36 ώρες στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη: Πού να πάτε, τι να δείτε

36 ώρες στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη: Πού να πάτε, τι να δείτε

Μουσεία, αγορές, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και δραστηριότητες που θα σας βάλουν στο κλίμα της πόλης – και της εποχής.

12' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, τις τιμούν τις παραδόσεις. Και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τις μυρωδιές από τα ψητά κάστανα και το αρωματισμένο με μπαχαρικά κρασί στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες ξεφυτρώνουν κάθε Δεκέμβριο σε ολόκληρη την πόλη. Για πολλούς επισκέπτες, η Βιέννη αποτελεί συνήθως μια σύντομη στάση στην περιήγησή τους στην Κεντρική Ευρώπη, κάτι που τους αφήνει ελάχιστο χρόνο να την εξερευνήσουν πέραν του ιστορικού της κέντρου, που ταυτίζεται με το πρώτο δημοτικό διαμέρισμα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά να δει και να κάνει κανείς στις συνοικίες της. Όπως, για παράδειγμα, να επισκεφθεί το Μουσείο της Βιέννης, το απόλυτο μέρος για να εντρυφήσει στην ιστορία της πόλης, που άνοιξε πρόσφατα ξανά για το κοινό μετά από μια ανακαίνιση που κράτησε τρία χρόνια. Ή τον Οίκο των Στράους, μουσείο-συναυλιακό χώρο προς τιμήν της διάσημης μουσικής οικογένειας, που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Παρασκευή

4 μ.μ. – Εξερευνήστε την ιστορία της πόλης

36 ώρες στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη: Πού να πάτε, τι να δείτε-1
Το Μουσείο Μπελβεντέρε.

Το Μουσείο της Βιέννης, που είναι εστιασμένο στην ιστορία της πόλης, επαναλειτουργεί από τις 6 Δεκεμβρίου στην Karlsplatz, την μεγάλη πλατεία με την μπαρόκ εκκλησία. Το μέγεθός του έχει σχεδόν διπλασιαστεί, χάρη στην επέκταση που περιλαμβάνει πολλές νέες πτέρυγες και μια μεγάλη βεράντα. Όσον αφορά την αρχιτεκτονική του, οι ευθείες γραμμές και το λευκό σκυρόδεμα το κάνουν να ξεχωρίζει από τα περίτεχνα κτίσματα όπως το Μπελβεντέρε και το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης που ανήγειραν οι Αψβούργοι – δυναστεία που κυβέρνησε την Αυστρία για περισσότερα από 600 χρόνια. Η νέα, μόνιμη έκθεσή του εξερευνά την ιστορία της Βιέννης μέσα από διάφορα τεκμήρια, συμπεριλαμβανομένης της πρόσοψης ενός καταστήματος που αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει ένας Εβραίος έμπορος πριν εγκαταλείψει τη χώρα μετά την προσάρτησή της στη ναζιστική Γερμανία. Οι επιμελητές της έκθεσης εστιάζουν τόσο στους απλούς Βιεννέζους όσο και σε μέλη της αυστριακής ελίτ· για παράδειγμα, ένας πίνακας του Γκούσταβ Κλιμτ είναι κρεμασμένος κοντά σε ένα πτυσσόμενο κρεβάτι των αρχών του 1900, προορισμένο για τους υπηρέτες. Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη.

6:30 μ.μ. – Δοκιμάστε ιαπωνικά σνακ

Το σνίτσελ είναι σίγουρα νόστιμο. Η γαστρονομική σκηνή της Βιέννης όμως έχει να επιδείξει πολλά περισσότερα από το απλό παναρισμένο μοσχάρι. Όπως, για παράδειγμα, το Kikko Ba, ένα κάζουαλ μπαρ-ρέστοραν, το μενού του οποίου περιλαμβάνει ιαπωνικά σνακ φτιαγμένα με αυστριακά υλικά. Το ταρτάρ μοσχαριού (16,90 ευρώ) συνοδεύεται από «πινελιές» κρέμας αγκινάρας και κομμάτια τραγανού kombu (αποξηραμένα φύκια)· μια «λίμνη» από sturm –χυμός σταφυλιών που έχει υποστεί ζύμωση, μπολιασμένος με χυμούς εσπεριδοειδών-, μετατρέπει το ωμό λαβράκι σε λαμπρό σεβίτσε (16,90 ευρώ)· όσο για την κρεμώδη «καρμπονάρα» από νουντλς udon, γαρνίρεται με σχοινόπρασο -υλικό πανταχού παρόν στην αυστριακή κουζίνα-, νιφάδες bonito και αποξηραμένα φύκια (15,90 ευρώ). Τα φυσικά κρασιά και τα κοκτέιλ, τέλος, όπως το σπριτζ με yuzu και η μαργαρίτα με βασιλικό και πεπόνι συμπληρώνουν τα εκλεπτυσμένα, παιχνιδιάρικα γεύματα.

8:30 μ.μ. – Απολαύστε το ποτό σας στον κήπο ενός παλατιού

Όλες ανεξαιρέτως οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης –περίπου 17- διαθέτουν καταστήματα με δώρα, ζεστά ροφήματα και διάφορες νοστιμιές που σε κάνουν να αισθάνεσαι ωραία – το καθένα με το δικό του ξεχωριστό στιλ. Εξ αυτών, η Palais Freiluft φιλοξενείται στις ψηλοτάβανες αίθουσες και τον κήπο ενός μπαρόκ παλατιού με ιστορία αιώνων και «φωνάζει» πολυτέλεια. Στους σκεπαστούς χώρους της οι πωλητές εμπορεύονται πίνακες ζωγραφικής, χειροποίητα κεριά και αυστριακό μέλι. Έξω, οι σόμπες φτιάχνουν τις κατάλληλες συνθήκες για να απολαύσετε ένα ζεστό κοκτέιλ, όπως ένα Moscow Mule (7,80 ευρώ), να τσιμπολογήσετε ένα käsekrainer – τοπικό λουκάνικο γεμιστό με τυρί- (13,90 ευρώ), ή γαλέτες από φαγόπυρο – κρέπες γεμιστές με διάφορα υλικά (13,50 ευρώ). Υπάρχει επίσης μια πίστα κέρλινγκ που μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 παίκτες, με κόστος συμμετοχής τα 5 ευρώ ανά άτομο για 30 λεπτά παιχνιδιού.

11 μ.μ. – Μπαρότσαρκα στον περιφερειακό της πόλης

Κατά μήκος μεγάλου τμήματος της Gürtel, της περιφερειακής οδού που χωρίζει τις συνοικίες του κέντρου της Βιέννης από αυτές που βρίσκονται εκτός του, τα τρένα του σιδηροδρόμου U-bahn περνούν πάνω από μια οδογέφυρα. Ακριβώς από κάτω, ανάμεσα στις καμάρες της, στεγάζονται μια σειρά από κλαμπ και μπαρ, η ζωντανή μουσική από τα οποία ακούγεται τα Σαββατοκύριακα ως τον δρόμο. Το Rhiz, με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τους τούβλινους τοίχους και τα φτηνά ποτά (3,70 ευρώ για ένα μικρό ποτήρι βαρελίσια μπύρα), προσελκύει ένα χαλαρό κοινό, ανεξάρτητα συγκροτήματα και DJs που κλίνουν προς την πειραματική πλευρά της ηλεκτρονικής μουσικής (τα εισιτήρια για τις συναυλίες κοστίζουν από 10 έως 15 ευρώ). Σε απόσταση 15 λεπτών βόρεια με τα πόδια βρίσκεται το Venster 99, ένα μικρό μπαρ με τοίχους γεμάτους γκράφιτι που φιλοξενεί συχνά πανκ ή εναλλακτικά λάιβ (η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά). Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά ακόμα μαγαζιά όπου θα πιείτε, θα χορέψετε ή, απλά, θα αράξετε. Αφήστε τα αφτιά σας να σας οδηγήσουν!

Σάββατο

9 π.μ. – Δοκιμάστε το βιεννέζικο ψωμί

36 ώρες στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη: Πού να πάτε, τι να δείτε-2
Σε ένα από τα αρτοποιεία Öfferl μπορείτε να απολαύσετε το «πρωινό του φούρναρη».

Οι Αυστριακοί είναι –δικαίως- περήφανοι για το ψωμί τους. Μια φρατζόλα βαρύ, μαύρο ψωμί με σπόρους είναι για τη Βιέννη ό,τι μια μπαγκέτα για το Παρίσι. Ορισμένοι φούρνοι μάλιστα – περιλαμβανομένων όσων ανήκουν σε αλυσίδες όπως Öfferl, Joseph Brot και Felzl-, προσφέρουν και πλήρες πρωινό. Ένα από τα αρτοποιεία-μπιστρό της αλυσίδας Öfferl, στο τρίτο δημοτικό διαμέρισμα, με μίνιμαλ εσωτερική αρχιτεκτονική βασισμένη στο τσιμέντο και τα ουδέτερα χρώματα, σερβίρει μέχρι τις 6:30 μ.μ. Εδώ το «bäckerfrühstück», δηλαδή το «πρωινό του φούρναρη» (17,50 ευρώ), περιλαμβάνει ψωμάκια, sour-cream, βούτυρο, μαρμελάδα, τυρί από τις Άλπεις και ζαμπόν. Στη χορτοφαγική εκδοχή του (15,50 ευρώ), το ζαμπόν έχει αντικατασταθεί από κατσικίσιο τυρί. Για όσους, δε, έχουν την περιέργεια να μάθουν από πού προέρχονται αυτά που τρώνε, στο μενού αναγράφεται ο παραγωγός κάθε τυριού, ζαμπόν και αβγού.

10:30 π.μ. – Αγοράστε προϊόντα που προορίζονται για μια «δεύτερη ζωή»

Στο στιλάτο έβδομο διαμέρισμα της Βιέννης, εκεί όπου αφθονούν οι καμπαρντίνες και τα χοντρά πουλόβερ, η Χριστουγεννιάτικη αγορά Spittelberg κατά μήκος ενός πλακόστρωτου δρόμου έχει εστιάσει φέτος στα ανακυκλωμένα και upcycled προϊόντα, δηλαδή σε όσα έχουν την ευκαιρία μιας «δεύτερης ζωής» μετά από κατάλληλες μετατροπές. Εκεί θα βρείτε από μάλλινα είδη από τη Μογγολία μέχρι μαχαίρια φτιαγμένα από ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Φροντίστε να έχετε μαζί σας μετρητά, καθώς ορισμένα περίπτερα δεν δέχονται κάρτες. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά παλαιοπωλεία και καταστήματα. Στο Volta Vienna θα βρείτε είδη σπιτιού, βάζα-γλυπτά, κούπες, κηροπήγια κ.λπ., στο Graf & Gräfin μαλακές δερμάτινες τσάντες, λεπτοδουλεμένα χρυσά κοσμήματα και εκκεντρικά αντικείμενα όπως κεριά σε σχήμα γυναικείου σώματος, στο Luv the Shop ρούχα σε έντονα χρώματα από τη Σκανδιναβία.

1 μ.μ. – Μπείτε σε εορταστικό κλίμα κάνοντας πατινάζ

Κάντε φιγούρες με τα παγοπέδιλά σας σε μια πίστα πατινάζ με στενά, ελικοειδή «μονοπάτια», ανάμεσα στα δέντρα μιας από τις σημαντικότερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης, μπροστά στο δημαρχείο της πόλης. Τα λαμπιόνια που κρέμονται από τα κλαδιά και οι πωλητές που σερβίρουν ζεστό κρασί, gingerbread και ρολά με μαρμελάδα και σος βανίλιας (buchteln) δημιουργούν μια ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα. Στις 26 Δεκεμβρίου η αγορά κλείνει, για να ανοίξει και πάλι στις 19 Ιανουαρίου και μέχρι τις 3 Μαρτίου υπό την ονομασία Wiener Eistraum (Παγωμένο Όνειρο της Βιέννης), με αρκετές επιπλέον πίστες, οι οποίες σχεδόν τριπλασιάζουν τη συνολική έκταση που είναι διαθέσιμη για πατινάζ, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την πλατεία. Αν κάνετε προκράτηση μέσω διαδικτύου, η είσοδος για τους ενήλικες είναι 9 ευρώ και για τα παιδιά 6,30 ευρώ. Μπορείτε να νοικιάσετε και παγοπέδιλα, με τιμές που ξεκινούν από τα 4,90 ευρώ.

3:30 μ.μ. – Γνωρίστε την οικογένεια Στράους

Η κλασική μουσική μπορεί σήμερα να φαντάζει συντηρητική επιλογή, πριν από 200 χρόνια όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Οι Βιεννέζοι του 19ου αιώνα λίγα πράγματα λάτρευαν να κάνουν όσο να χορεύουν ένα ρομαντικό βαλς ή ένα ενεργητικό γκαλόπ σε μια σάλα. Στον Οίκο των Στράους, μουσείο-συναυλιακό χώρο που στεγάζεται σε ένα υπέροχα ανακαινισμένο κτίριο του 19ου αιώνα, η τεχνολογία, οι ιστορικές εικόνες και ο ήχος συνδυάζονται έξυπνα προκειμένου να εξιστορηθεί με ενδιαφέροντα τρόπο η πορεία της εμβληματικής βιεννέζικης οικογένειας. Ο Γιόχαν Στράους και ο γιος του, Γιόχαν Στράους ο Νεότερος –έργο του οποίου είναι και ο περίφημος Ωραίος γαλάζιος Δούναβης-, χαρακτηρίζονται από ορισμένους ιστορικούς ως οι πρώτοι σταρ της μουσικής παγκοσμίως καθώς, μεταξύ άλλων, τύπωσαν τα πορτρέτα τους πάνω σε παρτιτούρες -εκτίθενται στο μουσείο- και περιόδευσαν σε όλο τον κόσμο για να δώσουν συναυλίες ή να συμμετάσχουν σε φεστιβάλ. Η είσοδος χρεώνεται 23 ευρώ για τους ενήλικες.

6:30 μ.μ. – Χαλαρώστε με ένα απεριτίβο

Οι ιταλικές επιρροές είναι έντονες στην Αυστρία, κάτι αναμενόμενο αφού οι χώρες είναι όμορες. Κάντε μια στάση στο καφέ-μπαρ Monte Ofelio στο δεύτερο διαμέρισμα, για να απολαύσετε ένα τέλεια εκτελεσμένο Negroni Sbagliato, φτιαγμένο με βερμούτ, προσέκο και Campari, ή ένα ποτήρι κρασί. Συνεχίστε να διασκεδάζετε α λα ιταλικά στο Skopik & Lohn, χαρακτηριστικό δείγμα των εξευγενισμένων «beisln», όπως αποκαλούν οι Βιεννέζοι τα παραδοσιακά εστιατόρια. Σε αυτό, τα ιταλικά πιάτα που αγαπούν οι Αυστριακοί αποκτούν έξτρα φιοριτούρες – τα νιόκι σερβίρονται με τριμμένη τρούφα και αφρό παρμεζάνας (22 ευρώ), πλάι σε κλασικά πιάτα όπως το μοσχαρίσιο σνίτσελ (26 ευρώ) και το βοδινό ταρτάρ (15 ευρώ).

9 μ.μ. – Θαυμάστε τη θέα κάνοντας βαρκάδα

Το Badeschiff Wien, πλοίο που διαθέτει μπαρ και εστιατόριο, είναι αγκυροβολημένο στο μακρύ κανάλι που διασχίζει το κέντρο της Βιέννης. Από το κατάστρωμα μπορείτε να δείτε τα επιβλητικά κτίρια του ιστορικού κέντρου πέρα από τα γεμάτα γκράφιτι τοιχώματα του καναλιού, θέα που περικλείει την χλιδάτη αλλά και ελαφρώς ατημέλητη αίσθηση που δημιουργεί η Βιέννη. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να κολυμπήσετε όλο τον χρόνο στη μη-θερμαινόμενη πισίνα του πλοίου. Αν δεν σας αρέσουν οι βουτιές στα πολύ παγωμένα νερά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα περάσετε τον χρόνο σας: από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο μπορείτε να νοικιάσετε μία από τις πολλές πίστες για κέρλινγκ (τα 30 λεπτά κοστίζουν από 30 έως 45 ευρώ), και να παραμείνετε ζεστοί ενώ παίζετε, απολαμβάνοντας στη συνέχεια χειμωνιάτικα κοκτέιλ, όπως ζεστό κρασί με ρούμι αρωματισμένο με μπαχαρικά ή παντς μήλου με ουίσκι (7,50 ευρώ έκαστο).

11:30 μ.μ. – Παρτάρετε μέχρι το ξημέρωμα

36 ώρες στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη: Πού να πάτε, τι να δείτε-3
Το νυχτερινό κέντρο Das Werk, με φόντο το κανάλι του Δούναβη.

Όσον αφορά την κλαμπ κουλτούρα μπορεί η Βιέννη να μην χαρακτηρίζεται «νέο Βερολίνο», ωστόσο υπάρχουν κάποια μέρη που θυμίζουν τη γερμανική πόλη. Αν θέλετε να χορέψετε ως το πρωί υπό τους ήχους σκληρής τέκνο μουσικής, κατευθυνθείτε στο Das Werk, στις όχθες του Δούναβη. Εν αντιθέσει με κάποια exclusive βερολινέζικα κλαμπ, οι πορτιέρηδες εδώ δεν ενδιαφέρονται για το τι φοράτε. Το πάρτι δεν ξεκινάει πριν από τις 11 το βράδυ, ώρα που το πλήθος αρχίζει να υπνωτίζεται από τους ήχους των DJs ή από το σόου με τα φώτα στους τοίχους γύρω από τα ντεκ. Αν θελήσετε να κάνετε διάλειμμα, ρίξτε μια ματιά στην υπαίθρια γκαλερί τέχνης έξω από το κλαμπ, όπου πριν από αρκετά χρόνια street artists απ’ όλο τον κόσμο κλήθηκαν να διακοσμήσουν τους τοίχους των γύρω κτιρίων με murals μεγάλης κλίμακας. Η είσοδος κοστίζει από 10 έως 15 ευρώ.

Κυριακή

9 π.μ. – Ταξιδέψτε στον χρόνο πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ

Η κουλτούρα των καφενείων της Βιέννης χρονολογείται στον 17ο αιώνα, ενώ το 2011 περιλήφθηκαν στη λίστα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οι ξεναγοί συνηθίζουν να στέλνουν τους τουρίστες στο Café Central, όπου σύχναζε ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, καθώς και στο Café Landtmann, στέκι πολιτικών προσωπικοτήτων. Οι Βιεννέζοι όμως προτιμούν τα φτηνότερα καφέ, που η λάμψη τους μοιάζει να έχει ξεφτίσει, ενώ οι σερβιτόροι έχουν ύφος που προδίδει ότι θα προτιμούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Χαρακτηριστικό τέτοιο δείγμα είναι το Café Rüdigerhof, το οποίο ιδρύθηκε το 1902. Σερβίρει απλά πρωινά γεύματα, ενώ θα βρείτε εφημερίδες πάνω σε ξύλινα σταντ παλαιάς κοπής. Ένας καφές melange -με γάλα στον ατμό και αφρό-, μαζί με ένα αβγό, δύο ρολάκια βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι θα σας κοστίσει 7,10 ευρώ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μια κλασική βιεννέζικη σπεσιαλιτέ: δύο καθαρισμένα, μελάτα αβγά σερβιρισμένα σε φαρδύ ποτήρι με κουταλάκι. Στο συγκεκριμένο καφέ δέχονται μόνο μετρητά.

10:30 π.μ. – Ζεσταθείτε σε μια σάουνα

Όταν ο καιρός δείχνει τα δόντια του, τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια σάουνα, με το κέντρο ευζωίας Therme Wien να αποτελεί τον τέλειο προορισμό για ένα πρωινό αυτοφροντίδας. Μην περιμένετε πολυτέλεια πέντε αστέρων. Πρόκειται για ένα καθαρό και ευρύχωρο μέρος, που διαθέτει επίσης μπιστρό, εστιατόριο και θέα σε ένα πάρκο και μίνι καταρράκτες. Στο συγκρότημα υπάρχουν πισίνες, νεροτσουλήθρες, σάουνες και ζεστά υδρομασάζ. Στη τμήμα της σάουνας οι καμπίνες απευθύνονται είτε μόνο σε γυναίκες είτε μόνο σε άντρες, ενώ υπάρχουν και μεικτές. Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν γυμνοί, ενώ η ελάχιστη επιτρεπόμενη ηλικία είναι τα 14 έτη. Στο spa μπορείτε να απολαύσετε υπηρεσίες απολέπισης και μασάζ, αλλά πρέπει να έχετε φροντίσει να κάνετε εγκαίρως κράτηση. Η είσοδος για έως τρεις ώρες κοστίζει 28 ευρώ. Η χρήση σάουνας χρεώνεται επιπλέον 12 ευρώ. Η ενοικίαση πετσέτας κοστίζει 6 ευρώ.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

36 ώρες στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη: Πού να πάτε, τι να δείτε-4
Επισκέπτες στην αγορά Palais Freiluf, που στεγάζεται σε ένα παλάτι μπαρόκ αρχιτεκτονικής. 

Το Μουσείο της Βιέννης ιχνηλατεί την ιστορία της αυστριακής πρωτεύουσας έως δύο χιλιάδες χρόνια πίσω, μέσα από τεκμήρια όπως κειμήλια της εργατικής τάξης της πόλης και έργα τέχνης.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά Palais Freiluft στεγάζεται στους εσωτερικούς χώρους και τον κήπο ενός μπαρόκ παλατιού. Θα τη λατρέψετε αν αναζητάτε λίγη πολυτέλεια στη ζωή σας.

Το Kikko Ba σερβίρει ιαπωνική κουζίνα με αυστριακές πρώτες ύλες.

Το πλοίο Badeschiff Wien στο κανάλι που διασχίζει το κέντρο της Βιέννης διαθέτει στο κατάστρωμα πίστες για κέρλινγκ, ενώ σερβίρει και ζεστά, χειμωνιάτικα κοκτέιλ.

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Rhiz είναι ένα μπαρ με πειραματικούς ηλεκτρονικούς ήχους.

Το Venster 99 είναι ένα κάπως «πρωτόγονο» πανκ μπαρ, με ζεστή ατμόσφαιρα. Φιλοξενεί συναυλίες με ελεύθερη συνεισφορά, αντί εισιτηρίου.

Η αλυσίδα αρτοποιείων Öfferl έχει μινιμαλιστική αισθητική και διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ψωμιά. Δύο από τους φούρνους της, μάλιστα, σερβίρουν πρωινό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο καφέ-μπαρ Monte Ofelio παίρνουν σοβαρά την ιταλική κουλτούρα του απεριτίβο. Σερβίρουν τυριά και κρέατα που εισάγονται από την Ιταλία και ένα τέλειο Negroni Sbagliato.

Το Skopik & Lohn σερβίρει κλασικά αυστριακά πιάτα, όπως σνίτσελ, πλάι σε ιταλικές σπεσιαλιτέ που αγαπούν οι Αυστριακοί – νιόκι και βιτέλο τονάτο, πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του μοσχαρίσιου κρέατος με εκείνη του τόνου.

Το κλαμπ Das Werk παίζει σκληροπυρηνική τέκνο μουσική, με το πάρτι να ξεκινάει μετά τις 11 το βράδυ.

Το Café Rüdigerhof ιδρύθηκε το 1902 και προσφέρει μια τυπική βιεννέζικη εμπειρία καφέ, σερβίροντας απλά πρωινά γεύματα και καφέδες που φτιάχνονται με αυστριακές συνταγές.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Το πολυτελές ξενοδοχείο Rosewood Vienna στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα και τα όμορφα αποκατεστημένα δωμάτιά του έχουν σχεδιαστικές αναφορές στην ιστορία της Βιέννης. Το μπαρ στον τελευταίο όροφο προσφέρει απολαυστική θέα στο ιστορικό κέντρο. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 525 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Το Hotel Indigo ViennaNaschmarkt είναι ένα κομψό και άνετο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το μετρό από το πρώτο διαμέρισμα της Βιέννης, ενώ μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια στις μπουτίκ, τα μπαρ και τα εστιατόρια των πιο μοντέρνων συνοικιών της πόλης. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 149 ευρώ.

Το Hotel Babula am Augarten έχει χαμηλές τιμές, χωρίς όμως συμβιβασμούς στον τομέα της φιλοξενίας. Τα δωμάτια είναι ευάερα, ψηλοτάβανα, με μεγάλα παράθυρα. Δεν διαθέτουν τηλεόραση ή μίνι μπαρ, αλλά στο ισόγειο υπάρχει το εστιατόριο Pizza Randale. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 62 ευρώ.

Αν ενδιαφέρεστε για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις, προτιμήστε το δεύτερο διαμέρισμα της πόλης που είναι μέσα στο πράσινο, διαθέτει άφθονα εστιατόρια και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο για εύκολη πρόσβαση σε άλλες γειτονιές. Εξίσου βολικό είναι το έβδομο διαμέρισμα με τις πολλές μπουτίκ και τα μαγαζιά για μπραντς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή