Πάμε μια βόλτα στο Παρίσι των λουλουδιών (και κάποιων λιχουδιών);

Πάμε μια βόλτα στο Παρίσι των λουλουδιών (και κάποιων λιχουδιών);

Η Sandra Sigman, ανθοπώλις, συγγραφέας και ειδική της ανθοδετικής, μας προσκαλεί σε μια απολαυστική διαδρομή 5 χιλιομέτρων που επιφυλάσσει ερεθίσματα για όλες τις αισθήσεις

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτός ο περίπατος στο Παρίσι με άξονα τα λουλούδια είναι ο αγαπημένος της Σάντρα Σίγκμαν, διάσημης ανθοπώλισσας και συγγραφέως του βιβλίου «French Blooms», για την ιδιαίτερη γαλλική σχολή της ανθοδετικής. Πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων, που διατρέχει τους κήπους, τους χώρους πρασίνου και τα ανθοπωλεία του 6ου και 7ου διαμερίσματος.

«Λατρεύω τη γαλλική προσέγγιση στους κήπους», λέει η Σίγκμαν, 56 ετών. «Αν και οι ίδιοι οι χώροι είναι αρκετά επίσημοι στο σχεδιασμό τους, αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ομορφιά τους».

Πάμε μια βόλτα στο Παρίσι των λουλουδιών (και κάποιων λιχουδιών);-1
Το Champs de Mars.

Ξεκινήστε από το Champs de Mars. Το πάρκο που περιβάλλει τον Πύργο του Άιφελ είναι πάντα ανθισμένο, και αν πάτε εκεί νωρίς, θα αποφύγετε κάπως τα πλήθη. Από το πάρκο, κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά στην Rue Saint-Dominique προς το Boulangerie Laurent B, έναν όμορφο φούρνο με γοητεία και αέρα βίντατζ. Διαλέξτε τα δημοφιλή canelé (αφράτα γλυκίσματα με γεύση βανίλια και ρούμι) και το κρουασάν σοκολάτας.

Συνεχίστε κατά μήκος της Rue Saint-Dominique, η οποία θα σας φέρει στο κέντρο της Esplanade des Invalides. Περισσότερο πάρκο παρά κήπος, προσφέρεται για μια μοναδικής ομορφιάς περιήγηση σε μουσεία και μνημεία, όπως το Musée de L’Armée και ο τάφος του Ναπολέοντα.

Πάμε μια βόλτα στο Παρίσι των λουλουδιών (και κάποιων λιχουδιών);-2
Το ανθοπωλείο Oz Garden.

Φύγετε από την Rue Saint-Dominique και κατευθυνθείτε ανατολικά μέχρι να φτάσετε στην Rue de Bellechasse. Εκεί, στη γωνία, βρίσκεται η Adriane M. Fleuriste, η οποία διαθέτει μια εντυπωσιακή υπαίθρια ανθοκομική έκθεση. Είναι σαν «το ίδιο το κατάστημα να μην μπορεί να χωρέσει όλη την ομορφιά», είπε η Σίγκμαν.

Τα πέντε λεπτά με τα πόδια μέχρι την επόμενη στάση είναι υπέροχα: Κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά στην Rue Saint-Dominique προς την Blvd Saint-Germain, στη συνέχεια προσπεράστε την Blvd Raspail και στρίψτε στην Rue du Bac για το 69 Βac, ένα υπέροχο ανθοπωλείο του οποίου το όνομα είναι η διεύθυνσή του. Θα πρέπει να το ψάξετε, αλλά θα καταλάβετε ότι το βρήκατε όταν δείτε λουλούδια να ξεπροβάλλουν από το κτίριο και να ξεχειλίζουν προς τον δρόμο. Ακολουθήστε τα μπουμπούκια στο διάδρομο μέχρι την είσοδο του καταστήματος.

Μόλις ένα τετράγωνο πιο πέρα, μπείτε στο Barthélemy, ένα από τα πιο χαριτωμένα deli της γειτονιάς με ειδίκευση στα τυριά. Για μεσημεριανό, σταματήστε δίπλα, στο Le Café Pierre Hermé. Καθίστε στην αυλή και παραγγείλτε το croque monsieur, ένα τσάι και ένα μακαρόν με αλατισμένη καραμέλα, συμβούλευσε η Σίγκμαν.

Πάμε μια βόλτα στο Παρίσι των λουλουδιών (και κάποιων λιχουδιών);-3
To κατάστημα Astier de Villatte.

Μετά το μεσημεριανό, ώρα για ψώνια! Από το Le Café Pierre Hermé, επιστρέψτε στην Rue de Bac, όπου σε λιγότερο από δύο τετράγωνα, θα φτάσετε στο La Maison du Bac, ένα κατάστημα αφιερωμένο στην τέχνη της επιτραπέζιας διακόσμησης, που ξεχειλίζει από παλιά και νέα σκεύη, ιδανικά για συνθέσεις λουλουδιών.

Συνεχίστε στην Rue de Bac μέχρι την Rue de Babylone, όπου στα δεξιά σας θα περάσετε από την πλατεία Boucicaut, ένα γραφικό πάρκο της πόλης με ένα καρουζέλ. Η διαδρομή από εδώ μέχρι την επόμενη στάση είναι λιγότερο από 2 χιλιόμετρα, αν και περιλαμβάνει μια σειρά από στροφές: από την Rue de Babylone θα πάρετε την Rue de Sèvres, στην Rue du Four, στην Rue de Rennes, στην Rue de l’Abbaye μέχρι να φτάσετε στην Rue de Furstemberg και στο μικρό ανθοπωλείο Oz Garden, το οποίο προσφέρει μια εξαιρετικά επιμελημένη και ασυνήθιστη επιλογή λουλουδιών και φυτών.

Οι απλές ανθοσυνθέσεις του μοιάζουν σαν να έχουν μόλις κοπεί από τον κήπο.

Πάμε μια βόλτα στο Παρίσι των λουλουδιών (και κάποιων λιχουδιών);-4
Η εσπλανάδα des Invalides.

Η πανέμορφη πλατεία που περιβάλλει το Oz Garden αποτελείται από στενά, κρυμμένα δρομάκια γεμάτα μικρά ανεξάρτητα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου του μικροσκοπικού και ευωδιαστού καταστήματος μπαχαρικών Compagnie Française. Από εδώ πάρτε την Rue de Seine προς την Rue de Tournon – μόλις 10 λεπτά με τα πόδια – και φτάστε στο Astier de Villatte, ένα προσεκτικά επιμελημένο κατάστημα με αντίκες και επιτραπέζια σκεύη. Τα αντισυμβατικά βάζα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε στυλ στις συνθέσεις σας. Θα βρείτε επίσης όμορφα φιλοτεχνημένα κομμάτια πορσελάνης. Πηγαίνετε προς το πίσω μέρος του καταστήματος για να δείτε τις βιτρίνες με πιάτα, βάζα, γαβάθες και άλλα που εκτείνονται από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι.

Το Astier de Villatte βρίσκεται απέναντι από το Palais du Luxembourg, ιδανική αφετηρία για μια βόλτα στο Jardin de Luxembourg, ένα κλασικό παριζιάνικο πάρκο γεμάτο νέους που κάνουν πικνίκ, ζευγάρια που περπατούν χέρι-χέρι και παιδιά που σπρώχνουν καραβάκια γύρω από τη λίμνη με τις πάπιες. Ακριβώς όπως και το παλάτι, το οποίο χτίστηκε το 1610 για την ιταλικής καταγωγής βασίλισσα Μαρία ντε’ Μεντίτσι και διαμορφώθηκε κατά το πρότυπο του Παλάτσο Πίτι της Φλωρεντίας, οι κήποι μοιάζουν βασιλικοί. Σύμφωνα με τον αληθινό γαλλικό τρόπο οργάνωσης κήπου, θα βρείτε περιποιημένους φράχτες, μοναδικά λουλούδια, τοποθετημένα συμμετρικά, και εντυπωσιακές γλάστρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή