας στον προσεκτικό σχεδιασμό ενός ταξιδιού παρά στον ίδιο τον προορισμό. Όλα αυτά που ζούμε τώρα θα έχουν τελειώσει σε ένα δύο χρόνια, άρα δεν έχει κανένα νόημα ένα ξενοδοχείο να ξανασχεδιαστεί από την αρχή.

* Ο Δημήτρης Καραμπατάκης είναι αρχιτέκτονας, συνιδρυτής του K-studio

Διαβάστε ακόμη: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή