Πάσχα στην Τήνο: Οδοιπορικό στα χωριά

Πάσχα στην Τήνο: Οδοιπορικό στα χωριά

Διάσημη για την Παναγία της, η Τήνος των δεκάδων μικρών και μεγάλων ορθόδοξων και καθολικών ναών τηρεί τα έθιμα με ευλάβεια και γιορτάζει το Πάσχα με ενθουσιασμό

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάσημη για την Παναγία της, η Τήνος των δεκάδων μικρών και μεγάλων ορθόδοξων και καθολικών ναών τηρεί τα έθιμα με ευλάβεια και γιορτάζει το Πάσχα με ενθουσιασμό. Οι κάτοικοι φροντίζουν την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο να είναι αναμμένα τα καντήλια στα ξωκλήσια του νησιού. Σε όλα αυτά γίνεται η λειτουργία της Ανάστασης μέσα στην Πεντηκοστή, με τη συμμετοχή πολλών πιστών από όλα τα χωριά. 

Πάσχα στην Τήνο: Οδοιπορικό στα χωριά-1
Πύργος, Τήνος. Φωτ. Shutterstock

Ο επισκέπτης θα μπορέσει να γνωρίσει το νησί σε μια περίοδο έντονης βλάστησης και χωρίς τα καλοκαιρινά μελτέμια που δυσκολεύουν τις εκδρομές. Μετά την επίσκεψη στη Χώρα και τον Πύργο που είναι τα πιο γνωστά τοπόσημα του νησιού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει ένα οδοιπορικό στα χωριά Ξινάρα, Ταραμπάδος, Φαλατάδος, Σμαρδάκιτο, Βώλακας, Αρνάδος, Μυρσίνη, Κουμάρος και Λουτρά. Αν όμως κάποιος προχωρήσει ακόμα πιο πέρα, προς τα εγκαταλελειμμένα Μοναστήρια με τα πέτρινα σπίτια ή προς τον οικισμό Αγάπη, θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει όλη την κρυμμένη μαγεία της Τήνου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή