“Uzbekistan: Avant-Garde Orientalist”: Εθνικ επιρροές και ρωσική πρωτοπορία

“Uzbekistan: Avant-Garde Orientalist”: Εθνικ επιρροές και ρωσική πρωτοπορία

Ρωσική πρωτοπορία, χρώματα, τόποι και πολιτισμός του Ουζμπέκισταν όπως τα απεικόνισαν οι καλλιτέχνες που ταξίδεψαν εκεί την περίοδο 1910-1930 παρουσιάζονται στην έκδοση της Assouline "Uzbekistan: Avant-Garde Orientalist".

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προσπάθειες του συλλέκτη Igor Vitalyevich Savitsky, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη διάσωση ενός από τα σημαντικότερα έργα της ρωσικής πρωτοπορίας, απεικονίζονται στο βιβλίο της Assouline «Uzbekistan: Avant-Garde Orientalists». Παρουσιάζοντας τη συλλογή του Κρατικού Μουσείου Τέχνης του Καρακαλπακστάν, ο τόμος αναδεικνύει έργα που δημιουργήθηκαν μεταξύ του 1910 και του 1930 από καλλιτέχνες που ταξίδεψαν ή μετακόμισαν στο Ουζμπεκιστάν. Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα ζωντανών χρωμάτων, μοναδικού φωτισμού, τοπίων και αρχιτεκτονικής που αντανακλούν την περιοχή και τον πολιτισμό από εκείνους που διατήρησαν την εντιμότητά τους ως πραγματικοί καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους εποχής. eu.assouline.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT