Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Στις Δίδυμες Πάτμου

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Στις Δίδυμες Πάτμου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μικρές, ανοργάνωτες παραλίες με βότσαλα και ηλιοβασίλεμα που σπαράζει ρομαντικές καρδιές. H Πάτμος είναι το νησί που έχω συνδέσει με μία μεγάλη αγάπη: την αδερφή μου. Πρωινό ξύπνημα πάντα, ανεξαρτήτως του ξενυχτιού της προηγούμενης βραδιάς, και βουτιά στα κρύα αναζωογονητικά νερά των Διδύμων – το καλύτερο γιατρικό για το hangover! Ξάπλα στα βότσαλα με βιβλίο για αρχή, μέχρι να μαζευτούν οι φίλοι.

Στην καντίνα του Μιχάλη και της Κατερίνας, η κόρη τους, Πηγή, σερβίρει φρεσκοκομμένα φρούτα και πίτες με αγνά υλικά από τα περιβόλια τους. Η ημέρα μπορεί να εμπλουτιστεί, καιρού επιτρέποντος, με βουτιές του Μιχάλη με τον γιο του και μάζεμα αχινών και πεταλίδων που καταβροχθίζουμε με λάδι της οικογένειας και φρέσκο ψωμί, συνοδευόμενα με λίγο ουζάκι ή τσίπουρο, για να μην παραπονιέται ο ουρανίσκος πως «κάτι λείπει». Η ώρα περνά, οι βουτιές δίνουν και παίρνουν, μας βρίσκει το απόγευμα και σιγά σιγά το σούρουπο.

Η θάλασσα γλυκαίνει, ο ήλιος μαλακώνει, είναι επισήμως η ώρα για «ρομαντζάρισμα». Αυτή, συνήθως, συνοδεύεται από μουσικές και τις τελευταίες βουτιές της ημέρας. Η συνέχεια έπεται σε κάποια ταβέρνα. Από τις αγαπημένες μας, το «Αγνάντι», η ταβέρνα του Δημήτρη, στην παραλία του Κάμπου, με κολοκυθοκεφτέδες αφρό, χωριάτικη με ξινοτύρι Πάτμου και τοπικό λευκό κρύο κρασί. Εάν είμαστε τυχεροί, μπορεί να πέσουμε σε βραδιά με live ρεμπέτικο και να το ρίξουμε και στο τραγούδι! 

– ΜΕΛΙΝΑ ΚΟΥΦΑΚΟΥ

Στείλτε μας στο [email protected] φωτογραφίες από ταξίδια που κάνατε και σύντομα κείμενα γι’ αυτά που ονειρεύεστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή