Κύθνος: Κυκλάδες χωρίς μακιγιάζ

Κύθνος: Κυκλάδες χωρίς μακιγιάζ

Απλή και απροσποίητη, θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από ποια παραλία δεν θα θέλω να φύγω; Οι Αντώνηδες είναι μια μικρή και όχι τόσο γνωστή παραλία κοντά στην Παναγία Κανάλα, που προτιμά η νεολαία της περιοχής. Θα κατεβείτε αρκετά σκαλοπάτια για να φτάσετε, αλλά ο κόλπος με την άμμο, το βότσαλο και τα κρυστάλλινα νερά αξίζει τον κόπο. Τον νου σας στη γλίστρα μπαίνοντας στη θάλασσα. Θέλει προσοχή.  

Πώς θα γνωρίσω το νησί διά θαλάσσης; Μέσα σε 5-6 ώρες και τραβώντας κουπί, θα γνωρίσετε παραλίες, σπηλιές, εκκλησάκια και έναν εκπληκτικό βυθό. Τα kayak tours του Kythnos Kayak Adventure (τηλ. 6945-688557) γίνονται με χαλαρούς ρυθμούς και με διαλείμματα για βουτιές. 

Σε ποιο μέρος η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 17°C; Μπείτε στη δροσιά των 17°C στο σπήλαιο Καταφύκι (τηλ. 22813-61100), κοντά στο χωριό Δρυοπίδα. Το σπήλαιο έχει διαδρομές μήκους 600 μ., πολύχρωμους σταλακτίτες και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς.

Πού θα φάω το καλύτερο σφουγγάτο; Οι μικρές, αφράτες και τραγανές τυρομπουκίτσες φτιάχνονται με το ντόπιο ανάλατο τυρί και είναι πεντανόστιμες. Δοκιμάστε τες στην ταβέρνα του Μήλα στον Άγιο Δημήτριο (τηλ. 22810-32815) και στην ταβέρνα Αρχιπέλαγος στην Κανάλα (τηλ. 22810-32380).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή