Οι θησαυροί της μνήμης

Τα έργα Raúl de Nieves φωτίζουν πλάθουν έναν κόσμο πολύχρωμο, εύθραστο και ταυτόχρονα δυναμικό. Απολαύστε την έκθεση «The Treasure House of Memory» στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης.

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O 38χρονος Raúl de Nieves γεννήθηκε στο Μεξικό, μεγαλώνοντας μετακόμισε στο Σαν Ντιέγκο, αργότερα στο Σαν Φρανσίσκο και πλέον ζει στη Νέα Υόρκη. Βίωσε δυσκολίες από μικρός, παράλληλα όμως ταξίδεψε και απέκτησε πολλά ερεθίσματα. Η έκθεση «The Treasure House of Memory», στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης της Βοστώνης, περιλαμβάνει πίνακες και γλυπτά που μοιάζουν να φωτίζουν την πολύπλευρη προσωπικότητά του και να γεφυρώνουν κοινωνικές αντιφάσεις, αφού κανείς μπορεί να διακρίνει επιρροές από τη χειροτεχνική παράδοση του Μεξικού, τη θρησκευτική εικονογραφία, την αισθητική του τσίρκου και των ντραγκ σόου. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι θεατρικά (χάντρες, παγέτες, κουδούνια), ενώ η θεματολογία του τολμηρή και ταυτόχρονα αθώα.Έως 24/7/2022, icaboston.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή