8 λόγοι που τα «Ταξίδια» επιλέγουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού

8 λόγοι που τα «Ταξίδια» επιλέγουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό σε κάθε ταξιδιώτη.

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΙΓΙΝΑ

Αγορές με άποψη

Στο Μηλοκύδωνο (Φανερωμένης 9, τηλ. 22970-22400) της Ιταλίδας Carla Di Domenico, που ζει στην Αίγινα εδώ και δεκαοκτώ χρόνια, θα ψωνίσετε εκλεκτά βιολογικά προϊόντα και deli από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, θα πάρετε πακέτο χειροποίητες πίτες από βιολογικά προϊόντα (υπάρχουν και vegan επιλογές) ή θα δοκιμάσετε επιτόπου, στο βεραντάκι, βιολογικά μεζεδάκια. 

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου 

Από το μικρό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σουβάλα ξεκινά μονοπάτι που καταλήγει στο λιμάνι της Βάγιας. Στη διαδρομή θα συναντήσετε πολλούς κολπίσκους για βουτιές. Κάντε μια στάση στην παραλία Χορεύτρα για πεντανόστιμες πίτσες στο ομώνυμο μαγαζί (τηλ. 22970-53118) ή στο εστιατόριο Πανόραμα (τηλ. 22970-71191) στη Βάγια, για ψάρι.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aponisos horse riding (@agistri_horse_riding_)

ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Με τα άλογα      

Στον νότο του Αγκιστρίου, δίπλα στη μικρή λίμνη της Απονήσου, έχει τη βάση της η σχολή ιππασίας Aponisos Horse Riding (τηλ. 6983-431540). Κλείστε μια ιππική βόλτα τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες, με κάποιο από τα έξι άλογα, γύρω από τη λίμνη, στις κοντινές παραλίες ή μέσα στο πευκόδασος του Αγκιστρίου, για να γνωρίσετε άγνωστες ομορφιές του νησιού.

ΣΠΕΤΣΕΣ

Ωραία ποτά, ωραίες βραδιές 

Το Jinx (τηλ. 22980-72241) βρίσκεται στο παλιό λιμάνι των Σπετσών και σε κερδίζει γιατί ακολουθεί μια απλή αλλά αξεπέραστη συνταγή: κεντρική θέση, φιλόξενο προσωπικό, καλή μουσική και ποτά. Περάστε για φανκ και έθνικ ακούσματα, κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα και σιρόπι ζάχαρης –ζόμπι και μάι τάι σε ποτήρι μπαλούν μισού λίτρου–, μπίρα ή τζιν χωρίς αλκοόλ.

Στα ίχνη του Ανάργυρου  

Αξίζει μια βόλτα έξω από το αρχοντικό του Σωτηρίου Ανάργυρου στην Ντάπια, για να πάρετε μια ιδέα από το φιλόδοξο πνεύμα του μεγάλου ευεργέτη των Σπετσών, όπως εκφράζεται από την επιβλητική αρχιτεκτονική και την ετερόκλητη μείξη ρευμάτων, όπου τα νεοκλασικά αετώματα συνυπάρχουν με τα νησιώτικα βοτσαλωτά. Το αρχοντικό –που πήρε το όνομα Νηίθ, από μια αρχαία αιγυπτιακή θεότητα– χτίστηκε το 1904 και αναμένεται να αποκατασταθεί κτιριακά τα επόμενα χρόνια.

Στη σπηλιά του Μπεκίρη 

Σκοτεινή, με χαμηλή οροφή και αμμούδα στο εσωτερικό, είναι από τα πιο ωραία φυσικά αξιοθέατα των Σπετσών. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, από την οποία η πρόσβαση είναι δύο λεπτά με τα πόδια. Οι καλύτερες ώρες της είναι οι απογευματινές, όταν έχουν φύγει τα λεωφορεία με τον πολύ κόσμο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mikrà Agglìa_restaurant (@mikra_agglia)

ΥΔΡΑ

Για ψάρεμα 

Ακολουθήστε τον καπετάνιο Γιάννη Τσάνο (Hydra By Boat, τηλ. 6987-030113) στα ανοιχτά της Ύδρας, για ψάρεμα σε κρυφούς ψαρότοπους. Η ψαριά σας μαγειρεύεται και σερβίρεται εν πλω, επάνω στο 9,5 μέτρων καΐκι του Γιάννη. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να κάνετε βαρκάδα περιμετρικά της Ύδρας ή σε κοντινά νησάκια για βουτιές και σνόρκελινγκ.

Αναπάντεχα παντρέματα

Η Μικρά Αγγλία (τηλ. 22980-53007) είναι ένα all-day στέκι που άνοιξε την άνοιξη του 2022 και στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίριο της οδού Τομπάζη, κοντά στο λιμάνι. Εδώ θα βρείτε πιάτα και γεύσεις πειραγμένης ελληνικής κουζίνας. Δοκιμάστε σαλάτα με ψητές φέτες κολοκυθιού και τσαλαφούτι, μπακαλιάρο με αλιάδα παντζαριού, ριζότο «σπανακόρυζο» με φέτα και για επιδόρπιο μπακλαβά με μπισκότο από φιστίκια Αιγίνης.

ΠΟΡΟΣ   

Beach bar χωρίς μουσική 

Ίσως η μοναδική οργανωμένη παραλία του νησιού που για σάουντρακ έχει τον ήχο της θάλασσας και όχι τη μουσική του beach bar είναι το Μοναστήρι. Και αυτό λόγω της Μονής Ζωοδόχου Πηγής, ακριβώς από πάνω, που δεν επιτρέπει ντεσιμπέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή