Yolo… Ελλάδα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νομίζω ότι σχεδίαζα αυτό το τεύχος για την Ελλάδα από πάντα», λέει η Yolanda Edwards. Μετά τη μακρόχρονη καριέρα της ως Creative Director του Condé Nast Traveller, αποφάσισε να χαράξει τη δική της πορεία μέσα από το περιοδικό της YOLO Journal. «Έχω προσωπική σύνδεση με τη χώρα. Από την πρώτη φορά που επισκέφθηκα τα ελληνικά νησιά, το 1985, ερωτεύτηκα τη ζωή και ένιωσα ότι ανακάλυψα τον Παράδεισο».

Η Yolanda μιλάει με πάθος, προσπαθώντας να περιγράψει τι σημαίνει για εκείνη το καλοκαίρι στην Ελλάδα. «Μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μου ήταν σε ένα τραπέζι στην Πάτμο – να τρώμε, να πίνουμε και να γελάμε με την οικογένεια της φίλης μου, Μαρίας. Το αλάτι στο δέρμα μας, ο ήλιος στα πρόσωπά μας, το ούζο στο ποτήρι μας, ξυπόλυτοι και με την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον κόσμο. Θέλω οι αναγνώστες μας όχι μόνο να ονειρεύονται την Ελλάδα, αλλά και να νιώσουν ότι πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός τους. Και ήδη έχω προ-παραγγελίες για το Greek summer issue, λαμβάνω ενθουσιώδη μηνύματα».

Yolo… Ελλάδα-1

Η Yolanda συνεργάστηκε με Έλληνες, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες που αφηγούνται το δικό τους ελληνικό καλοκαίρι, όπως ο διάσημος ηθοποιός Aziz Ansari, που συλλαμβάνει με τον φακό του τη γοητεία των πανέμορφων τοπίων στα νησιά και την ηρεμία που προσφέρουν σε όσους αφήνονται στη θέα τους. Μια ψυχική κατάσταση και αίσθηση που για εκείνον είναι στόχος ζωής. «Καθένας έχει ξεχωριστή αντίληψη για το ποια είναι η Ελλάδα, αλλά συνήθως επικρατούν κάποιες κλισέ εικόνες, όπως το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

Με αυτό το εξώφυλλο που επιλέξαμε, μια drone φωτογραφία από μια παραλία της Κρήτης, ήθελα να σπάσω όλα τα κλισέ. Να προκαλέσω όποιον το αντικρίζει να αναρωτηθεί ποιο είναι αυτό το μέρος και να νιώσει ότι θέλει να βρεθεί εκεί τώρα. Συνεργάστηκα με φωτογράφους που αντιλαμβάνονται την αξία των αρχιτεκτονικών τοπίων στα ελληνικά νησιά και βλέπουν με μια διαφορετική ματιά το παιχνίδι με το φως. Η αντίληψη της Tessa Kiros για το φαγητό και την ψυχή που του δίνει ένας τόπος είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο τεύχος και αισθάνομαι τυχερή που μας έδωσε μερικές χαρακτηριστικές τοπικές συνταγές και φωτογραφίες από τα μέρη που αγαπά στα νησιά. Νιώθεις ότι μπορείς να γευτείς τις εικόνες της».

«Η ζωή στην Ελλάδα σε κάνει να επιστρέφεις στα ουσιώδη», μου λέει η Yolanda στο τέλος της συζήτησής μας. Και στόχος της είναι μετά από αυτό το timeless Greek Summer τεύχος του YOLO Journal να θέλουν όλοι να επιστρέφουν εκεί κάθε καλοκαίρι. Κι εκείνη να επιστρέψει για να ζήσει μόνιμα εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή