ΤΑΞΙΔΙΑ

«Κυνηγώντας» τον καιρό 

Όλο το χρόνο ο Σαμιώτης φωτογράφος Μανώλης Θράβαλος, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «τρέχει» πίσω από καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα. 

kynigontas-ton-kairo-561450508

Ασυνήθιστη για τα δεδομένα του νησιού καλοκαιρινή μπόρα, λουσμένη στο φως ενός ηλιοβασιλέματος τον Ιούνιο του 2019, σε μία πανοραμική λήψη του κόλπου του Βαθέος και της πόλης της Σάμου από το ξωκλήσι του Άη-Λια στον Θιό. 


kynigontas-ton-kairo0

Το πιο κλασικό κάδρο στις καρτ ποστάλ από το κοσμοπολίτικο Κοκκάρι, τραβηγμένο κατά τη διάρκεια καταιγίδας τον Φεβρουάριο του 2020.


kynigontas-ton-kairo2

Το Πυθαγόρειο της Σάμου κάτω από μία μεμονωμένη καταιγίδα τον Μάιο του 2017. Η φωτογραφία επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμού του Ο.Η.Ε. για να κοσμήσει τον μήνα Ιούνιο του ετήσιου ημερολογίου του Οργανισμού για το 2018.


kynigontas-ton-kairo4

Υπέροχη παλέτα χρωμάτων κατά τη διάρκεια καταιγίδας τον περασμένο Ιανουάριο στο Πυθαγόρειο Σάμου. Το φως του ηλιοβασιλέματος περνάει για λίγο κάτω από τα σύννεφα δίνοντας πορτοκαλί και μωβ αποχρώσεις στο ουράνιο σκηνικό.


kynigontas-ton-kairo6

Εντυπωσιακό ουράνιο τόξο πάνω από το Βαθύ της Σάμου. Σχηματίστηκε ένα πρωινό του περασμένου Γενάρη μετά τον άψογο συγχρονισμό του περάσματος καταιγίδας πάνω από την πόλη με τον ήλιο που μόλις ανέτελλε πίσω μου.


kynigontas-ton-kairo8

Ο κομήτης Neowise από την περιοχή Αυλάκια στη Σάμο, κατά το σπάνιο πέρασμά του από το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, τον Ιούλιο του 2020.

* Αναζητήστε τον Μανώλη Θράβαλο στη σελίδα του στο Facebook: facebook.com/Meteographer.