Η Etihad Airways γιορτάζει ρεκόρ αριθμού επιβατών το 2013

Η Etihad Airways γιορτάζει ρεκόρ αριθμού επιβατών το 2013

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες ήταν η περασμένη για την Etihad Airways. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σχεδόν 12 εκατομμύρια επιβάτες επέλεξαν τον κρατικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2013, αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό επιβατών για το 2012, που άγγιξε τους 10,3 εκατομύρια επιβάτες. Η Μπανγκόκ ήταν για μία ακόμη φορά ο κορυφαίος προορισμός της εταιρείας, καθώς η πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης επιλέχθηκε από 742.759 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7% σε σύγκριση με το 2012. Ακολουθούν η Μανίλα (547.068 επιβάτες), το Λονδίνο (544.564 επιβάτες), η Τζέντα (373.651 επιβάτες) και το Παρίσι (338.969 επιβάτες). Επίσης, η Etihad Airways μετέφερε το 73% των 16,4 εκατ. επιβατών που ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου του Αμπου Ντάμπι το 2013.

Στα υπόλοιπα νέα, στο δίκτυο της Etihad Airways προστέθηκαν έξι νέοι προορισμοί το 2013, ενώ παρουσιάστηκαν νέες υπηρεσίες στην Ουάσινγκτον DC το Μάρτιο, στο Αμστερνταμ το Μάιο, στο Σάο Πάολο και στο Βελιγράδι τον Ιούνιο, στη Σανάα το Σεπτέμβριο και στην Πόλη του Χο Τσι Μινχ τον Οκτώβριο.

Το 2013 αυξήθηκε η συχνότητα των πτήσεων σε 18 υπάρχοντες προορισμούς και υπεγράφησαν νέες συμφωνίες κοινού κωδικού με τις Kenya Airways, Air Serbia, South African Airways, Belavia, Korean Airlines, Air Canada και airBaltic. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Etihad Airways επέκτεινε τις συνεργασίες κοινού κωδικού και μετοχικού κεφαλαίου που συνεισέφεραν περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια επιβάτες στις πτήσεις της εταιρείας, σημειώνοντας 38% αύξηση σε σχέση με τους 1,3 εκατ. επιβάτες το 2012.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε επενδύσεις σε τρεις επιπλέον αερομεταφορείς πέραν των τεσσάρων εταίρων μετοχικού κεφαλαίου, που είναι η airberlin, η Air Seychelles, η Virgin Australia και η Aer Lingus. Τον Αύγουστο, μάλιστα, επισημοποίησε ένα πενταετές συμβόλαιο για τη διαχείριση του εθνικού αερομεταφορέα της Σερβίας, Air Serbia (πρώην Jat Airways), αποκτώντας το 49% της εταιρείας.

Τον προηγούμενο χρόνο η Etihad Airways παρέλαβε οκτώ αεροσκάφη Airbus (τέσσερα A320s, ένα A321, δύο A330-200s και ένα εμπορευματικό A330), οκτώ αεροσκάφη Boeing (έξι 777-300ERs και δύο εμπορευματικά 777), και προστέθηκε επιπλέον χωρητικότητα μισθωμένων αεροπλάνων με την πρώτη πτήση του εμπορευματικού 747-8. Ο στόλος απαρτίζεται πλέον από 89 αεροσκάφη, με μέσο χρόνο ζωής τα 5,2 έτη.

«Είμαι ενθουσιασμένος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον και ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλους τους συνεταίρους μας για να μεγιστοποιήσουμε το όφελος των μετόχων μας, να συνεχίσουμε την διαρκή ανάπτυξη και την εξέλιξη του Αμπου Ντάμπι ως κόμβο της αεροπορίας, και να δημιουργήσουμε μία εκπληκτική εμπειρία για τους επιβάτες μας», δήλωσε ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή