Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας

Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας

Η Κερκυραία φωτογράφος Τζούλια Κλήμη έχει κολυμπήσει σε κάθε παραλία του νησιού της και μοιράζεται μαζί μας τα πιο πολύτιμα μυστικά της

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρκυρα δεν είναι μόνο οι διάσημες παραλίες Γλυφάδα, Κοντογιαλός, Δασιά και Άη Γόρδης. Στα 217 χιλιόμετρα ακτογραμμής υπάρχουν αμέτρητοι κόλποι και κολπίσκοι που μπορείτε να ανακαλύψετε, μαζί με υπέροχες αμμουδιές στον νότο, που ακόμα και τον Αύγουστο είναι άδειες.

Η βορειοανατολική Κέρκυρα, που ονομάζεται Kensington-on-Sea λόγω των υπερπολυτελών βιλών της, διαθέτει καταπράσινες πλαγιές που καταλήγουν στις μικρές βοτσαλωτές παραλίες Νησάκι, Καμινάκι και Κρουζερί. Μπορείτε να πάρετε το μονοπάτι που από το Καμινάκι που οδηγεί στην Κασσιόπη (4 ώρες) και να περάσετε από όλους τους κολπίσκους- παρατηρήστε την ταμπέλα για το εκκλησάκι του Αγίου Αρσενίου, όπου η Νάνσυ και ο Λώρενς Ντάρρελ έκαναν μπάνιο γυμνοί. Κάντε μια στάση στην Αγνή με τις διάσημες ταβέρνες, στο Καλάμι με το λευκό σπίτι των Ντάρρελ και στην Κουλούρα που περιβάλλεται από ελιές και ευκάλυπτους. Στο τέλος του αδιέξοδου δρόμου θα αντικρίσετε το Χουχουλιό, ένα μικρό κολπίσκο, τόσο γαλήνιο. 

Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας-1
Η παραλία Μυλοκέφαλος.

Αξίζει να ανακαλύψετε το παρθένο οικοσύστημα του Ερημίτη, ανέγγιχτο από την τουριστική ανάπτυξη, με τις εξωτικές παραλίες Άκολη και Βρωμόλιμνη, όπου θα φτάσετε είτε με πεζοπορία 15 λεπτών από μονοπάτι είτε με ημερήσια τουριστική βάρκα από την Κασσιόπη. 

Δίπλα στην παραλία Αυλάκι, υπάρχει και μια κρυφή σκιερή παραλία με βότσαλα, ο Μυλοκέφαλος, ιδανική για βουτιές από τον βράχο. Στην Κασσιόπη η Μπαταριά μαγνητίζει με το σκηνικό από λευκά βότσαλα, τα κυματιστά βράχια από τη μία και τα αλβανικά όρη από την άλλη.

Ο Απραός, ιδανική αμμουδιά ακόμα και για βρέφη, διαθέτει τα πιο ρηχά νερά του νησιού και μια μακριά ξύλινη εξέδρα για βουτιές. Λίγο πιο βόρεια ο Άγιος Σπυρίδων είναι μια επίσης, αμμουδερή παραλία με ήρεμα νερά, δίπλα στη λίμνη Αντινιώτη.

Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας-2
Το ακρωτήριο Δράστης.

Το ακρωτήριο Δράστης είναι μια αιχμηρή χερσόνησος με κατακόρυφους βράχους και εντυπωσιακούς σχηματισμούς, λαξευμένους από τη θάλασσα και τον άνεμο. Αν πάτε από την ξηρά, δεξιά από το σημείο της θέας του Ακρωτηρίου πάρτε την κατηφόρα και θα βγείτε σε παραλία σαν πισίνα. Αν έχετε διάθεση να κινηθείτε από θαλάσσης, ξεκινήστε βράχο-βράχο και θα βγείτε στις σπηλιές και στο νησάκι, για να κάνετε το κολύμπι και τις βουτιές της ζωής σας.

Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας-3
Η Αγνή.

Το ίδιο εντυπωσιακό σκηνικό σάς περιμένει και στον Λογγά. Καλό είναι να μην φυσάει, ώστε να απολαύσετε τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά του. Το απόγευμα καθίστε στο κοσμοπολίτικο μπαράκι, για να δείτε τον ήλιο να χάνεται μέσα στη θάλασσα. 

Πριν φτάσετε στην Παλαιοκαστρίτσα η Γκρότα (που στα ιταλικά θα πει σπηλιά) είναι κρυμμένη σε έναν όρμο με μουσική, ποτά και τη σούπερ νεολαία του νησιού που βουτά από την ξύλινη προκυμαία στη θάλασσα. 

Μόνο με βάρκα θα φτάσετε στην παραλία Παράδεισος της Παλαιοκαστρίτσας.

Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας-4
Ο Ίσσος

Ο Ίσσος, ή αλλιώς «Σαχάρα της Κέρκυρας», είναι μια απέραντη παρθένα έκταση στα νοτιοδυτικά του νησιού, με χρυσή άμμο και αμμόλοφους. Από το βόρειο τμήμα της παραλίας ξεκινά και το περίφημο κεδροδάσος, μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στη λίμνη Κορισσίων και τη θάλασσα.

Με την άγρια ομορφιά της γοητεύει η Σάντα Μπάρμπαρα. Η απέραντη αμμουδιά είναι άδεια ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο. Σε ορισμένα σημεία ο άργιλος των βράχων είναι ιδανικός για επάλειψη και φυσικές μάσκες στο πρόσωπο και το σώμα. 

Ο Μέγας Χορός με τη χρυσή απάτητη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά προσφέρει γαλήνη. Υπέροχη είναι και η διαδρομή από τον χωματόδρομο μέσα στους ελαιώνες, τους αμπελώνες με τα τζιτζίκια.

Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας-5
Η παραλία του Γαρδένου.

Απομόνωση, ησυχία και παρθένα φύση θα βρείτε και στη Μεγάλη Λάκκα με τα σμαραγδένια νερά. Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια της οργανωμένης παραλίας του Γαρδένου, την οποία θα προσεγγίσετε μέσα από το χωριό Κρητικά από ομαλό χωματόδρομο. Το μικροσκοπικό μπαράκι προσφέρει εκτός από τις ξαπλώστρες στην αμμουδιά, σνακ, ποτά και απίθανη θέα το ηλιοβασίλεμα.

Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας-6
Η Μεγάλη Λάκκα

Παιχνίδια με την άμμο θα κάνετε στον Άη Γόρδη του Νότου με το beach bar Μικρό Νησί, το τέλειο μέρος για να απολαύσετε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα, live μουσική, εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά κυρίως την πιο κεφάτη νεολαία του νησιού. 

Από το κέντρο της Λευκίμμης αν πάρετε το δρόμο πλάι στο κανάλι, θα φτάσετε στην αμμουδιά της Μπούκας – μπούκα ονομάζεται το σημείο όπου το ποτάμι εκβάλλει στη θάλασσα-, που αγαπούν κυρίως οι οικογένειες με παιδιά.

Οι άγνωστες παραλίες της Κέρκυρας-7
Η Κουλούρα.

Στην συνέχεια βρίσκεται το Σκάλωμα, ακριβώς δίπλα στο λιμανάκι της Λευκίμης, με ρηχά και πολύ ζεστά νερά, σε ένα παρθένο τοπίο.

Τέλος, ανάμεσα σε πανύψηλους βράχους βρίσκεται η χρυσαφένια παραλία του Αρκουδίλα, στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νησιού. Εμπειρία είναι και το περπάτημα διάρκειας 10 λεπτών από το σκιερό μονοπάτι που οδηγεί στη θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή