5 εμβληματικά ξενοδοχεία-κάστρα για παραμυθένιες διακοπές στην Ευρώπη

5 εμβληματικά ξενοδοχεία-κάστρα για παραμυθένιες διακοπές στην Ευρώπη

Από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, στην Πορτογαλία, την Αγγλία και την Ιρλανδία, πέντε ιστορικά κάστρα που μετατράπηκαν σε ξενοδοχεία, υπόσχονται μια εμπειρία διαμονής, που ισοδυναμεί με ταξίδι στον χρόνο

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δρόμο που χάραξαν επιτυχημένες σειρές όπως οι Bridgerton, The Crown, Downton Abbey, και Outlander, πολλαπλασιάζονται οι τηλεοπτικοί έρωτες, οι δολοπλοκίες, τα μυστήρια και οι φόνοι με φόντο ιστορικά κάστρα περασμένων αιώνων που εξακολουθούν να ιντριγκάρουν τη φαντασία μας. Ένα φρούριο του 19ου αιώνα στην περιοχή Aldea del Fresno της Ισπανίας, αποτελεί το σκηνικό του έρωτα μιας υπηρέτριας με τον γόνο της οικογένειας των Λουχάν στη δραματική σειρά «La Promesa» (Η Υπόσχεση), που προβάλλεται και στην ελληνική τηλεόραση αυτή την περίοδο. Πύργοι με πολεμίστρες, τάφροι, κινητές γέφυρες και παραμυθένιοι κήποι περικλείουν τα μεγαλοπρεπή σαλόνια, τα ανάκλιντρα και τα κρεβάτια με σκέπαστρα και κουρτίνες που φιλοξενούν τους ήρωες των αγαπημένων μας σειρών και όχι μόνο. Πολλά από τα πιο εμβληματικά κάστρα της μεσαιωνικής Ευρώπης, εκτός από βασιλικές κατοικίες, μουσεία και σκηνικά για τηλεοπτικά γυρίσματα, είναι και ξενοδοχεία. Ορισμένα από αυτά συνδυάζουν τη γοητεία του παρελθόντος με σύγχρονες ανέσεις και τιμές όχι και τόσο απαγορευτικές για τους κοινούς θνητούς. 

1. Schönburg, Γερμανία

5 εμβληματικά ξενοδοχεία-κάστρα για παραμυθένιες διακοπές στην Ευρώπη-1

Στη διάρκεια της σχεδόν χιλιόχρονης ιστορίας του, αυτό το ιστορικό κάστρο στη μεσαιωνική πόλη Oberwesel, στην κοιλάδα του ποταμού Ρήνου, είχε στεγάσει τις επιθυμίες πολλών ευγενών, μεταξύ των οποίων και του Marshall Schönburg που έχασε τη ζωή του στη μάχη του Boyne το 1690. Ένα από τα πολύ λίγα κάστρα στον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα με κληρονόμους όλους τους γιους του δούκα και όχι μόνο τον πρωτότοκο, το Schönburg είναι σήμερα ένα τετράστερο ξενοδοχείο με 25 διαφορετικά διακοσμημένα δωμάτια και εκπληκτική θέα στο ποτάμι. Διαθέτει το δικό του εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακή γερμανική κουζίνα, έναν φοβερό κήπο με πέτρινα μονοπάτια, ρυάκια και πεζογέφυρες και το μουσείο Old Gate Tower που αφηγείται την ιστορία του κάστρου και των ιδιοκτητών του. 

hotel-schoenburg.com 

2. Ashford Castle, Ιρλανδία

5 εμβληματικά ξενοδοχεία-κάστρα για παραμυθένιες διακοπές στην Ευρώπη-2

Πρώην κατοικία της οικογένειας Guinness της γνωστής ζυθοποιίας, το ηλικίας 800 ετών κάστρο στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, είναι πλέον ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με θέα στους καταπράσινους κήπους και τη λίμνη Lough Corrib. Γνωστό και από τον γάμο του σταρ του James Bond, Pierce Brosnan το 2001, το Ashford έχει φιλοξενήσει πολλούς ηθοποιούς του Hollywood, όπως τον Brad Pitt και τον John Travolta, αλλά και προέδρους κρατών και βασιλιάδες. Εκτός από 82 πολυτελή δωμάτια διακοσμημένα με έπιπλα αντίκες, καθρέφτες ροκοκό, κρυστάλλινους πολυελαίους και αυθεντικά έργα τέχνης, διαθέτει και σπα καθώς και την παλαιότερη σχολή γερακιών της Ιρλανδίας. 

ashfordcastle.com

3. Château d’Urspelt, Λουξεμβούργο

Μνημείο εθνικής κληρονομιάς, το μοναδικό ξενοδοχείο-κάστρο στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, βρίσκεται λίγο έξω από τη μεσαιωνική πόλη Cherveaux στους κυματιστούς λόφους της κοιλάδας Moselle. Αυτό το château του 18ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς ως αρχηγείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι που παραδόθηκε στους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια της Μάχης του Bulge το 1944, σήμερα είναι ένα τετράστερο ξενοδοχείο με δικό του οινοποιείο και μια εντυπωσιακή συλλογή από έργα τέχνης και αντίκες. Το Urspelt εκτός από 57 δωμάτια, διαθέτει εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και σπα, αλλά και ένα κοινωνικά υπεύθυνο εστιατόριο γαλλικής κουζίνας με βιολογικά υλικά και υλικά δίκαιου εμπορίου.

chateau-urspelt.lu 

4. Amberley Castle, Αγγλία

5 εμβληματικά ξενοδοχεία-κάστρα για παραμυθένιες διακοπές στην Ευρώπη-3

Πίσω από μια κινητή γέφυρα που μαζεύεται το βράδυ, αυτό το κάστρο 900 ετών στο Amberley του Δυτικού Σάσεξ προσφέρει μοναδική θέα στο Εθνικό Πάρκο του South Downs. Χτίστηκε αρχικά ως κυνηγετικό καταφύγιο το 1103 για να μετατραπεί αργότερα σε οχυρωμένο αρχοντικό και να γίνει σήμερα ένα τετράστερο ξενοδοχείο με 19 πολυτελή δωμάτια μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής επιπλωμένα με αντίκες. Εκτός από τους πολύ περιποιημένους κήπους 12 στρεμμάτων με τις δύο λίμνες τους, το ξενοδοχείο διαθέτει γήπεδο τένις και γήπεδο κροκέ. Βρίσκεται μόλις 56 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και έχει βραβευτεί για το εξαιρετικό φαγητό του, που σερβίρεται είτε στο Great Room ανάμεσα σε πανοπλίες ιπποτών είτε στο Queen’s Room κάτω από τη μοναδική θολωτή οροφή του 12ου αιώνα. 

amberleycastle.co.uk 

5. Pousada do Castelo de Óbidos, Πορτογαλία

Γαμήλιο δώρο του βασιλιά D. Dinis στη βασίλισσα Santa Isabel, το Castelo de Óbidos θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα της Πορτογαλίας λόγω της μεγάλης ιστορικής σημασίας του. Σήμερα, το τετράστερο ξενοδοχείο της μεσαιωνικής πόλης Óbidos, 85 χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα, εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλή προορισμό για γάμους και ταξίδια του μέλιτος. Θολωτές οροφές, πόρτες σε σχήμα γοτθικής αψίδας, τζάκια και κρεβάτια με σκέπαστρα, δημιουργούν μια αυθεντική μεσαιωνική ατμόσφαιρα στα μόλις 11 δωμάτια του κάστρου. Για μια εμπειρία με πιο σύγχρονες ανέσεις, υπάρχει και το Casa do Castelo, του ίδιου συγκροτήματος, ακριβώς δίπλα στο κάστρο. 

pousadas.pt 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή