Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Ρίγα – Λετονία

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Ρίγα – Λετονία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξίδι-αστραπή για επαγγελματικούς λόγους τον προπερασμένο Δεκέμβριο, πριν από το γενικό κακό. Ίσα που πρόλαβα να αγοράσω ένα μαγνητάκι ψυγείου. Η πόλη ανακαλεί στον καθένα αναφορές από διαφορετικούς τόπους που έχει επισκεφθεί. Καθαρή, τακτοποιημένη, άνετη. Όπου και να βρίσκεσαι, πας εύκολα στο Kέντρο. Γοτθικοί ναοί, εστιατόρια και τουριστικά μαγαζάκια (στην παλιά πόλη), εμπορικά κέντρα, καζίνo και spa (στη νέα πόλη). Παντού κεχριμπάρι –το τοπικό τους προϊόν– και αναπαραστάσεις γατιών. Πάρκα, ποτάμι, όπερα, τραμ, μουσεία – όλα όσα βρίσκεις σε κάθε πόλη της Βόρειας Ευρώπης.

Φθηνό φαγητό (είδαμε όμως και καλοντυμένο κόσμο να ψωνίζει μαγειρεμένο φαγητό από σούπερ μάρκετ). Υπόγειες παμπ με άφθονη μπίρα ή καλό κρασί και τοπικές σπεσιαλιτέ, κρυμμένα καφέ με νόστιμα γλυκά σε γειτονιές με κτίρια της αρ νουβό. Ένα σπίτι άθικτο των αρχών του 20ού αιώνα που λειτουργεί ως ιδιωτικό μουσείο κι ένας υπέρλαμπρος ορθόδοξος ναός με χρυσό τρούλο, όπου αναπαύεται ο Άγιος Ιωάννης της Ρίγας. Στο ξενοδοχείο μάς έδωσαν έναν οδηγό γραμμένο από τους κατοίκους της πόλης, με όλα τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και ψαγμένες συμβουλές που γνωρίζουν μόνο λίγοι (υποτίθεται). Ξαναπάω άνετα.

– Ορέστης Καραβάς 

Στείλτε μας στο [email protected] φωτογραφίες από ταξίδια που κάνατε και σύντομα κείμενα γι’ αυτά που ονειρεύεστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή