Αγώνες στη φύση

Η ατζέντα του φθινοπώρου είναι πλούσια σε αθλητικά events για έμπειρους και αρχάριους σε βουνό και θάλασσα.

12' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Navarino Challenge 

Πού: Πύλος και Μεσσηνία.
Πότε: 15-17 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Το Navarino Challenge, η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού, επιστρέφει για 9η χρονιά στην Costa Navarino και στην Πύλο, στη Μεσσηνία. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε έναν από τους κορυφαίους ημιμαραθωνίους 21,1 χλμ. στην Ελλάδα, μαζί με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη, ή να επιλέξουν ανάμεσα στη διαδρομή των 10 χλμ. και τη διασκεδαστική διαδρομή των 5 χλμ. by Samsung, την οποία μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα και με δυναμικό βάδισμα. Αντίστοιχα, οι μικρότεροι φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν στην παιδική διαδρομή του 1 χλμ., που είναι διαθέσιμη για παιδιά έως 14 ετών.
Υγειονομικά μέτρα: Όσοι συμμετέχοντες μένουν εκτός Costa Navarino θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε πιστοποιητικό 
εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (ισχύος έως 6 μηνών).
Επιπλέον δραστηριότητες: Βόλτα με καγιάκ θα πραγματοποιηθεί στη νήσο Σφακτηρία, με την υποστήριξη του Explore Messinia, και τουρνουά beach volley στην αμμώδη παραλία The Dunes Beach, με πρεσβευτή τον πρώην διεθνή Έλληνα πετοσφαιριστή και ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδος, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.
Πληροφορίες: navarinochallenge.com

Αγώνες στη φύση-1

ΙRONMAN 70.3, Costa Navarino

Πού: Costa Navarino, Μεσσηνία.
Πότε: 24 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Ο μεγαλύτερος αγώνας τριάθλου στον κόσμο και το δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό event στην Ελλάδα μετά τον Μαραθώνιο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στη χώεα μας, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και το ευρύτερο μεσογειακό τοπίο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, με την συμμετοχή 1.500 αθλητών από περισσότερες από 50 χώρες, ενώ αναμένονται 4.500-6.000 επισκέπτες και 800 εθελοντές. Είναι ο πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας, καθώς οι αποστάσεις που καλούνται οι αθλητές να καλύψουν στο IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino είναι 1.9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρέξιμο. Το IRONMAN ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 41 χρόνια. Σήμερα, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα ιδιωτικά αθλητικά brands στον κόσμο και έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 55 χώρες με περισσότερες από 200 διοργανώσεις. 
Υγειονομικά μέτρα: Προτεραιότητα του διοργανωτή είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως αυτά ορίζονται από την ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ.
Πληροφορίες: ironman.com/im703-greece 

Αγώνες στη φύση-2

HIGHLANDER Adventure 

Πού: Όλυμπος.
Πότε: 6-10 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Το HIGHLANDER Adventure ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στην Κροατία και μέσα σε 3 χρόνια εξαπλώθηκε σε 17 χώρες. Αποτελεί μία πενθήμερη ορεινή πεζοπορία που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν μαγευτικά τοπία. Το πρώτο HIGHLANDER Mt. Olympus θα διοργανωθεί στην Ελλάδα στις 6-10 Οκτωβρίου και για 5 ημέρες πεζοπόροι από όλον τον κόσμο θα ακολουθήσουν μία διαδρομή 102 χιλιομέτρων στα μοναδικά μονοπάτια του Ολύμπου.Το HIGHLANDER Adventure απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης, που θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες διαβίωσης στην ύπαιθρο, κυνηγούν την περιπέτεια και θέλουν να γνωρίσουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο με τις ίδιες ανησυχίες.
Υγειονομικά μέτρα: Προτεραιότητα του διοργανωτή είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως αυτά ορίζονται από την ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ.
Πληροφορίες: highlanderadventure.com/olympus


Αγώνες στη φύση-3

Sfakia Sky Marathon

Πού: Σφακιά Χανίων, Κρήτη.
Πότε: 30 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Ένας ιδιαίτερος αγώνας, ο οποίος, όπως δηλώνει και το όνομά του, αποτελείται αρχικά από μια συνεχόμενη ανηφόρα που ξεκινά από το επίπεδο της θάλασσας στο Λουτρό Σφακίων και περνά από την ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων, τις Πάχνες (υψόμετρο 2.454 μ.), έπειτα από διαδρομή 20 χλμ. και 2.600 μ. θετικής υψομετρικής. Από εκεί οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν περισσότερες από 60 κορυφές, για να φτάσουν στην καρδιά της διαδρομής, στη «Μαδάρα» –ονομασία που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για τα Λευκά Όρη–, και να τερματίσουν στην Ανώπολη Σφακίων, διανύοντας συνολικά 43 χλμ. με 3.000 μ. θετικής και 2.400 μ. αρνητικής υψομετρικής διαφοράς.
Υγειονομικά μέτρα: Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, εναλλακτικά αρνητικού αποτελέσματος μοριακού (24-48 ωρών) ή rapid test (την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν από τον αγώνα). 
Πληροφορίες: arkalos.gr 

Sfakia Vertical Run

Πού: Σφακιά Χανίων, Κρήτη. 
Πότε: 31 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Διαδρομή κάθετης ανάβασης, ένας αγώνας έκρηξης, δύναμης και αντοχής, καθώς μέσα σε μόνο 4,5 χλμ. κερδίζει 690 μέτρα θετικής υψομετρικής. Η συγκέντρωση των αθλητών γίνεται στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Εκεί οι αθλητές επιβιβάζονται στο φέρι και σε 15 λεπτά φτάνουν στο Λουτρό Σφακίων, όπου η εκκίνηση του αγώνα δίνεται μέσα από το καράβι με το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου, σε σειρές. Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 250.
Υγειονομικά μέτρα: Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, εναλλακτικά αρνητικού αποτελέσματος μοριακού (24-48 ωρών) ή rapid test (την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν από τον αγώνα). 
Πληροφορίες: arkalos.gr


Αγώνες στη φύση-4

Serifos Sunset Race 2021

Πού: Σέριφος.
Πότε: 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ., κολυμβητικοί αγώνες 750, 1.500 και 3.000 μ. (Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου) και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης. Οι δρομικές διαδρομές είναι σχεδιασμένες περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις παραλίες της Βαγιάς, του Γανέματος και του Κουταλά.
Επιπλέον δραστηριότητες: Το Serifos Sunset Race στηρίζει το πρόγραμμα «SeaChange Greek Islands» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Η ομάδα του Ιδρύματος θα βρίσκεται στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού με τη βοήθεια και των συμμετεχόντων, εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά προγράμματα για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.
Υγειονομικά μέτρα: Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ 72 ωρών, rapid test 48 ωρών ή self-test 24 ωρών (για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών). 
Πληροφορίες: serifosrace.com


Αγώνες στη φύση-5
© Foto-Trexoume.gr

TihioRace

Πού: Δωρίδα Φωκίδας.
Πότε: 1-3 Οκτωβρίου, 14-17 Οκτωβρίου και 23-24 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Αγώνες ορεινού τρεξίματος και ποδηλάτου με βάση το όμορφο χωριό Τείχιο της ορεινής Δωρίδας. Από 1 έως 3 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται το TihioRace (10 χλμ. με 400 μ. θετική υψομετρική, 20 χλμ. με 900 μ. θετική υψομετρική, 30 χλμ. με 1.530 μ. θετική υψομετρική, 51 χλμ. με 2.850 μ. θετική υψομετρική) και το TihioStageRace (100 χλμ. με 5.350 μ. θετική υψομετρική), το αγαπημένο αγωνιστικό τριήμερο με επιπλέον 30 χιλιόμετρα φέτος. Από 14 έως 17 Οκτωβρίου σειρά έχει το TihioRace Ultra Edition (65 χλμ. με 3.000 μ. θετική υψομετρική, 165 χλμ. με 9.100 μ. θετική υψομετρική, 250 χλμ. με 13.900 μ. θετική υψομετρική). Ο αγώνας 3 UltraSummits TihioRace των 250 χλμ. είναι μία από τις πιο σκληρές διαδρομές στην Ελλάδα και μεγαλώνει φέτος με την προσθήκη 35 χιλιομέτρων. Τέλος, στις 23-24 Οκτωβρίου 2021 λαμβάνει χώρα το TihioRace ΜΤΒ Edition (16 χλμ. με 520 μ. θετική υψομετρική, 42 χλμ. με 1.520 μ. θετική υψομετρική, 74 χλμ. με 2.400 μ. θετική υψομετρική). Πρόκειται για ένα διήμερο mountain bike με τη μορφή Κυπέλλου και τη συμμετοχή και E-bikes mtb. Όποιος επιθυμεί μπορεί να αγωνιστεί είτε μεμονωμένα σε έναν αγώνα είτε στο Κύπελλο, που θα περιλαμβάνει 2 αγώνες (Σάββατο 42 χλμ. και Κυριακή 74 χλμ.).
Υγειονομικά μέτρα: Σε όλους τους αγώνες Tihiorace 2021 θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΑ κατά την περίοδο πραγματοποίησης των αγώνων.
Πληροφορίες: tihiorace.gr


Αγώνες στη φύση-6
© Νίκος Ανεμοδούρας

Ισσωρία – Άρτεμις

Πού: Ανατολική Μάνη.
Πότε: 3 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος που περιλαμβάνει μια διαδρομή 50 σταδίων (9.613,5 μ.) ανάμεσα στους λιμένες Σκουταρίου και Κότρωνα στον Δήμο Ανατολικής Μάνης (δίκτυο Natura 2000), στη Λακωνία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Υγειονομικά μέτρα: Κάθε αθλητής, προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει rapid test ή PCR 48 ωρών, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Στην εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιείται δωρεάν rapid test για όποιον δεν διαθέτει.
Πληροφορίες: homoioimanis.com


Αγώνες στη φύση-7
© Νίκος Καρανικόλας

Spetses mini Marathon

Πού: Σπέτσες.
Πότε: 8-10 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Στη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν τρία δρομικά αγωνίσματα (5 χλμ. by GARMIN Series, 10 χλμ. και 25 χλμ.) και τρία κολυμβητικά (1,5 χλμ., 3 χλμ. και 5 χλμ). Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθούν και οι παιδικοί αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.
Υγειονομικά μέτρα: Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν αποκλειστικά οι συμμετέχοντες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου Covid-19 (και έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από την εκκίνηση) ή οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης (έως και 6 μήνες πριν από την εκκίνηση).
Πληροφορίες: spetsesmarathon.com


Ainos Marathon Trail

Πού: Πυργί, Κεφαλονιά.
Πότε: 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Ο Σύλλογος Απανταχού Φίλων του Πυργιού «Ο Αίνος», με την αρωγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη συνδρομή του φορέα Αίνου και της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, οργανώνει τον ορεινό Μαραθώνιο Ainos Mountain Τrail. To όρος Αίνος φιλοξενεί τους δρομείς για μια απόσταση 41 χλμ., με αθροιστική θετική υψομετρική 2.500 μ. Τα μονοπάτια από τα οποία θα διέλθει ο αγώνας επεκτείνονται σε όλο το βουνό και την κορυφογραμμή, με θέα τα γύρω νησιά και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Ο αγώνας απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού, καθώς περιλαμβάνει τεχνικά μονοπάτια και απαιτητικό ανάγλυφο.
Υγειονομικά μέτρα: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή κάποιο από τα παρακάτω: μοριακό τεστ 72 ωρών, rapid test 48 ωρών, πιστοποιητικό νόσησης (μέχρι 180 ημέρες από τη νόσηση).
Πληροφορίες: ainosmarathon.gr


Αγώνες στη φύση-8

Ιl Porto Triathlon 

Πού: Ηγουμενίτσα.
Πότε: 2-3 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Το τρίαθλο της Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει και φέτος δύο αποστάσεις, τη sprint και την oλυμπιακή. Και οι δύο είναι αρκετά γρήγορες και με ελάχιστα υψομετρικά, που συναντώνται μόνο στο ποδηλατικό σκέλος. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες: Olympic (1.500 μ. κολύμβηση, 40 χλμ. ποδηλασία, 10 χλμ. τρέξιμο), Sprint (750 μ. κολύμβηση, 20 χλμ. ποδηλασία, 5 χλμ. τρέξιμο) και Super Sprint (400 μ. κολύμβηση, 10 χλμ. ποδηλασία, 2,5 χλμ. τρέξιμο). Ο τρίτος αγώνας απευθύνεται σε αθλητές με μικρότερη εμπειρία, που θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο τρίαθλο. 
Υγειονομικά μέτρα: Οι αθλητές θα πρέπει να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε περίπτωση μη εμβολιασμού, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό rapid test 24 ωρών. 
Επιπλέον δραστηριότητες: Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το παιδικό τρίαθλο, για να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά (του Δημοτικού) το άθλημα του τριάθλου.
Πληροφορίες: ilportotriathlon.gr


Αγώνες στη φύση-9
 © Drossos Drossos

Rout Classic 100 miles 

Πού: Ροδόπη.
Πότε: 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Ο παλαιότερος αγώνας 100 μιλίων στην Ελλάδα και τρίτος παλαιότερος στην Ευρώπη πραγματοποιείται στην οροσειρά της Ροδόπης και ακολουθεί τη φιλοσοφία των αγώνων υπεραποστάσεων βουνού που ξεκίνησε πριν από 45 χρόνια στην Αμερική. Είναι ένας «αγώνας περιπέτειας», υπό την έννοια της αβεβαιότητας ως προς την έκβαση της αγωνιστικής προσπάθειας, εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών του. Συμμετέχουν μόνο 150 αθλητές από περίπου 15 χώρες. Η εξωτερική υποστήριξη των αθλητών είναι ελάχιστη (6 σταθμοί και 26 σημεία ελέγχου), με αποτέλεσμα οι αθλητές να υποχρεώνονται να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του αγώνα. Διασχίζοντας εντελώς ακατοίκητες περιοχές για μια απόσταση 176 χλμ., ο αγώνας ξεκινά και καταλήγει στο Δασικό Χωριό του Ερυμάνθου στη Χαϊντού της Ξάνθης, σε υψόμετρο 1.350 μ. Η συνολική υψομετρική ανάβαση του αγώνα ξεπερνά τα 9.000 μέτρα, ενώ η ψηλότερη κορυφή βρίσκεται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε υψόμετρο 1.690 μ. Για να λάβει κανείς μέρος, θα πρέπει να είναι έμπειρος αθλητής στις υπεραποστάσεις βουνού και να έχει τερματίσει έναν αγώνα 50 μιλίων (80 χλμ.) την τελευταία διετία.
Υγειονομικά μέτρα: Η συμμετοχή θα επιτραπεί μόνο σε δρομείς που θα προσκομίσουν μοριακό τεστ 24-48 ώρες πριν από τον αγώνα ή άμεσο τεστ αντιγόνου (rapid) την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν από τον αγώνα. Από τους προληπτικούς ελέγχους εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
Πληροφορίες: rout.gr


Αγώνες στη φύση-10

Hercules Mountain Marathon 

Πού: Υπάτη Φθιώτιδας.
Πότε: 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Στην Οίτη διεξάγεται για 10η συνεχόμενη χρονιά ο Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon) και οι μικρότερες διαδρομές: Ημιμαραθώνιος «Ελλέβορος» (Helleborus Half Marathon) 16,2 χλμ., με 1.180 μ. θετικής υψομετρικής, και ο αγώνας για αρχάριους «Μονοπάτι Φαρμακίδων» (Farmakides Trail) 6,5 χλμ., με 360 μ. θετικής υψομετρικής.
Υγειονομικά μέτρα: Οι εκκινήσεις των αγώνων θα είναι τμηματικές, με διαφορά μιας ώρας ο καθένας, σε block μέχρι 50 ατόμων, με αποστάσεις 2 μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων και ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση, για την αποφυγή συνωστισμού. Απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: πιστοποιητικό εμβολιασμού, τεστ PCR 48 ωρών, rapid test 48 ωρών, πιστοποιητικό νόσησης. Η χρήση αποτελέσματος αρνητικού self test δεν είναι αποδεκτή, αλλά υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας rapid test, δωρεάν, την παραμονή των αγώνων.
Πληροφορίες: herculesmarathon.gr


Αγώνας δρόμου λίμνης Μπελέτσι 

Πού: Βαρυμπόμπη.
Πότε: 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Ο αθλητικός σύλλογος Αγών διοργανώνει τον 7ο αγώνα δρόμου στη λίμνη Μπελέτσι της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές, 6 χλμ. και 10 χλμ. Η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στη λίμνη Μπελέτσι, σε υψόμετρο περίπου 600 μ. Η διαδρομή του αγώνα δεν έχει επηρεαστεί από τη φωτιά του Αυγούστου.
Υγειονομικά μέτρα: Υποχρεωτικό μοριακό τεστ 72 ωρών, rapid test 48 ωρών ή self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα). Εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. 
Πληροφορίες: asagwn.com


Αγώνες στη φύση-11
© Foto-Trexoume.gr

Υμηττός Epic 

Πού: Υμηττός.
Πότε: 28 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Η διαδρομή των 24,8 χλμ. με αθροιστική ανάβαση 1.250 μ. απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού, καθώς απαιτεί άνεση κίνησης σε δύσκολο, πετρώδες έδαφος και ταχύτητα λόγω των αυστηρών χρονικών ορίων του. Το τερέν είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιαίτερα τεχνικό και πετρώδες. Λίγο πριν από το ψηλότερο σημείο της διαδρομής υπάρχουν δύο σημεία όπου ο δρομέας θα κινηθεί σε εκτεθειμένο πεδίο που δεν συγχωρεί την πτώση. 
Υγειονομικά μέτρα: Οι συμμετέχοντες δρομείς πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (έως και 15 ημέρες πριν από τον αγώνα). Εναλλακτικά, αρνητικό μοριακό τεστ (72 ωρών) ή rapid test (έως και 48 ώρες πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα).
Πληροφορίες: imittosepic.gr

Ανάβαση Τρελού

Πού: Υμηττός.
Πότε: 24 Οκτωβρίου 2021.
Η διοργάνωση: Η διαδρομή 12 χλμ. είναι δύσκολη ως προς το υψομετρικό προφίλ της (αθροιστική ανάβαση 620 μ.), αλλά σε κάποια σημεία και ως προς το τερέν, που είναι πολύ πετρώδες. Ακόμα και ο έμπειρος δρομέας βουνού θα δοκιμαστεί λόγω της παρατεταμένης ανηφόρας, αλλά ταυτόχρονα η διαδρομή προσφέρεται για προετοιμασία σε αγώνες βουνού για δρομείς που θέλουν να πάρουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα των δυσκολιών σε τέτοιου είδους αγώνες.
Υγειονομικά μέτρα: Η συμμετοχή στον αγώνα επιτρέπεται για εκείνους τους δρομείς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου Covid-19 ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από τον αγώνα, καθώς και με αρνητικό μοριακό τεστ εντός 72 ωρών ή πιστοποιημένο rapid test που θα έχει διενεργηθεί έως και 48 ώρες πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα.
Πληροφορίες: imittosepic.gr

* Επισκεφθείτε τους ιστότοπους των διοργανώσεων για να ενημερωθείτε σχετικά με τους επικαιροποιημένους υγειονομικούς κανονισμούς, καθώς λόγω της κατάστασης είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν. 

Οι υπεραθλητές τιμούν την Ιστορία

Από 2 έως 11 Οκτωβρίου η Πελοπόννησος φιλοξενεί το Run Messinia, έναν υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου συνολικής απόστασης περίπου 421 χλμ., που αποτίνει φόρο τιμής στα σημαντικά γεγονότα και στους αλησμόνητους αγώνες των ηρώων του 1821. Μέσω της φετινής έκδοσης Run for Freedom, δέκα κορυφαίοι αθλητές ανά διαδρομή (ανάμεσά τους οι Κωνσταντίνος Καρνάζης, Βασίλης Κουμανάκος, Μαρία Πολύζου, Μάριος Γιαννάκου, Ιωάννης Δημόπουλος, Βασιλική Καρπούζα, Χρήστος Μαυρίκιος, Κατερίνα Σάπαρη κ.ά.) θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν δέκα συνολικά μαραθωνίους μέσα σε δέκα συνεχόμενες ημέρες, διασχίζοντας ιστορικά μέρη και μνημεία της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας τα οποία σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση. Ένας αγώνας υπεραπόστασης αποκλειστικά για υπεραθλητές, που θα αναμετρηθούν με το βουνό, τη φύση και τα δικά τους προσωπικά όρια. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή κοινού. Η προσπάθεια των αθλητών θα καλυφθεί φωτογραφικά και με βίντεο, που θα ανέβουν στο κανάλι της διοργανώτριας αρχής στο YouTube. 
Πληροφορίες: runmessinia.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή