Ωρα για wellcation: 5 resorts μάς δείχνουν τον τρόπο

Ωρα για wellcation: 5 resorts μάς δείχνουν τον τρόπο

Από την Ταϊλάνδη και την Ινδία έως την Ιταλία, την Ελβετία αλλά και την Πελοπόννησο, 5 βραβευμένα resorts προσφέρουν ολιστικές διακοπές αναζωογόνησης για το σώμα και το πνεύμα

4' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτή την εποχή της υπερέκθεσης στις οθόνες, αισθανόμαστε όλο και πιο συχνά την ανάγκη να αποσυνδεθούμε από τις συσκευές μας και να φορτίσουμε τις δικές μας μπαταρίες. Κάπως έτσι έκανε την εμφάνισή του ο όρος wellcation, από τον συνδυασμό των λέξεων wellness (ευεξία) και vacation (διακοπές), και πολλαπλασιάστηκαν τα απομονωμένα καταλύματα στη φύση, που εκτός από καθαρό αέρα, προσφέρουν προγράμματα αποκατάστασης και αναζωογόνησης. Επιλέξαμε πέντε βραβευμένα resorts από την Ελβετία μέχρι την Ταϊλάνδη, αλλά και την Ελλάδα, που δεν αποτελούν απλώς οάσεις γαλήνης και θετικής ενέργειας, αλλά παρέχουν επίσης εξειδικευμένη φροντίδα για σωματική, πνευματική και ψυχική εξισορρόπηση. 

1. Kamalaya Koh Samui

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Legendary Wellness Sanctuary (@kamalayakohsamui)

Ένα από τα καλύτερα spa στον κόσμο, το πολυβραβευμένο καταφύγιο ευεξίας Kamalaya στην Ταϊλάνδη, υπόσχεται να μετατρέψει τους επισκέπτες του στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Στα νότια του νησιού Κο Σαμούι, 76 δωμάτια και βίλες σε μια καταπράσινη τροπική πλαγιά με θέα τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας, αποτελούν τον απόλυτο προορισμό για όσους επιθυμούν να αποσυνδεθούν από τις οθόνες, να διαχειριστούν το στρες της καθημερινότητας και να ξαναβρούν την ισορροπία τους. Tο resort που δημιούργησαν ο John και η Karina Stewart, οι οποίοι αφοσιώθηκαν στη μελέτη και πρακτική διαφόρων ασιατικών θεραπευτικών και πνευματικών παραδόσεων, προσφέρει 20 διαφορετικά προγράμματα ολιστικής θεραπείας και ευεξίας, από προγράμματα detox μέχρι ενίσχυσης ύπνου και ανθεκτικότητας. 

kamalaya.com

2. Lefay Resort & Spa Dolomiti

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefay Resorts & Residences (@lefayresorts)

Μέσα στο καταπράσινο τοπίων των Δολομιτών, ένα spa 5.000 τ.μ. με εννέα σάουνες με διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, και προγράμματα αρωματοθεραπείας και φυτοθεραπείας, σε καλεί να ξεχάσεις κινητά και ρολόγια και να αφήσεις πίσω σου ό,τι τοξικό σε καταβάλλει. Στο Lefay Spa Dolomiti, σύμφωνα με τη θεωρία των δύο πόλων Γιν και Γιανγκ και των πέντε φάσεων που κυριαρχούν η μία πάνω στην άλλη σε έναν συνεχή και άπειρο κύκλο, περνάς από το κέντρο, τον Πράσινο Δράκο, τον Κόκκινο Φοίνικα, τη Λευκή Τίγρη και τη Μαύρη Χελώνα, για να βρεις το ενεργειακό σου ισοζύγιο. Το resort, που βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο Madonna di Campiglio στο Trentino της Ιταλίας, διαθέτει 88 δωμάτια και 21 residencies με θέα στην εξωτερική πισίνα, το δάσος ή την κοιλάδα του Pinzolo

dolomiti.lefayresorts.com

3. Grand Resort Bad Ragaz

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grand Resort Bad Ragaz (@resortragaz)

Ένα πολυτελές resort με τη δική του ιαματική πηγή και φοβερή θέα στην περιοχή Bündner Herrschaft των Ελβετικών Άλπεων, το Grand Resort Bad Ragaz θεωρείται ένα από τα καλύτερα κέντρα ευεξίας στην Ευρώπη. Με δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ένα κέντρο υγειονομικής περίθαλψης, επτά γκουρμέ εστιατόρια, και τα εμβληματικά ιαματικά λουτρά Tamina, το διάσημο resort συνδυάζει τα οφέλη της ιατρικής, της επιστήμης της διατροφής και των πρακτικών ευεξίας. Αυτό το καταφύγιο αναζωογόνησης προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση για το σώμα και το πνεύμα, βοηθώντας τους επισκέπτες του να βρουν τον νέο τους εαυτό και να βελτιστοποιήσουν τον τρόπο ζωής τους. 

resortragaz.ch

4. Ananda Spa

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ananda in the Himalayas (@anandainthehimalayas)

Με θέα στην πόλη Rishikesh και την κοιλάδα του ποταμού Γάγγη, το πολυτελές καταφύγιο ευεξίας Ananda Spa συνδυάζει τη φιλοσοφία βεδάντα με την παραδοσιακή αγιουρβέδα, τον διαλογισμό γιόγκα και ανατολίτικες και διεθνείς θεραπείες ευεξίας και υγιεινής διατροφής. Περιτριγυρισμένο από δάσος, σε μια έκταση 100 στρεμμάτων, το πρώην ανάκτορο του Μαχαραγιά του Tehri-Garhwal στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο resort με 78 δωμάτια και σουίτες. Το βραβευμένο spa ακολουθεί την αρχαία ινδική ολιστική προσέγγιση του τρόπου ζωής και προσφέρει εξατομικευμένες θεραπείες, από προγράμματα αποβολής τοξινών και διαχείρισης άγχους μέχρι ορμονικής ισορροπίας.

anandaspa.com

5. Euphoria Retreat

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Euphoria Retreat (@euphoriaretreat)

Όνομα και πράγμα, το ελληνικό resort ευεξίας Euphoria προτείνει ένα ταξίδι ολιστικής μεταμόρφωσης με στόχο την αποκατάσταση της σωματικής, συναισθηματικής, ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας. Το βραβευμένο retreat & spa προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων ευεξίας διάρκειας 3, 5, 7,10 ή 14 ημερών, συνδυάζοντας την ελληνική ιπποκρατική ιατρική με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και τον ταοϊσμό. Τα 45 πολυτελή δωμάτια και οι σουίτες του Euphoria αποτελούν ένα τέλειο καταφύγιο ευεξίας βυζαντινής έμπνευσης σε μια δασώδη πλαγιά του Μυστρά στην Πελοπόννησο για όσους είναι έτοιμοι να αποσυνδεθούν από το κινητό τους και να συνδεθούν ξανά με τον εαυτό τους, βιώνοντας εσωτερική γαλήνη και ευφορία. 

euphoriaretreat.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή