Ναύπλιο: Ο τέλειος προορισμός για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο

Ναύπλιο: Ο τέλειος προορισμός για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο

Σταθερή επιλογή για μια σύντομη απόδραση, το Ναύπλιο δίνει πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση και εξερευνήσεις

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι ιδανικός προορισμός για μια απόδραση του σαββατοκύριακου. Η πόλη των 15.000 κατοίκων διαθέτει κομψούς ξενώνες που μπορούν να γίνουν η βάση σας για ένα ρομαντικό διήμερο, η τριγύρω περιοχή προσφέρεται για να έρθετε κοντά στη φύση και τη θάλασσα, ενώ τα πολλά αξιοθέατα μπορούν να μετατρέψουν την εκδρομή σας σε σαφάρι εμπειριών και απόκτησης γνώσεων. Ό,τι και να επιλέξετε, είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσετε.

Ναύπλιο: Ο τέλειος προορισμός για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο-1

Από το Παλαμήδι στην Ακροναυπλία

Ένα από τα πιο ισχυρά τοπόσημα του Ναυπλίου, το Παλαμήδι στέκει επιβλητικό πάνω από την πόλη. Το φρούριο το έχτισαν οι Βενετοί στα τέλη του 17ου αιώνα και υπήρξε θέατρο μεγάλης μάχης κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Σε αυτό είχαν οχυρωθεί οι Τούρκοι και οι Έλληνες το κατέλαβαν τον Νοέμβριο του 1822. Σημείο ενδιαφέροντος είναι και τα πέτρινα κελιά του, σε ένα από τα οποία φυλακίστηκε για μερικούς μήνες ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, το 1833. Η ανάβαση στον λόφο γίνεται είτε με αυτοκίνητο είτε από τα περίπου 860 σκαλοπάτια.

Ναύπλιο: Ο τέλειος προορισμός για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο-2

Το δεύτερο φρούριο της πόλης βρίσκεται στη βραχώδη νησίδα Ακροναυπλία. Ακρόπολη κατά την αρχαιότητα, ενισχύθηκε οχυρωματικά από τους Βενετούς, ενώ το 1822 έπεσε στα χέρια των Ελλήνων επαναστατών, τρεις μέρες μετά το Παλαμήδι. Μέχρι και περίπου τη δεκαετία του 1960 λειτούργησε ως φυλακή για ποινικούς και πολιτικούς κρατούμενους.  

Βόλτα στην Αρβανιτιά

Μία από τις πιο ωραίες βόλτες είναι η παραθαλάσσια διαδρομή γύρω από τον λόφο της Ακροναυπλίας. Ξεκινήστε από τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπλίου και περπατήστε μέχρι την παραλία της Αρβανιτιάς. Ιδανική ώρα γι’ αυτόν τον περίπατο είναι το ηλιοβασίλεμα, αφού ο προσανατολισμός είναι δυτικός. Η απόσταση δεν είναι πάνω από ένα χιλιόμετρο, αλλά αν αντέχετε περισσότερο περπάτημα κατευθυνθείτε στην παραλία Καραθώνα – περίπου άλλο ένα χιλιόμετρο.

Ναύπλιο: Ο τέλειος προορισμός για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο-3

Οι πιο ρομαντικοί ξενώνες

Το Ναύπλιο προσφέρει μεγάλη ποικιλία χώρων διαμονής. Οι περισσότεροι ξενώνες βρίσκονται στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, είτε κοντά στη θάλασσα ή πέριξ της κεντρικής πλατείας. Οι Amymone Suites (Όθωνος 18, τηλ. 27520-22073, amymone-suites.gr) διαθέτουν μοντέρνες σουίτες και δωμάτια και προσφέρουν ελληνικό πρωινό με τοπικά προϊόντα. Ιδιαίτερη είναι η σοφίτα με θέα στο Κάστρο. Το ξενοδοχείο Ανδρομέδα (Δ. Υψηλάντου 13 & Κωτσονοπούλου 8, τηλ. 27520-96480, andromeda-pension.com) που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο του 1850 έχει δωμάτια με παραδοσιακή και αρχοντική διακόσμηση. Στο boutique ξενοδοχείο Carpe Diem (Όθωνος & Ρήγα Φεραίου 41, τηλ. 27520-29449, carpediem-nafplio.gr) τα μοντέρνα δωμάτια είναι λίγο μικρά, αλλά κάποια από αυτά έχουν θέα στην πόλη και στο Παλαμήδι. Φλοράλ ταπετσαρίες, country έπιπλα και περίτεχνα φωτιστικά δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στον ξενώνα Δάφνη (Φωτομαρά 10, τηλ. 27520-29856, pensiondafni.gr). Στα συν του, το πολύ καλό πρωινό και η επιλογή για brunch.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή