«Contemporary Optics»: Η νέα έκθεση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο

«Contemporary Optics»: Η νέα έκθεση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο

Στη θεωρία της Op art είναι βασισμένη η έκθεση «Contemporary Optics», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και περιλαμβάνει γλυπτά τριών εικαστικών –του Olafur Eliasson, της Teresita Fernández και του Anish Kapoor.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεκαετία του 1960 καθιερώθηκε ο όρος «Op art» για να περιγράψει το εικαστικό ρεύμα στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι οπτικές ψευδαισθήσεις και μια δισδιάστατη εικόνα που μπορεί να δίνει στον θεατή την εντύπωση ότι πάλλεται, αναβοσβήνει ή παραμορφώνεται. Στη θεωρία της Op art είναι βασισμένη η έκθεση «Contemporary Optics», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και περιλαμβάνει γλυπτά τριών εικαστικών –του Olafur Eliasson, της Teresita Fernández και του Anish Kapoor– τα οποία ανήκουν στη συλλογή του μουσείου. Η θεματολογία είναι συνυφασμένη με φυσικές ή κοσμολογικές παραστάσεις. Τα έργα απεικονίζουν ένα ουράνιο τόξο, ένα παγωμένο σπήλαιο και μια μαύρη τρύπα, φέρνοντας πιο κοντά τον επισκέπτη σε φαινόμενα και σημεία που σε πραγματικές συνθήκες είναι δυσπρόσιτα ή άπιαστα. Ακολουθώντας δηλαδή το πνεύμα της Op art, που δίνει χώρο στην ψευδαίσθηση.

Έως 11/12, sfmoma.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή