ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Ρομαντική Οδός, Ν. Γερμανία

oi-anagnostes-taxideyoyn-romantiki-odos-n-germania-2382350

350.000 χλμ., 28 τοποθεσίες, 1 αυτοκίνητο. Ακολουθώντας τον «Ρομαντικό δρόμο» της Γερμανίας. Μπαρόκ και γκόθικ, κάστρα μεσαιωνικά, ιστορικά πεδία μάχης, χρώματα και γεύσεις παραμυθιού.

Σημείο εκκίνησης το Βίρτσμπουργκ, κι εμείς με ένα ποτήρι τοπικό κρασί στο χέρι να διασχίζουμε με τα πόδια τη Γέφυρα των Αγαλμάτων, που οδηγεί στην αριστερή όχθη του Μάιν. Ύστερα, θα περιπλανηθούμε στο προστατευόμενο από την UNESCO ιστορικό κέντρο της πόλης Μπάμπεργκ, της «Μικρής Βενετίας» της Γερμανίας ή, αλλιώς, της «Πόλης των επτά λόφων».

Θα ανακαλύψουμε καταπράσινα περιπατητικά μονοπάτια περνώντας από τους αμπελώνες της κοιλάδας Τάουμπερ και θα θαυμάσουμε τα γραφικά χωριά της διαδρομής. Θα οδηγήσουμε έως τα σύνορα με την Αυστρία, με φόντο τις βουνοκορφές των Άλπεων.

Θα κάνουμε τον γύρο της λίμνης Στάρνμπεργκ πάνω σε ποδήλατα κι αν ο καιρός είναι ζεστός, θα αδράξουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα βουτώντας στα καταγάλανα νερά της. Τελικός σταθμός το κάστρο Νοϊσβανστάιν, έμπνευση για το κάστρο της «Ωραίας Κοιμωμένης». Θέα που κόβει την ανάσα λίγο πριν το παραμυθένιο ταξίδι τελειώσει.
– Μαρία Μουράβα