5 σημεία στην Αττική για κυριακάτικο πικνίκ
5-σημεία-στην-αττική-για-κυριακάτικο-πι-562940875

5 σημεία στην Αττική για κυριακάτικο πικνίκ

Κοντά στη θάλασσα, στο βουνό, στον λόφο ή στο πάρκο, οπουδήποτε αλλού εκτός από τους τέσσερις τοίχους: το πικνίκ αρμόζει στις ανοιξιάτικες μέρες που έρχονται

Λίνα Καπετάνιου
Ακούστε το άρθρο

Ακαδημία Πλάτωνος

Όλα είναι ανθισμένα τώρα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος που προσφέρει ελεύθερο χώρο για αθλοπαιδιές και πικνίκ. Βρείτε το δέντρο που σας αρέσει, απλώστε το τραπεζομάντηλό σας και απολαύστε τους μεζέδες και την ανεμελιά της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας.

Υμηττός

5 σημεία στην Αττική για κυριακάτικο πικνίκ-1
(Φωτογραφία: Μαρίκα Τσουδερού)

Το πιο κοντινό στην Αθήνα βουνό είναι ιδανικός προορισμός αν δεν θέλετε να οδηγήσετε πολλή ώρα ή να απομακρυνθείτε αρκετά από το κέντρο της πόλης. Υπάρχουν δεκάδες σημεία με πράσινο και ωραία θέα, όπου μπορείτε να απλώσετε το τραπεζομάντιλο και τα εδέσματά σας. Η τελική επιλογή εξαρτάται από το πόσο θέλετε να περπατήσετε και από το πόσο θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία. Τα πιο πολυσύχναστα είναι αυτά που είναι και πιο εύκολα προσβάσιμα από τον δρόμο, όπως γύρω από το αναψυκτήριο Καλοπούλα και τη Μονή Καισαριανής. Με λίγο περπάτημα θα φτάσετε γύρω από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου θα απολαμβάνετε και τη θέα στο λεκανοπέδιο. Το φυτώριο βοτανικού κήπου πίσω από τη Μονή Καισαριανής προσφέρει επίσης πολλά ωραία σημεία για πικνίκ, αλλά απαιτεί λίγο περπάτημα. Μη διστάσετε να ακολουθήσετε τα μονοπάτια του Υμηττού και να ανακαλύψετε λιγότερο δημοφιλείς τοποθεσίες με καλές σκιές. Προτιμήστε να αφήσετε το αυτοκίνητο χαμηλά, κοντά στο πυροφυλάκιο, μόλις περάσετε κάτω από τη λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη. Κι αυτό γιατί, ειδικά τις Κυριακές, ο δρόμος στο βουνό έχει πολλή κίνηση. 

Πάρνηθα

5 σημεία στην Αττική για κυριακάτικο πικνίκ-2
(Φωτογραφία: Shutterstock)

Μπορεί ο ορεινός όγκος της Πάρνηθας να έχει πληγεί επανειλημμένα από πυρκαγιές και να είναι πολυσύχναστος λόγω της εγγύτητάς του στον αστικό ιστό, παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να είναι ο προορισμός των Αθηναίων όταν θέλουν να βρεθούν στο βουνό. Η τοποθεσία Μόλα, στην οποία φτάνει κανείς με αυτοκίνητο και ελάχιστο περπάτημα, είναι από τις πιο ωραίες, με πράσινα λιβάδια, ξέφωτα και πολλά έλατα. Υπάρχουν και ξύλινα παγκάκια που θα σας βολέψουν πολύ στο πικνίκ, αρκεί να βρεθείτε στο σημείο νωρίς το πρωί και να τα προλάβετε. Περπατώντας λίγο παραπάνω, θα εντοπίσετε κι άλλες θέσεις, όπως το κιόσκι με θέα στην Αθήνα κοντά στην πηγή Μεσιανό Νερό ή την πηγή Κορομηλιά, κάτω από τον ίσκιο πανύψηλων δέντρων. 

Λόφος Φιλοπάππου

5 σημεία στην Αττική για κυριακάτικο πικνίκ-3
(Φωτογραφία: Shutterstock)

Δεν είναι τυχαία το πιο δημοφιλές σημείο εντός πόλης για βόλτες και πικνίκ, χάρη στη θέα στο λεκανοπέδιο, τον ανοιχτό ουρανό και την αίσθηση της εκδρομής που προσφέρουν τα χωμάτινα μονοπάτια και το περπάτημα στα βραχάκια. Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται κοντά στο Αστεροσκοπείο ή κοντά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, γενικά στη βορινή πλευρά του λόφου που έχει θέα στο κέντρο της Αθήνας. Αναζητήστε πιο ήσυχα σημεία προς το θέατρο Δόρα Στράτου. 

Πάρκο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

5 σημεία στην Αττική για κυριακάτικο πικνίκ-4
(Φωτογραφία: Shutterstock)

Δίπλα στη θάλασσα και με το θαλασσινό αεράκι να προσφέρει δροσιά, το πάρκο Σταύρος Νιάρχος ενδείκνυται για πικνίκ. Οι μεγάλες εκτάσεις του είναι ό,τι πρέπει για παιχνίδι και οι ελιές μπορούν να χρησιμεύσουν και ως το μέρος που θα τα «φυλάτε» στο κρυφτό. Αν καθίσετε στο γρασίδι, στο Ξέφωτο, ίσως πετύχετε και κάποια εκδήλωση ή συναυλία. 

Η οργάνωση του πικνίκ

Με σάντουιτς, finger food ή τα κατάλληλα δοχεία μεταφοράς, σχεδόν τα πάντα μπορούν να ετοιμαστούν για ένα πικνίκ, αρκεί να τρώγονται και κρύα. Ετοιμάστε μπριοσάκια, κροκέτες, κεφτεδάκια —ακόμα και σαλάτες μπορείτε να πακετάρετε σε ατομικά ταπεράκια. Ιδανικά είναι επίσης τα ντολμαδάκια, οι κοτομπουκιές, καρότα, αγγουράκια, γραβιέρα σε φέτες, φοκάτσια ή και πίτσα. Σε ένα μικρό ψυγειάκι μπορείτε να μεταφέρετε νερά, αναψυκτικά και μπίρες, κρασί ή τσίπουρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή