Ίος: Όχι μόνο nightlife

Ιδιαίτερες γεύσεις, πανέμορφα εκκλησάκια και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι υπερισχύει, τα μπαρ ή οι εκκλησίες; Ο θρύλος θέλει την Ίο να έχει 365 εκκλησίες, όσες και οι μέρες του χρόνου. Άλλα τόσα περίπου είναι και τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καφέ της, τουλάχιστον στη συνείδηση του κοινού, που την έχει ανακηρύξει διαχρονικό προορισμό απόλαυσης. Αν είστε περίεργοι να δείτε πώς παντρεύονται αυτές οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ταυτότητες του νησιού –η θρησκευτική και η κοσμική–, κατευθυνθείτε προς τη Χώρα, όπου θα δείτε τους foodies και τους πότες να τριγυρίζουν μεταξύ μαγαζιών και ναών, από την Παναγία Γκρεμνιώτισσα και τον Άγιο Νικόλαο στα γλυκατζίδικα και τα sunset bars. 

Ποιο αξιοθέατο θα με εκπλήξει; Ο Σκάρκος (τηλ. 22863-91236), από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του αρχιπελάγους, ένας πρωτοκυκλαδικός οικισμός 11 στρεμμάτων, που προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού στις Κυκλάδες, για την οποία έχουμε πληροφορίες κυρίως από συλημένα νεκροταφεία.

Τι γεύση έχει το νησί; Αυτή του καλού τυριού. Το Τυροκομείο Ίου (τηλ. 22860-92506) χρησιμοποιεί γάλα από νιώτικες αγελάδες, κατσίκες και πρόβατα για να δημιουργήσει μικρά γαστρονομικά θαύματα: γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα, ξινό, τριλογία Ομήρου (με τριών ειδών γάλατα) και το κλασικό κι αγαπημένο πικάντικο σκοτύρι με θρούμπι. Επίσκεψη μετά από συνεννόηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή