Δονούσα: Ησυχία που δεν βρίσκεις αλλού

Δονούσα: Ησυχία που δεν βρίσκεις αλλού

Καλοκαιρινά στιγμιότυπα για μυημένους στις Μικρές Κυκλάδες.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού θα βρω την παλιά, ήσυχη Δονούσα; Αν η πολυκοσμία που παρατηρείται την τελευταία διετία σάς φαίνεται υπερβολική, δοκιμάστε αυτό: Ένα μονοπάτι ξεκινά από τον Σταυρό, διασχίζει τη βορινή άγρια πλευρά του νησιού και καταλήγει, μετά από 1½ ώρα, στην Καλοταρίτισσα. Οι τρεις υπέροχες παραλίες και η ταβέρνα του Μήτσου (τηλ. 22850-51522) είναι η ανταμοιβή σας.

Πού θα απολαύσω ένα πιο ιδιαίτερο δείπνο; Η Αυλή (τηλ. 22850-51557), σε μια αυλή-μπαλκόνι με θέα στο λιμανάκι του Σταυρού, προσφέρει σικάτο περιβάλλον που δεν «σηκώνει» μαγιό και ξυπολησιά. Στο τραπέζι σας θα φτάσουν δημιουργικά πιάτα θαλασσινών με κυκλαδίτικες πρώτες ύλες. Κρασιά, μπίρες, αποστάγματα, ακόμη και τα αναψυκτικά, είναι εγχώρια.

Πώς θα περάσω το βράδυ μου; Το Corona Borealis (τηλ. 22850-52212) είναι ακριβώς αυτό που ονειρευόμαστε όλο τον χειμώνα για τις καλοκαιρινές νύχτες. Εξαιρετικές μουσικές από τον ιδιοκτήτη, Διονύση Φραγκόπουλο, και καλά κοκτέιλ πάνω στην άμμο. Η βραδινή βουτιά στα παγωμένα νερά του Σταυρού είναι στοίχημα που δεν κερδίζουν όλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή