Μπαμπά, γιατί πρέπει να σταματήσουμε εδώ;

Μπαμπά, γιατί πρέπει να σταματήσουμε εδώ;

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ εξηγεί στα παιδιά πώς και γιατί γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας και ενός καρτούν, που απευθύνεται στους μικρούς επιβάτες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοπός του βίντεο, που μπορούμε να δούμε στo http://www.tsa.gov/tsa-kids, είναι να δείξει στα παιδιά τι πρέπει να κάνουν όταν εισέρχονται σε ένα αεροδρόμιο. «Γιατί πρέπει να σταματήσουμε εδώ; Εγώ θέλω να μπω αμέσως στο αεροπλάνο», λέει στο βίντεο το μικρό κουτάβι, για να του απαντήσει ο έμπειρος πατέρας του πως το τρίπτυχο που πρέπει να θυμάται, προκειμένου να ταξιδέψει με ασφάλεια, είναι: «Stop, Screen, Go» (σταμάτα, πέρνα από σάρωση, πήγαινε). Ο μεγάλος σκύλος εξηγεί στο κουτάβι ότι δεν πρέπει να φοβάται αυτούς που ελέγχουν τα διαβατήρια, γιατί το κάνουν για καλό σκοπό, ούτε και

να δυσανασχετεί στον έλεγχο των χειραποσκευών πριν μπουν στο αεροπλάνο: αφενός γιατί θα πάρει πίσω, αμέσως μόλις περάσει από το σκάνερ, το αγαπημένο του παιχνίδι, αφετέρου γιατί ως παιδί κάτω των 12 ετών γλιτώνει την ταλαιπωρία να βγάλει τα παπούτσια του. Κάπως έτσι, το μικρό κουτάβι νιώθει ανακουφισμένο και χαρούμενο και στο τέλος του βίντεο ευχαριστεί την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών.

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και τους αμέτρητους ελέγχους που υφίστανται οι επιβάτες στα αεροδρόμια, και πιθανότατα πολλοί ενήλικοι που διαβάζουν αυτή την είδηση να μη νιώθουν το ίδιο χαρούμενοι όσο το κουτάβι στο βίντεο. Οπωσδήποτε, όμως, η αμερικανική υπηρεσία εφηύρε έναν καλό τρόπο για να γίνει αυτή η διαδικασία πιο κατανοητή στα παιδιά, ενώ συγχρόνως στο σχετικό site που δημιούργησε αναγράφονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά.

Μέχρι στιγμής, το βίντεο προβάλλεται σε 113 αεροδρόμια και 9 αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, ενώ έχει μεταγλωττιστεί και στην ισπανική γλώσσα, δεδομένου ότι πολλοί Αμερικανοί είναι ισπανόφωνοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή