«Κυνηγώντας» τον καιρό 

Όλο το χρόνο ο Σαμιώτης φωτογράφος Μανώλης Θράβαλος, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «τρέχει» πίσω από καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα. 

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασυνήθιστη για τα δεδομένα του νησιού καλοκαιρινή μπόρα, λουσμένη στο φως ενός ηλιοβασιλέματος τον Ιούνιο του 2019, σε μία πανοραμική λήψη του κόλπου του Βαθέος και της πόλης της Σάμου από το ξωκλήσι του Άη-Λια στον Θιό. 


«Κυνηγώντας» τον καιρό -1

Το πιο κλασικό κάδρο στις καρτ ποστάλ από το κοσμοπολίτικο Κοκκάρι, τραβηγμένο κατά τη διάρκεια καταιγίδας τον Φεβρουάριο του 2020.


«Κυνηγώντας» τον καιρό -2

Το Πυθαγόρειο της Σάμου κάτω από μία μεμονωμένη καταιγίδα τον Μάιο του 2017. Η φωτογραφία επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμού του Ο.Η.Ε. για να κοσμήσει τον μήνα Ιούνιο του ετήσιου ημερολογίου του Οργανισμού για το 2018.


«Κυνηγώντας» τον καιρό -3

Υπέροχη παλέτα χρωμάτων κατά τη διάρκεια καταιγίδας τον περασμένο Ιανουάριο στο Πυθαγόρειο Σάμου. Το φως του ηλιοβασιλέματος περνάει για λίγο κάτω από τα σύννεφα δίνοντας πορτοκαλί και μωβ αποχρώσεις στο ουράνιο σκηνικό.


«Κυνηγώντας» τον καιρό -4

Εντυπωσιακό ουράνιο τόξο πάνω από το Βαθύ της Σάμου. Σχηματίστηκε ένα πρωινό του περασμένου Γενάρη μετά τον άψογο συγχρονισμό του περάσματος καταιγίδας πάνω από την πόλη με τον ήλιο που μόλις ανέτελλε πίσω μου.


«Κυνηγώντας» τον καιρό -5

Ο κομήτης Neowise από την περιοχή Αυλάκια στη Σάμο, κατά το σπάνιο πέρασμά του από το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, τον Ιούλιο του 2020.

* Αναζητήστε τον Μανώλη Θράβαλο στη σελίδα του στο Facebook: facebook.com/Meteographer.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή