Ντίσελντορφ: Ο Joseph Beuys στο Kunstsammlung

Ντίσελντορφ: Ο Joseph Beuys στο Kunstsammlung

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του 100 χρόνια από τη γέννηση του κοσμοπολίτη, αντισυμβατικού καλλιτέχνη, η έκθεση διερευνά τη σχέση που έχουμε όλοι οι άνθρωποι με την τέχνη.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είμαι καλλιτέχνης, κατά κανέναν τρόπο», δήλωνε ο 63χρονος Joseph Beuys το 1985, για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως ότι, ναι, αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως καλλιτέχνη με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο καθένας. «Είμαι καλλιτέχνης όσο είμαστε όλοι», υποστήριζε. Το αν πράγματι το πίστευε δεν μπορούμε να ξέρουμε, η ιδέα όμως που έσπειρε στα μυαλά κριτικών, καλλιτεχνών και φιλότεχνου κοινού, ότι δηλαδή η τέχνη δεν είναι ένα θεόσταλτο δώρο λίγων, αλλά ίδιον της ανθρώπινης φύσης, ήταν πρωτοποριακή. Αυτό είναι και το concept της έκθεσης «Everyone Is an Artist: Cosmopolitical Exercises with Joseph Beuys», που –με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του– παρουσιάζεται στο Kunstsammlung στο Ντίσελντορφ και περιλαμβάνει έργα του Beuys και άλλων καλλιτεχνών. Έως 15/8/2021, kunstsammlung.de

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή