Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης
παρίσι-8-εμβληματικά-ξενοδοχεία-της-πό-562992778

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης

Ο ορισμός της παριζιάνικης κομψότητας και φιλοξενίας μέσα από οκτώ εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης

Ασπασία Κάκαρη
Ακούστε το άρθρο

Κατά τον Χέμινγουεϊ, υπάρχουν μόνο δύο μέρη στον κόσμο όπου μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι. Το ένα είναι το σπίτι μας και το άλλο το Παρίσι. Ειδικά όταν η διαμονή μας φέρει την υπογραφή της αφρόκρεμας της παριζιάνικης φιλοξενίας. Από το «χρυσό τρίγωνο» της γαλλικής πρωτεύουσας μέχρι το 16ο διαμέρισμα, οκτώ υπερπολυτελή ξενοδοχεία μάς ξεναγούν στη μοναδική γοητεία της πόλης του φωτός, του έρωτα και των ονείρων.

Ritz

Πληθωρική γαλλική πολυτέλεια

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης-1
(Φωτογραφία: JEROME GALLAND / www.lnbagent.com 

Το αγαπημένο ξενοδοχείο του Μαρσέλ Προυστ, της Κοκό Σανέλ και του Έρνεστ Χέμινγουεϊ γιόρτασε τα 125α γενέθλιά του και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Μετά την ανακαίνιση και την επέκτασή του, που κράτησε τέσσερα χρόνια, το Ritz αποτελεί και πάλι τον ορισμό της γαλλικής κομψότητας, μαγνητίζοντας την crème de la crème της παριζιάνικης κοινωνίας, και όχι μόνο. Κρύσταλλα Baccarat, πορσελάνες Haviland, ασημικά Christofle, βελούδινα χαλιά και πολυτελείς ανθοδέσμες πλαισιώνουν το εμβληματικό ξενοδοχείο της Place Vendôme, που έχει κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία της πόλης. Οι σουίτες του Ritz, που φέρουν τα ονόματα των επιφανών φιλοξενούμενών του, προσφέρουν την καλύτερη θέα σε μία από τις διασημότερες πλατείες του Παρισιού και είναι διακοσμημένες με πίνακες και έπιπλα εποχής που ενσαρκώνουν τη γαλλική πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο.

ritzparis.com

Cheval Blanc

Νέα ζωή με δημιουργικές πινελιές

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης-2
(Φωτογραφία: Alexandre Tabaste)

Ένα art deco κτίριο που σχεδιάστηκε σχεδόν πριν από έναν αιώνα στο κέντρο του Παρισιού, με θέα στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, ξαναζεί μέσα από τον ανασχεδιασμό των Peter Marino και Édouard François για τον όμιλο LVMH. Απέναντι από την Pont-Neuf, το ξενοδοχείο Cheval Blanc αποτελεί την πεμπτουσία του savoir-faire στη φιλοξενία και εκπλήσσει με τη δημιουργική του διάθεση. Μια διαφανής φούσκα φιλοξενεί το μπαρ Céleste και τα κοκτέιλ με την υπογραφή του σεφ Takuya Watanabe, στo roof top του ξενοδοχείου, ανάμεσα στα φώτα της πόλης και τα αστέρια. Ένας χώρος ευεξίας με  πισίνα 30 μέτρων και Dior Spa καλομαθαίνει τους επισκέπτες του κι ένα ολόκληρο σύμπαν με διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια κερδίζει τις καρδιές των μικρότερων φίλων του. Και τα 72 δωμάτια και οι σουίτες είναι διακοσμημένα με την υπογραφή διάσημων οίκων του χαρτοφυλακίου της LVMH και διαθέτουν μεγάλα παράθυρα με θέα.

chevalblanc.com

Madame Rêve

Νοσταλγικές ματιές

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης-3
(Φωτογραφία: Jérôme Galland)

Το «σύγχρονο παραμύθι» που φαντασιώθηκε ο πολυτάλαντος Γαλλο-Τυνήσιος Laurent Taïeb μεταφέρει τους επισκέπτες του από τον 19ο στον 21ο αιώνα σε τρεις μόλις ορόφους, στο ιστορικό κτίριο του Ταχυδρομείου του Λούβρου (Poste du Louvre). Ένα από τα λίγα παριζιάνικα ξενοδοχεία με μπαλκόνια στα περισσότερα δωμάτια, το Madame Rêve βρίσκεται στη Rue du Louvre, λίγα μέτρα από το νέο μουσείο Bourse de Commerce. Μια γιγάντια φυτεμένη γυάλινη οροφή δύο επιπέδων, που καταλαμβάνει την παλιά ταράτσα του κτιρίου, φιλοξενεί 82 δωμάτια και σουίτες, έναν ολόκληρο χώρο αφιερωμένο στην ευεξία, δύο εστιατόρια και ένα roof top bar με εκπληκτική θέα. Επτά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πολυτέλειας και φροντίδας, ανάμεσα στους πίνακες της Inès Longevial, και ένα καταπράσινο αίθριο με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη φυτών συνθέτουν έναν κόσμο με τη νοσταλγία του χθες και τα όνειρα του αύριο.

madamereve.com

Bulgari

Ιταλική φινέτσα αλά γαλλικά

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης-4
(Φωτογραφία: TOMMY PICONE)

Στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, σε μία από τις πιο διάσημες λεωφόρους της γαλλικής πρωτεύουσας, η αισθητική του οίκου μόδας Bulgari διαμορφώνει τους 11 ορόφους του ξενοδοχείου που παντρεύει την ιταλική φινέτσα με την παριζιάνικη πολυτέλεια. Στη γωνία της οδού Pierre Charron με την εμβληματική λεωφόρο George V, το αρχιτεκτονικό γραφείο του Antonio Citterio και της Patricia Viel δημιούργησε έναν κόσμο σπάνιας μποέμ κομψότητας με λεπτές αναγεννησιακές επιρροές. Τα 76 δωμάτια και σουίτες του Bulgari Hotel, διακοσμημένα με την υπογραφή των καλύτερων οίκων design στον κόσμο, διαθέτουν το δικό τους χαμάμ, τον δικό τους μπάτλερ και θέα στον κήπο ή στη λεωφόρο. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης σπα 1.300 τ.μ. και εστιατόριο με επικεφαλής τον Ιταλό σεφ Niko Romito, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin. Το μεγαλύτερο, ωστόσο, διαμάντι του Bulgari είναι το Penthouse, που καταλαμβάνει τους δύο τελευταίους ορόφους και προσφέρει απαράμιλλη θέα 360° σε όλα τα εμβληματικά μνημεία του Παρισιού.

bulgarihotels.com

Brach

Διά χειρός Philippe Starck

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης-5
(Φωτογραφία: Guillaume De Laubier, GUILLAUME CZERW, Yann Audic)

Όταν ένα ξενοδοχείο έχει την υπογραφή του Philippe Starck, δεν μπορεί παρά να είναι ένας ασυνήθιστος συνδυασμός αντιθέσεων που δένουν αρμονικά με τον μοναδικό τρόπο του Γάλλου σχεδιαστή. Στο Brach η αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 1930 συναντά τον μοντερνισμό, τον σουρεαλισμό και τον ντανταϊσμό, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα άλλοτε αυστηρό, άλλοτε παιχνιδιάρικο, αισθησιακό και σίγουρα αντισυμβατικό. Με ζεστούς τόνους, φυσικά υλικά και πολυπολιτισμικές επιρροές από την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική, καθένα από τα 52 δωμάτια και τις επτά σουίτες του ξενοδοχείου είναι διαφορετικά, προσαρμοσμένα στο στιλ των φιλοξενουμένων του. Το Brach βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα, μακριά από τον θόρυβο του κέντρου, αλλά με μια μοναδική θέα στον Πύργο του Άιφελ από τις σουίτες και το μπαρ-λαχανόκηπο στην ταράτσα του.

brachparis.com

Lutetia

Το παλάτι των διανοουμένων

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης-6
(Φωτογραφία: Amit Geron, Arbès Production)

Μια ομάδα επιφανών καλλιτεχνών και επαγγελματιών, υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Jean-Michel Wilmotte, ανέλαβαν να ξαναδώσουν ζωή στα βιτρό, στα γλυπτά, στα ψηφιδωτά και στις τοιχογραφίες του art deco ξενοδοχείου Lutetia, που από τις αρχές του 20ού αιώνα υποδέχεται μεγάλα ονόματα της τέχνης, όπως τον Τζέιμς Τζόις, τον Σάμιουελ Μπέκετ, τον Πικάσο, τον Ματίς και τον Μάιλς Ντέιβις. Σήμερα, αυτό το εμβληματικό παλάτι της αριστερής όχθης διαθέτει 184 κλειδιά, μεταξύ των οποίων και 47 σουίτες. Οι οκτώ επώνυμες σουίτες του επταώροφου Lutetia, που κοσμεί τη γειτονιά του St. Germain-des-Prés, είναι διακοσμημένες από σημαντικούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές που έχουν συνδεθεί στενά με το ξενοδοχείο, όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και η Σόνια Ρύκιελ. Οι δύο ρετιρέ σουίτες διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες 70 τ.μ. με μια πραγματικά μοναδική πανοραμική θέα σε όλο το Παρίσι.

hotellutetia.com

Le Grand Mazarin

Παριζιάνικο joie de vivre

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης-7
(Φωτογραφία: Vincent Leroux/www.vincentleroux.com)

Ένα ιστορικό κτίριο του 14ου αιώνα στη συνοικία του Marais μετατράπηκε, στα χέρια του κορυφαίου Σουηδού σχεδιαστή Martin Brudnizki, σε ένα ξενοδοχείο που θυμίζει από τη μια το Grand Budapest και από την άλλη τον φανταστικό κόσμο της Αμελί. To Le Grand Mazarin αναβιώνει την ατμόσφαιρα των παριζιάνικων λογοτεχνικών σαλονιών του 17ου αιώνα, συνδυάζοντας με έναν απροσδόκητο τρόπο τη μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος με την απλότητα του σήμερα. Περίπου 500 έργα τέχνης συνυπάρχουν με vintage καθρέπτες, έπιπλα αντίκες, ταπετσαρίες με ενσωματωμένα κοχύλια και πολύχρωμα χαλιά, δημιουργώντας ένα εκλεκτικό αποτέλεσμα και μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που χαρακτηρίζει τόσο τα 50 δωμάτια και τις 11 σουίτες του ξενοδοχείου όσο και το bar restaurant Boubalè, το μυστηριώδες καμπαρέ και την πισίνα.

legrandmazarin.com

Shangri-La

Αριστοκρατική διαμονή απέναντι από τον Σηκουάνα

Παρίσι: 8 εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης-8
(Φωτογραφία: Skiss, Cyril Mouty, Shangri-La Paris)

Σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία του Τροκαντερό, το παλάτι του πρίγκιπα Ρολάνδου Βοναπάρτη, ανιψιού του Ναπολέοντα, φιλοξενεί τα 63 δωμάτια και τις 37 σουίτες του ξενοδοχείου Shangri-La, στον λόφο Chaillot, απέναντι από τον Σηκουάνα. Εμπνευσμένο από ένα μείγμα αρχιτεκτονικών στιλ του 17ου και του 19ου αιώνα, το αυτοκρατορικό μέγαρο μιας από τις πιο σημαντικές οικογένειες της Γαλλίας ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Richard Martinet και τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Pierre-Yves Rochon, διατηρώντας την πριγκιπική πολυτέλεια στη λιγότερο ή περισσότερο μίνιμαλ εκδοχή της. Τα περισσότερα δωμάτια του Shangri-La έχουν ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στον Πύργο του Άιφελ, ενώ η σουίτα με το πανοραμικό παράθυρο 14 μέτρων χαρίζει εκπληκτική θέα σε αξιοθέατα όπως η Sacré Coeur της Μονμάρτρης, η Παναγία των Παρισίων και ο τάφος του Ναπολέοντα.

shangri-la.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή