Ο Yves Saint Laurent σε 6 μουσεία του Παρισιού

Ο Yves Saint Laurent σε 6 μουσεία του Παρισιού

Τον κορυφαίο σχεδιαστή, Yves Saint Laurent, τιμούν έξι μουσεία σε μία κοινή έκθεση με τίτλο «Yves Saint Laurent Aux Musées», ξεδιπλώνοντας τον διάλογο του σχεδιαστή με τα εικαστικά.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεφυρώνοντας τη μόδα με τα εικαστικά, ο Yves Saint Laurent ταυτίστηκε με τη γαλλική υψηλή ραπτική όσο λίγοι. Δεν ήταν ο πρώτος, ήταν όμως ο πιο επιτυχημένος couturier που μετέτρεψε μοντερνιστικούς πίνακες σε βραδινά φορέματα. Γι’ αυτό και 14 χρόνια μετά τον θάνατό του η Γαλλία τον τιμά με μια μνημειώδη έκθεση που ξεδιπλώνεται όχι σε ένα, αλλά σε έξι μουσεία του Παρισιού. Λούβρο, Κέντρο Πομπιντού, Musée d’Orsay, Μουσείο Πικάσο, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού και Μουσείο Yves Saint Laurent φιλοξενούν τη σπονδυλωτή έκθεση «Yves Saint Laurent Aux Musées», στην οποία παρουσιάζεται ο ανοιχτός διάλογος που είχαν οι δημιουργίες του YSL με τις εικαστικές τέχνες. Αφορμή για την έκθεση στάθηκε η 60ή επέτειος από το πρώτο επίσημο ντεφιλέ του σχεδιαστή, τον Ιανουάριο του 1962. Από 29/1 έως 18/9, museeyslparis.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή