Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Στα σμαραγδένια νερά του Ομάν

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Στα σμαραγδένια νερά του Ομάν

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτάσουμε εδώ, απαιτούνται κάπου δύο ώρες οδήγησης από την πρωτεύουσα Μουσκάτ του Σουλτανάτου του Ομάν, τη χώρα του λιβανιού, όπως ήταν πάντοτε γνωστή. Πρόκειται για την κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ, που είναι πλημμυρισμένη από κρατήρες και σμαραγδένια νερά που σχηματίζουν λίμνες ανάμεσα σε κοφτερές πέτρες.

Μέσα στην καυτερή έρημο της αραβικής χερσονήσου παρουσιάζεται ως πραγματική όαση, την οποία επιζητούν συχνά οι κάτοικοι παραπλήσιων περιοχών, όπως και επισκέπτες, για τη διαφορετικότητα αλλά και για διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια της ερήμου σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές.

Η περιοχή διατηρεί μικρή αλλά σταθερή ροή νερού όλο το έτος. Ο υπομονετικός ταξιδιώτης θα δει πρωτόγνωρες κοιλάδες με καταπράσινα νερά και και θα απολαύσει παχύ ίσκιο κάτω από πλούσιους φοίνικες, ενώ στα ενδιάμεσα δεν λείπουν οι υπόγειοι θάλαμοι και οι σπηλιές που προσελκύουν τους απανταχού εραστές τους. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας βαδίζει, κατά τα λεγόμενα, προς το τέλος του, και έτσι οι ιθύνοντες του σουλτανάτου στρέφουν το ενδιαφέρον στην ανερχόμενη προοπτική του τουρισμού.

Στείλτε μας στο [email protected] φωτογραφίες από ταξίδια που κάνατε και σύντομα κείμενα γι’ αυτά που ονειρεύεστε.
 
– Γεώργιος Νικ. Σχορετσανίτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή