Το μέλλον του τουρισμού: Το ιδανικό σενάριο

Το μέλλον του τουρισμού: Το ιδανικό σενάριο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Serena Guen*

Οι άνθρωποι θα βιώσουν ένα παράξενο μείγμα συναισθημάτων: ενθουσιασμό που θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, αλλά και τον συνεχή φόβο ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να επιστρέψει. Αυτό θα τους κάνει στην αρχή να επιλέξουν για τα ταξίδια τους πιο αραιοκατοικημένους προορισμούς, λιγότερο δημοφιλείς ή κοντά στη φύση. Όλοι θα θέλουν να βρίσκονται σε περιβάλλον που μπορούν να ελέγξουν, όσο αυτό είναι δυνατό: θα κινούνται με τα δικά τους αυτοκίνητα (που μπορούν να απολυμάνουν), θα διαμένουν σε βίλες ή ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Για το πρώτο διάστημα, οι άνθρωποι θα εξερευνούν τη γειτονιά τους και την ευρύτερη περιοχή στην οποία ζουν. Στη συνέχεια, θα αρχίσουν να ταξιδεύουν εντός της χώρας τους, πριν κάνουν κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Ιδανικά, όταν αφήσουμε αυτή την κατάσταση πίσω μας, θα έχουμε ταξιδιώτες που σκέφτονται καλά πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κράτηση και ως αποτέλεσμα το ταξιδιωτικό «οικοσύστημα» θα γίνει πολύ πιο βιώσιμο για το μέλλον.

* Η Serena Guen είναι ιδρύτρια του περιοδικού SUITCASE

Διαβάστε ακόμη: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή