Το δικό μου καλοκαίρι: Στη Λέρο με την Νταϊάνα Καρβούνη

Το δικό μου καλοκαίρι: Στη Λέρο με την Νταϊάνα Καρβούνη

Η Λέρος για την Νταϊάνα Καρβούνη είναι μια «έμψυχη» γη, έχει ζήσει πολλές ζωές, είναι σοφή και ήρεμη, καταδεκτική και γεμάτη συγχώρεση.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσγειωνόμαστε με το μικρό αεροπλάνο δίπλα στο αρχαίο έλος με τον ναό της Αρτέμιδος. Στη Λέρο, εκτός από τις ιερές οντότητες, φωλιάζουν και πλάσματα που δεν βρίσκουν τη γωνιά τους ή την έχουν στερηθεί. Γιατί η Λέρος είναι μια «έμψυχη» γη, έχει ζήσει πολλές ζωές, είναι σοφή και ήρεμη, καταδεκτική και γεμάτη συγχώρεση. Εδώ βρίσκεις τη θέση σου.

Κάνουμε μπάνιο στα Δύο Λισκάρια και από εκεί με κανό στον διπλανό Κρυφό, που έχει απότομους βράχους και σπηλιές στο πλάι. Όπως επίσης στο περίεργο Νταμάρι, στα Κόκκινα και στην απομονωμένη παραλία κάτω από το Μοναστήρι των Αγγέλων. Στα Άλιντα μένουμε συχνά, ακόμα και τον χειμώνα, στο Alidian Bay πάνω στην παραλία, με θέα στο Κάστρο. Στην εύφορη ενδοχώρα των Αλίντων υπάρχει και το Αρχοντικό Αγγέλου, ένα μοναδικό χορτοφαγικό ξενοδοχείο με vegan-ωμοφαγική κουζίνα, μέσα σε έναν πυκνό, σκιερό κήπο. Η Villa Clara στην Αγία Μαρίνα στεγάζεται σε ένα μεγάλο νεοκλασικό σπίτι χωρίς κλειδιά στις πόρτες, με απαράμιλλο ντιζάιν: προσφέρει μόνο απόλαυση και θετική ενέργεια.

Τα πρωινά αρχίζουν στο Παραδοσιακό στην Αγία Μαρίνα, πάνω στην προβλήτα, παρακολουθώντας τις αφίξεις του «Dodekanisos Express» με παλιούς και νέους φίλους. To εστιατόριο Μύλος είναι μεγάλη χαρά και καμάρι, με καύχημα το πρώτο του αστέρι Michelin. Μεγάλο αστέρι στην καρδιά μου, όμως, και το ρετρό ταβερνάκι Τρεχαντήρι στο νότιο άκρο του νησιού, στον Ξηρόκαμπο. Μετά το φαγητό πηγαίνουμε για βόλτα ακόμα πιο νότια, στο εκκλησάκι της Καβουράδαινας με τη μικροσκοπική Παναγία που εικονίζεται μέσα σε ένα καβούρι. Και ακόμα πιο νότια, στην Πυροβολαρχία Τούρτουρας, με τις υπέροχες τοιχογραφίες των Ιταλών φαντάρων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τρώμε λαχταριστά θαλασσινά στον Αποστόλη, στο Παντέλι, που τον χτυπάει ο νοτιάς τον χειμώνα όταν είμαστε τρεις κι ο κούκος, στο Μπακάλικο και στο Λυχνάρι στο Λακκί. Στη Γούρνα και στον Σώτο πηγαίνουμε για όστρακα, στο beach bar Lime, στη Μερικιά, για δροσερές βουτιές, ενώ στο μπαρ Harris για τη θέα – από εδώ εποπτεύεις όλο το νησί στον δρόμο για το Κάστρο. Το Λακκί είναι από μόνο του ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, καθώς αποτελεί πρότυπο ολοκληρωμένου σχεδιασμού αστικού χώρου. Συχνά επιλέγω να κλείσει εδώ η μέρα, για έμπνευση, ρέμβη και απόλαυση.

Η Νταϊάνα Καρβούνη είναι συνιδιοκτήτρια του brand επίπλων ANAKTAE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή