ΤΑΞΙΔΙΑ

Κύθνος: Κυκλάδες χωρίς μακιγιάζ

Απλή και απροσποίητη, θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά.

Κύθνος: Κυκλάδες χωρίς μακιγιάζ

Από ποια παραλία δεν θα θέλω να φύγω; Οι Αντώνηδες είναι μια μικρή και όχι τόσο γνωστή παραλία κοντά στην Παναγία Κανάλα, που προτιμά η νεολαία της περιοχής. Θα κατεβείτε αρκετά σκαλοπάτια για να φτάσετε, αλλά ο κόλπος με την άμμο, το βότσαλο και τα κρυστάλλινα νερά αξίζει τον κόπο. Τον νου σας στη γλίστρα μπαίνοντας στη θάλασσα. Θέλει προσοχή.  

Πώς θα γνωρίσω το νησί διά θαλάσσης; Μέσα σε 5-6 ώρες και τραβώντας κουπί, θα γνωρίσετε παραλίες, σπηλιές, εκκλησάκια και έναν εκπληκτικό βυθό. Τα kayak tours του Kythnos Kayak Adventure (τηλ. 6945-688557) γίνονται με χαλαρούς ρυθμούς και με διαλείμματα για βουτιές. 

Σε ποιο μέρος η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 17°C; Μπείτε στη δροσιά των 17°C στο σπήλαιο Καταφύκι (τηλ. 22813-61100), κοντά στο χωριό Δρυοπίδα. Το σπήλαιο έχει διαδρομές μήκους 600 μ., πολύχρωμους σταλακτίτες και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς.

Πού θα φάω το καλύτερο σφουγγάτο; Οι μικρές, αφράτες και τραγανές τυρομπουκίτσες φτιάχνονται με το ντόπιο ανάλατο τυρί και είναι πεντανόστιμες. Δοκιμάστε τες στην ταβέρνα του Μήλα στον Άγιο Δημήτριο (τηλ. 22810-32815) και στην ταβέρνα Αρχιπέλαγος στην Κανάλα (τηλ. 22810-32380).