3 ανοιξιάτικα city breaks στην Ιταλία

3 ανοιξιάτικα city breaks στην Ιταλία

Ρώμη, Φλωρεντία και Νάπολη προσφέρονται αυτή την εποχή για ολιγοήμερες αποδράσεις

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρώμη: Τριανταφυλλιές και gelati

Η Αιώνια Πόλη προσφέρει πάντα αφορμές για ταξίδι με τα δεκάδες μνημεία και τις ζωντανές γειτονιές να γεμίζουν το πρόγραμμα της κάθε ημέρας. Τώρα την άνοιξη, όμως, μη χάσετε τον Κήπο των Ρόδων στους πρόποδες του λόφου Aventine. Ο κήπος ανοίγει μόνο αυτή την εποχή, γιατί τώρα ανθίζουν οι χιλιάδες τριανταφυλλιές του, σε κάθε πιθανή απόχρωση που συχνά αλλάζει ανάλογα με την ώρα της μέρας. Περίπου 1.100 είδη απαντώνται εδώ και μερικά έχουν έρθει ακόμα και από την Κίνα ή τη Μογγολία. 

3 ανοιξιάτικα city breaks στην Ιταλία-1
(Φωτογραφία: Tomasz Zielonka/Unsplash )

Ο καιρός είναι ιδανικός για μεγάλες βόλτες με τα πόδια αφού δεν κάνει ούτε πολύ κρύο, ούτε πολλή ζέστη. Αφού περιηγηθείτε στον Κήπο των Ρόδων, περπατήστε κατά μήκος του Τίβερη ποταμού, από το Βατικανό μέχρι τη ζωντανή γειτονιά του Τραστέβερε. Ίσως έχει έρθει η ώρα για το πρώτο παγωτό της σεζόν σε ένα από τα μικρά και χαριτωμένα μαγαζιά που σερβίρουν αυθεντικό ιταλικό χειροποίητο gelato. Η Gelateria Pasquino (Via della Paglia 6) φημίζεται για το μαλακό και αφράτο παγωτό της, ενώ και η Gelateria Regusto (Piazza di San Giovanni della Malva 9) φτιάχνει νόστιμο παγωτό πραλίνα και φουντούκι.

Φλωρεντία: Κήποι, όπερα και βαρκάδες

Η πόλη είναι ονομαστή για τους αναγεννησιακούς της κήπους. Ξεκινήστε από τους κήπους Boboli, πίσω από το Palazzo Pitti. Αγάλματα, συντριβάνια και μονοπάτια θα βρεθούν στον δρόμο σας ανάμεσα στα δέντρα. Κέδροι, κυπαρίσσια, πουρνάρια και πλατάνια απλώνουν τα φύλλα τους πάνω από καμέλιες, τριαντάφυλλα και εσπεριδοειδή. 

3 ανοιξιάτικα city breaks στην Ιταλία-2
Οι κήποι Boboli. (Φωτογραφία: Shutterstock)

Αν σας αρέσει η όπερα, έχετε έρθει στη Φλωρεντία τη σωστή περίοδο, γιατί από τα τέλη Απρίλη ως τον Ιούνιο πραγματοποιείται στην πόλη το φεστιβάλ Maggio Musicale Fiorentino. Η πόλη γεμίζει με μουσική και συναυλίες και σχεδόν κάθε μέρα ανεβαίνει μια αξιόλογη παράσταση που προσελκύει μουσικόφιλους από την πόλη αλλά και το εξωτερικό. 

Ο καιρός είναι επίσης κατάλληλος για μια βόλτα με το καραβάκι στον ποταμό Άρνο. Τα περισσότερα πλοιάρια κάνουν μια σύντομη διαδρομή 50 λεπτών, ξεκινώντας από την γκαλερί Ουφίτσι και περνώντας βέβαια κάτω από τις διάσημες γέφυρες της πόλης, όπως η Ponte Vecchio. Αν συνοδέψετε τη βαρκάδα με ένα απεριτίβο, θα έχετε ζήσει μία από τις πιο κλασικές εμπειρίες στη Φλωρεντία. 

Νάπολη: Πικνίκ, Βεζούβιος και Κάπρι

Η γοητευτική πόλη του ιταλικού νότου ανεβάζει θερμοκρασίες το καλοκαίρι και καλό είναι να την επισκεφθείτε όσο ο καιρός είναι ακόμα γλυκός και ο ήλιος δεν είναι απειλητικός. Ξεκινήστε από το παλάτι του Capodimonte και το βασιλικό δάσος που εκτείνεται δίπλα του. Απλωμένο σε μια πολύ μεγάλη έκταση, είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου στην πόλη και αγαπημένο σημείο των ντόπιων για περπάτημα, βόλτα και πικνίκ. Ανθισμένα θα είναι τα πάντα και στον Βοτανικό Κήπο της Νάπολης. Άνοιξε το 1810 και φιλοξενεί περίπου 10.000 είδη φυτών όλων των ειδών και από όλον τον κόσμο. Αυτή είναι επίσης η κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε τον Βεζούβιο. Το ύψος του βουνού-ηφαιστείου είναι 1.281 μέτρα και μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την κορυφή και να δείτε τον κρατήρα. Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε το 1944. 

3 ανοιξιάτικα city breaks στην Ιταλία-3
Tο παλάτι του Capodimonte. (Φωτογραφία: Shutterstock)

Για να αποφύγετε τη θερινή πολυκοσμία, τώρα είναι επίσης η ιδανική εποχή για να γνωρίσετε τα νησάκια στον κόλπο της Νάπολης. Από το φημισμένο Κάπρι μέχρι τα πολύχρωμα σπίτια στην ακτή του νησιού Procida και τους ηφαιστειακούς αμπελώνες στο νησί Ischia, η περιήγηση στα νησιά της Νάπολης θα σας μείνει αξέχαστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή