Σίκινος: Η «κυρία» της άγονης γραμμής

Σίκινος: Η «κυρία» της άγονης γραμμής

Η μία και μοναδική Επισκοπή, κρασί από παλιές ποικιλίες και ατέλειωτες βουτιές.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το κολύμπι, τι; Η Επισκοπή Σικίνου είναι από τα ομορφότερα μνημεία των Κυκλάδων και θα την επισκεφτείτε με το χρυσό απογευματινό φως. Χτίστηκε τον 3ο αιώνα ως μαυσωλείο και πρόσφατα βρέθηκε εντός της ασύλητος τάφος. Τον 17ο αιώνα μετατράπηκε σε ναό. Το πάντρεμα αρχαιότητας και Μεσαίωνα οδήγησε σε ένα μνημείο απερίγραπτης γοητείας.

Τι θα πιούμε; Κρασί από τις παλιές τοπικές ποικιλίες, με απίθανη θέα στα γειτονικά νησιά, στο οινοποιείο του Γιώργου Μάναλη (τηλ. 6932-272854), που ξεπέρασε τα τοπικά όρια και έκανε τη Σίκινο προορισμό. Δοκιμάστε τα δύο ολοκαίνουργια συλλεκτικά μονοποικιλιακά: Μαυροτράγανο παλαιωμένο σε δρύινο βαρέλι για δύο χρόνια και Ασύρτικο παλαιωμένο για τέσσερις μήνες.

Χωρίς περπάτημα δεν έχει κολύμπι; Το ότι οι περισσότερες παραλίες της Σικίνου είναι προσβάσιμες μόνο από μονοπάτια δεν αποτελεί πρόβλημα. Μάλτα, Σαντοριναίικα, Άγιος Παντελεήμονας, Καράς, Αϊ-Γιάννης προσεγγίζονται από τη λάντζα του Σάββα Δουλφή (τηλ. 6937-014734), που οργανώνει καθημερινές εκδρομές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή