«Useless Bodies?»: Η αξία του σώματος στο Fondazione Prada

«Useless Bodies?»: Η αξία του σώματος στο Fondazione Prada

To ινστιτούτο πολιτισμού του Μιλάνου παρουσιάζει την πιο φιλόδοξη έρευνα των τελευταίων χρόνων με θέμα τη σημασία της φυσικής παρουσίας στη μεταβιομηχανική εποχή.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Fondazione Prada παρουσιάζει το «Useless Bodies?» από το ντουέτο καλλιτεχνών Elmgreen & Dragset, μία από τις πιο φιλόδοξες θεματικές έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το ίδρυμα μέχρι σήμερα. Μέσα από την αντιπαράθεση σύγχρονων και ιστορικών γλυπτών, η έκθεση εξερευνά τη φυσική παρουσία στη μεταβιομηχανική εποχή, καθώς φαίνεται ότι αυτή χάνει την κεντρική της θέση ή είναι εντελώς περιττή, επιφέροντας αλλαγές που επηρεάζουν ολοκληρωτικά τη ζωή μας: από τις συνθήκες εργασίας μέχρι την υγεία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Όπως αναφέρουν οι Elmgreen & Dragset, «τα σώματά μας δεν είναι πλέον οι κύριοι παράγοντες της ύπαρξής μας.

«Useless Bodies?»: Η αξία του σώματος στο Fondazione Prada-1
Courtesy: Perrotin / Photo: Elmar Vestner

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο φυσικός μας εαυτός έχει γίνει περισσότερο εμπόδιο παρά πλεονέκτημα. Τον 19ο αιώνα, το σώμα ήταν ο παραγωγός των καθημερινών αγαθών, ενώ τον 20ό αιώνα ο ρόλος του έγινε περισσότερο αυτός του καταναλωτή. Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του 21ου αιώνα, η κατάσταση του σώματος είναι πλέον αυτή του προϊόντος». Έως 22.08.2022 fondazioneprada.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή